Hoppa till innehåll

Sensommarpicknick

27 september, 2011

Det här var visserligen en alldeles ypperlig dag att sitta inne och sticka. Med tisdagsstickkafé vid datorn och allt. Men samtidigt nästan för fint att slösa bort. Det var säkert över 25 grader på balkongen. Jag hann ju sticka några varv också. Det är lite av ett mirakel att jag hinner framåt över huvud taget.

Och 14 grader utomhus. Jag drog fram Williams gamla overaller och gick ut med bebblorna, en filt och ett lakan. Jag hade tänkt det skulle vara lite underhållning för dem, efter middagssovturen. Det är inte för sent för en sensommarpicknick, även om gräset var lite blött. Det smakades ett och annat löv. Milja gillade gräs. Det är bättre att dra i gräs mellan varven, än att de drar i varandras, mitt eller Williams hår. 😀

Vi stannade ett tag på filten, det var mysigt, så länge den hölls torr.

… innan vi gick vidare. Jag försökte stapla upp ungarna så de skulle se nåt, men det var inte så lätt. De kan ju inte riktigt sitta än och Milja krumbuktar sig och spänner kroppen så hon rasar ner.

Isaac somnade med sitt kära löv i handen. Jag plockade bort det senare när jag fällde ryggstöden bakåt och det ramlade i ansiktet på honom. 🙂 Kanske det inte är så dumt med höst ändå?

 

Förresten har Isaac fått de där samma blåsorna i handen, som Milja hade. Men det är ju länge sen! Konstigt att det dröjde så. Det är enterovirus och inget farligt, men snuvan han har, är lite krångligare. Duktiga killen, han sover och äter bra ändå.

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. 27 september, 2011 06:35

  Vad har ni för en vagn annars? Är det en Brio?
  Funderar på att köpa en ny/en till då min Carena håller på att ge upp.
  Och har kollat på en Brio eftersom barnen skulle sitta vända MOT mig..
  Undrar bara om den e bra….

  Mysig dag ni haft 🙂

  • 27 september, 2011 06:56

   Ja, det är en Brio Double Swing och är faktiskt lika bred som Carena, vi mätte. Det enda som är lite knas är den där huven, som inte riktigt vill hållas uppe. Fast vi kanske gör nåt fel? Det bästa med den här vagnen är att man kan vända handtaget jättelätt, man kan antingen skjuta dem framåt eller se dem. Förstora bilden till max, så ser du att det översta handtaget är vändbart. Vi river i det hela tiden, för annars skulle det inte rymmas i hissen. 🙂

   😀

   • 28 september, 2011 02:49

    Dessutom var den inte så dyr..
    Jag ville ju inte ha Brio en då, eftersom jag tyckte de här svängbara hjulen var en superidé..NOT..tog en liten stund så började de skaka hejvilt(hjulen alltså) så nu har jag dem låsta hela tiden, alltså var det ingen vits alls att ha en vagn med svängbara framhjul..
    Men man vet ju inte vad som är bra innan man testat 🙂

   • 28 september, 2011 08:39

    Hjul är alltid ett problem! Det är bra med luftdäck, för de dämpar, men ibland får man pyspunka, speciellt på ett däck. Jag vet inte vad det är för fel, men det kan vara att ena gummit sitter snett, för när man för vagnen i sidled, alltså hamnar att dra ett låst däck längs golv eller inuti bakluckan, när man flyttar vagnen, så kommer det ut luft. Jag har alltid en pump med.

 2. smamma permalink
  27 september, 2011 06:35

  Hah, va söta dom är, bebblorna! 🙂 Tycker du är otroligt duktig på att ta dej ut och hitta på saker me dem! De e väl bara att ta sej ut genom dörren antar jag, men så tänker jag ”tänk om” och stannar inne för säkerhets skull. läser alltså din blogg om pick-nick och buss åkanden med bebisar (tvillingar dessutom!) och gör en ”note to myself” att oftare ta chansen att åka ut på äventyr med Stella, tack 🙂

  • 27 september, 2011 06:56

   Det brukar gå bra när man kommit sig ut. Men jag är trögstartad jag också!

 3. 27 september, 2011 07:03

  Häälit häälit Bitte!!! Du som stickar så mycket, har du stickat eller har mönster till nån barn pippitröja?
  God natt!

  • 27 september, 2011 09:27

   Hej Greta! Jovisst, jag vet en länk.

   Kolla här!

   • greta permalink
    28 september, 2011 04:45

    Tack Bitte!
    Jo samma mönster hittade jag men tänkte sticka i bomull,
    finare stickor.Kanske jag får mönstret anpassat.

   • 28 september, 2011 08:37

    Testa att slätsticka en provlapp, det går säkert bra. Jag vet inte om nåt annat som är gratis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: