Hoppa till innehåll

Frostig dimma

26 oktober, 2011
tags: ,

Jag blir så varm och glad i hjärteroten, när dagis skickar mail och berättar om de utflyker de har har varje onsdag. Idag gick ungarna tre och en halv kilometer vid Runsala strand. William var glad och förväntansfull i morse, för de åkte tidigare än vanligt. 08.15 skulle de vara på dagis och jag tyckte det var ohyggligt tidigt.

Ändå gick allt jättebra och dit kom vi. Staden höll på att vakna och låg i en kall dimma. Det var frostskrap på bilen. Jag sa åt W att det här skulle vara ett bra ljus att fotografera i, ett mjukt ljus. Självfallet hade jag inte med den riktiga kameran… Han satt tyst och liksom sög åt sig allt jag sa, funderade och tittade. Vi gillar att åka bil, båda två. Sen såg han sina sedvanliga trafikskyltar och berättade för mig att ”här får man bara köra 30, här är det vägarbete, det kan komma en grop eller nåt” och allt annat. Han är tokig i skyltar och jag berömde honom lite för hans minne och uppfinningsrikedom och sa att sånt kan vara bra i skolan sen. Om det nu håller. Vem vet. 😉

– Fågel eller fisk, vad får det lov att vara?

Här hemma är allt som vanligt. Milja och Isaac sprätter runt mat till den milda grad, att man borde ha nåt slags skyddsstaket eller kläder av teflon. Speciellt mina byxor. Det ska kletas och kladdas med små klibbiga händer. Klet och kladd. Det är inte särdeles njutbart, men de får ju i alla fall i sig det mesta av käket!

– Nomnomnom!

Milja har lärt sig ett nytt ord medan jag var borta.

Mamm, mammmamm, säger hon, precis som om hon skulle veta vad hon säger. Jag tycker det är väldigt tidigt för sånt och tolkar det som en tursam, men rolig slump. Eller är det så att tjejer är snabbare med vissa saker?

Snabb i händerna är hon också, den lilla lurifaxen. Jag gullade med henne, på golvet, lade huvudet mot hennes ansikte. Hon tog ett stadigt tag om min kind och vred! Här ska inte gullas, här ska krafsas och knipas! Man ska känna att man lever! 😀

Nu är jag nog inne i nån blå eller grå garnperiod igen, för jag trånar efter det här garnet. I just den här färgen. Suck. Snyggt. Eller så är det vädret som påverkar mig.^^

(Det är Casbah Sock i färgen Glacier)
Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: