Hoppa till innehåll

Rekordförsöket

3 oktober, 2011

… som jag har en känsla av att det lyckades. Världens största mormorsrutefilt!

Det är bara för coolt det här med mormorsrutor! Hela trappan full, det här hade jag velat se! Alla har fått vara med och skicka in sina stickade alster och projektet sponsrades av bland annat Novita, Paulig och marthaförbunden. Det är i Helsingfors, om nån undrar. Mer om det finns i den här FB-gruppen, där även bildena är lånade. 😀

På tal om rekord, så tror jag William tog det ikväll Nej-Jag-Vill-Inte-Jag-Vill-Slå-Sönder-Dig-Mamma-Och-Fammo! när vi skulle åka hem från farmor. Åh, va han ville slåss, han var så arg så han ville skrika och trött med. Jag vet precis hur den där känslan känns. Det hela ebbade ut och blev tårar istället, när han sa ”jag tycker inte om dig mamma, jag tycker bara om… ” och räknade upp alla andra utom mig. Efter mycket gräl, pekpinnar och lite handgripligt fasthållande, sa jag:

”Vilken tur att jag tycker om dig i alla fall, jag älskar dig faktiskt.” Han kramade mig, och Milja som jag höll i famnen. Och jag strök hans hår.

Men jag tycker inte om allt vad du gör, tillade jag sedan. Den är en bra inspirationskälla, den där Monster-Mamma-boken. Det är skönt att märka att det faktiskt finns gånger man orkar ha tålamod, på det där bra sättet också.

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. 3 oktober, 2011 07:59

  Wow, vad du är duktig som orkar vara så tålmodig och svara så klokt!

  • 3 oktober, 2011 08:04

   Jag har mina stunder – ibland. Men jag är bara en vanlig dödlig med kort tålamod, jag också!

 2. 3 oktober, 2011 09:00

  Var inne i vår lokala handarbetsaffär i våras då det var en Martha som stickade mormorsrutor..och det var ett rysligt pusslande om huruvida hon virkade löst eller spänt. Undrade efteråt av försäljerskan varför och då berättade hon om dethär projektet. Alla rutor måste vara lika stora…helt underbart att sånt kan lyckas med så många som virkar.

  • 3 oktober, 2011 10:29

   Det är noga det där med löst och hårt! 😀
   Jag ska bli en martha när jag blir stor… eller större, som min mormor! 😀

 3. Barbro permalink
  4 oktober, 2011 10:53

  Du behöver inte bli gammal för att bli Martha, här i Österbotten finns de ungMarthor,åtminstone i vår by har vi ung Marthor.Här hitta jag en länk.
  http://ung.martha.fi/ungmartha/

  • 4 oktober, 2011 07:58

   Härliga saker! Fast just nu ska jag inte ta på mig fler saker än jag hinner med. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: