Hoppa till innehåll

Att jämföra

20 november, 2011

Jag vet mycket väl vad som väntar inför kommande vecka. Ja, förutom åttamånaderskontroll och det sedvanliga.

Nämligen att börja plocka undan på golvet. Och några decimeter uppåt. Stänga vissa lådor med hakar. Milja står på alla fyra, i startgroparna, fem före att börja krypa. Gungar med kroppen, som om den sade: ”Nu är jag klar, jajjamensan, stick iväg då, kryp iväg med mig!”. Snart fattar hjärnan också och då blir det fart. Milja är den som är snabbast i nyporna, som redan tidigt har försökt trycka sig ur famnen. Och hon har tre tänder. Två nere och en uppe. Inte i mitten där uppe, utan på hörnet. Det ser lite läskigt ut. Vampyr-Milja med alvöronen och huggtänderna.

Isaac kan inte krypa. Men han han rulla runt och tillbaka på rygg, nåt som inte syrran kan – hon stannar på magen. Och han kan sitta, han älskar att sitta. Fast man måste hjälpa honom ”ner” än så länge. Inga tänder har han, fast jag har trott att han ska få dem vilken dag som helst. Nix pix. På tisdag blir han åtta månader och han kanske tycker att han klarar sig åtta månader till utan tänder! Fast det tycker inte jag. Han är dem som sover mest, men har svårast för att somna. Han har lärt sig pincettgreppet och han krafsar mer på saker än syrran. Däremot älskar Milja att dra i mammas kläder. Det ligger nåt i det där gamla uttrycket i att hänga i mammas kjolar, åtminstone om man är tjej.

Milja har smala, platta fötter. Isaac har tjockare, lite apsöta fötter där tårna liksom vänder sig. Det ser inte ut som om han kan stå på den, men det tycks inte vara nåt problem. Man ska inte jämföra barn, sägs det, men det är fullständigt hopplöst att låta bli, när man ser twinsen växa upp, sida vid sida och den ena tar fram en sida som den andra inte har. Det är roligt och glädjande, det är tungt och svettigt. Men framför allt, väldigt roligt att verkligen se dem växa till individer. Så jag tycker inte att all jämförelse är av ondo, utan tvärtom. Det är fantastiskt att se två små underverk, som kom från samma ställe. De kan vara så lika lika, men ändå så olika. ♥♥

Annons
One Comment leave one →
  1. 21 november, 2011 04:35

    Håller med, man kan bara inte låta bli att jämföra, inte då de är i precis samma ålder
    Och att de är olika, men ändå på nåt vis så himla lika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: