Hoppa till innehåll

Då och nu

24 oktober, 2011
tags: , ,

Året var 1994. Jag åkte så ofta med de de här nattvagnarna. Till och från Helsingfors och Borgå, helg ut och helg in. Hem till en kille, som helst ville vara ute på språng med andra brudar. Haha, i dagsläget flabbar jag åt dem.

Då som nu, möttes jag av en vänlig konduktör, en öppen kupédörr, ”du har sängen längst upp”. Den som är två meter över golvplan. Säng tre. Dit smög jag med min stora, otympliga, vita väska som inte hade några hjul man kunde dra den på. För två andra sov oftast redan i hytten. Rena kläder packade, tillbaks till skolan, via Helsingfors. Cykel hem. Väskan fastspänd på hojen.

Nu åker jag i sängen längst ner. Det är skönt att bli äldre! Och min väska, med hjul, skulle man ha kallat tantväska.

Men en sak är slående likt. Nåt man aldrig vänjer sig vid. Det går inte att lära sig att känna åt vilket håll tåget drar, när man ligger ner – fast man vet. Och när tåget bromsar, vänder det acceleratorn i min mobil så skärmen svängs. 🙂 Och tänk om jag hade vetat att jag skulle ha tre underbara underverk att komma hem till. Så coolt livet är.

20111025-011832.jpg

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: