Hoppa till innehåll

Dagens: Träning

22 november, 2011
tags:

Jag tyckte inte det verkade som nån bra idé att gå och träna idag. Ungarna var jätteledsna och grät så fort jag lämnade rummet. Blä, va fast man känner sig då. Jag gick i alla fall, medveten om att jag kommer att vara helt urlakad ett par dar framåt och antagligen inte få sova ordentligt.

Och vet ni vad? Det gick bra! Vi tränade en massa clinch, en massa knäande och armbågande mot mits. En tjej jag tränade med, såg inte alls ut att vara i toppform. Tänk så fel man har! Hon var mycket starkare och hade bättre teknik än många av de där smala 20-åringarna. Missförstå inte nu – men det är lättare att vara smal och slank när man är 20, än när man är 35. Jag dissar inte de andra, bara de som har dålig teknik och inte bryr sig om det eller bara flabbar sig genom passet. Eftersom man tränar parvis, är det inte lika kul för den andra.

Dagens tips, som jag själv hade glömt bort:

Vad ska man äta när man är panikhungrig och strax ska gå till passet? En tallrik havregrynsgröt (eller fyrkorns-) med russin och en banan funkar utmärkt!

Dagens Just det…:

Jag käkade en påse Pirkkas Ceasar-sallad och hade i kyckling och fetaost efter passet. Åh, supergott. De har en god dressing också. Och sen tyckte jag att jag fyllt salladskvoten för idag. Hah, 150 gram hade jag petat in. Det är svårt det om man ska vara seriöst med 500 gram sallad och grönt! (vilket jag inte orkar vara, men man kan försöka)

Dagens feelis:

Att kunna göra 30 snabba knäuppdragningar-hopp i slutet av passet och klara dem. Och dessutom inte kissa på sig.

Dagens feelis 2:

Att det kommer önskeprogram på NRJ på hemvägen och de spelar sjukt bra musik och allt är toppen och great och jag överlevde och är nyduschad och mina barn är så fina och underbara och lallalaaaaa, va allt är bra! 😀 (endofiner is the shit)

Dagens bästa deo:

Utan tvekan. Nivea. Håller måttet – och stinker inte svett, som vissa Dove Gurkdeo.

Dagens tack:

Till tjejen som frågade om jag skulle få match (i Tie Tähtiin i december). You made my day och får mig att våga fortsätta. Jag må vara 35, men jag klarar mig med de där vältränade, yngre tjejerna. Att jag har salens hårigaste ben och sladdrigaste mage, det spelar ingen roll, noll kondis och orkar inte göra magövningar som man ska, det är en annan femma. Bättre en gång än ingen gång.

Dagens fråga:

Hur ofta tränar ni, småbarnsmammor (eller andra upptagna)?

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 22 november, 2011 08:44

  Min träning består mest av löpning. Kom igång efter förlossningen att köra Body Pump regelbundet en gång i veckan som kompleterande styrketräning, men så kom en svacka då jag knappt sov alls på nätterna och måste ta det lugnare för att helt enkelt orka dagarna igenom med bebisen (född i maj) och storasyster (2½) på dagarna. Och som så ofta så är det så lätt att bryta mönstret och nu har det gått ytterligare några veckor med bättre nattsömn (dock inte BRA…) utan att jag kommit mej iväg på nåt pass. Däremot ser jag till att komma mej ut och springa 3-4 ggr/vecka. Löpning har alltid varit ”min” grej, gillar att inte vara bunden till några tider och platser och med småbarn i huset så kan jag anpassa länkarna till övriga familjens tidtabell. Försöker att ha ett långlopp/år som mål och Stockholm marathon hägrar 2012 så då är det både lite piska o morot att komma sej iväg 😉 Sen har jag inget emot simning och vattenlöpning, så när tiden tillåter tar jag gärna mej iväg till simhallen.

  • 22 november, 2011 10:19

   Hjälp! Du får mig helt matt med ditt inlägg. Nu känner jag mig superlat.
   Du är duktig, på allvar. Min sambo siktar också på att springa maran i Sthlm nästa år, förresten. Jag försöker och försöker gilla löpning, det skulle passa så bra. Men det går inte. Det är världens lättaste grej, bara på med skor och så och ut. I princip. Men jag blir yr, supervarm, svettig på ett ickebra sätt, ticsig och känner bara ”jag-vill-inte” för det mesta, så det är inte alls kul. 😦

   Det där med nattsömnen, problem, ja. Simhallen – superkul!

 2. 23 november, 2011 08:50

  (Nästan) dagliga promenader några kilomenter åt gången, lite överarmar/axlar sådär sporadiskt en gång i veckan kanske och så knipövningar så gott som dagligen, men så är jag i vecka 30+2 och tycker inte att så mycket mera krävs av mig heller!
  Sen efteråt SKA jag börja löpa lite igen. Min gamla favoritkondisträning som jag inte ägnat mig åt på länge, men jag minns nostalgiskt i hur fin form jag var för fyra år sen…

  Och grattis till inte kissa-påandet, det gav dagens igenkänningsleende 🙂 Jag skulle inte vilja få jobbig hosta just nu om vi säger som så, det skulle helt klart kunna leda till en hel del pinsamma situationer.

 3. 23 november, 2011 09:25

  Antingen gillar man att springa eller så inte. Man ska inte tvinga sej nåt till nåt som inte känns bra! Sen så tror jag nog att du motionerar minst lika mycket som mej. För det ska erkännas att jag väldigt sällan sätter ungarna i syskonvagnen och far ut och promenerar. Eftersom vi bor här i Jakobstad i eget hus med gård så blir det så mycket enklare (läs: bekvämare för mej) att fara ut o leka på gården med storasyster medan lillasyster sover i vagnen på terassen. Så om jag inte kom mej iväg på löpturerna så skulle nog konditionen vara lika med noll 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: