Hoppa till innehåll

Uppsala

17 oktober, 2011

”Hang on traveling woman / don’t sacrifice your plans,
‘cause it will come back to you. //” (bat for lashes)

Lika snabbt som jag åkte iväg, är jag hemma igen. Det är skönt att åka och skönt att komma hem! Fast det är klart, det är lite halvskoj att försöka äta frukost och lunch och bli avbruten med en eller två bajsblöjor. Egen härd, guld värd. Och den egna sängen och datorn har jag saknat, men det märkte jag inte när jag var borta, för då hann jag inte tänka så mycket! Vi har sjungit, sjungit och sjungit och stått och gått! En småbarnsmammas rygg led lite, men nu har jag fått vila, så jag har repat mig. Isaac och Milja var jätteglada och idag lyckades jag få dem att somna samtidigt, vilket är helt underbart!

Det är annat än den där maffia hotellfrukosten vi hade på Uplandia, vårt hotell. Bara färska fruker i fruktsallad, en massa ekologiskt, uppskurna meloner, filmjölk (!!), blanda din egen müsli av all världens torkade frukter, bananer, speltflingor och gottgott. Och sist med inte minst, grädda dina egna, färska våfflor med sylt och grädde. Vilken supertotallyx, speciellt för en som inte är van att alltid få äta ifred. Färdiglagad mat över huvud taget, är något jag har börjat uppskatta sjukt mycket.

Mikaelskyrkan, en liten, mysig kyrka. Det är inte alla kyrkor som har fåtöljer. 🙂

Ett lånat foto från konsertkvällen, lördagen. Vi rockar!

De som har läst Pelle Svanslös, vet att Uppsala är hans hemstad. Det jag däremot inte visste var att Gösta Knutsson, som skrev böckerna delvis under andra världskriget, bakade in en massa gliringar mot herrefolket och klädde människor från verkligen i kattnamn. Så Rickard från Rickomberga och Mulle från Skogstibble var riktiga människor. 🙂 Pelle själv, har fått sitt namn från en barndomskatt, som Gösta hade. Kattstackarn lämnades kvar på landet en sommar och det grämde Gösta mycket; han undrade vad det blev av den stackars katten. ^^

Underbart väder i Sveriges fjärde största stad! I bakgrunden syns en av Orphei Drängars övningslokaler, Alfvénsalen.

Längs Valvgatan körde man i inspelningen av Fanny & Alexander.

Den väldiga domkyrkan reste sina torn och tinnar mot en klarblå himmel.

Fisk-spa på båten. Mitt i tax free! Prövades ej. 😉

En mycket glad och lite trött mamma. 😀

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 17 oktober, 2011 11:17

  Hej, gulle dej 🙂 Det var sååå roligt att ha er här och få rå om er ett litet tag…Härliga dagar i sångens tecken …gav så mycket härlig energi att jobba vidare med…förhoppningsvis ses vi igen inom en snar framtid…
  Vilka härliga bilder du har tagit…jag hör att A-C har inspirerat…hon är skön! 🙂
  kramisar… hälsa alla ÅD:are G

  • 19 oktober, 2011 08:44

   Hej du! Ja, rå om oss är verkligen ordet. Jag var beredd på att betala för all mat på dagarna och blev så glatt överraskad, när jag med min skrala budget kom med, att ni bjöd på maten. Underbart, och tack igen!
   Jag tror alla har lite samma känslor, att man ville hinna mera. Vi spar lite till nästa gång. Sköt om er och sjung vackert! 😀 Fast det behöver jag ju inte säga, det gör ni ni. (speciellt Våga falla! <3, älskar den!)

 2. JessicaB permalink
  18 oktober, 2011 06:44

  Hej! Vilka fina bilder, jag gillar Uppsala mycket. Vi var dit senast sommaren 2010, så börjar vara dags snart igen tror jag! Vi bodde förresten också på Uplandia, fint läge. 🙂

  • 19 oktober, 2011 08:42

   Nämen va världen är liten. Coolt! Jå, det är verkligen mitt i centrum – perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: