Hoppa till innehåll

Nämen, Baby UGGs, del 2

6 september, 2011

För lite mer än ett år sedan, kom jag hem från Bloggalan, gravid och stor som ett hus. Då hittade jag ett ursött mönster med baby-UGGs, som jag ville göra. Och sörjde över att jag inte fattade vad det stod, eftersom mönstret var på engelska. Nu sörjer jag inte längre! Efter en del vågade försök med engelskan och mönster, som egentligen började med virkning/amigurumi, trevade jag mig fram till knit, purk, yarnover, purl2together och så vidare. Och så kunde jag plötsligt göra de där uggsen jag trånat efter. Sånt är coolt!

Våga pröva, säger jag bara. Man gör fel, man river upp, man river sig i håret, men det går. Det hjälper att veta att knit betyder räta maskor och purl aviga maskor. Och CO, cast on, alltså lägg upp. Jag hade funderingar på att översätta det där uggsmönstret, om intresse finns?

När jag var liten hade mormor stickat en kofta till mig, i nästan exakt den här färgen och med lite knottrigt mönster. Så när jag postade den förra bilden undrade mamma om det var en ärm jag stickade. Det är det alltså inte. ^^ Det blir sockor det här också, i lite retrostil. Jag tog på mig en svart strumpa under för att mönstret skulle synas bättre. Första gången jag såg det, tyckte jag inte så mycket om det. Sen… sen liksom växte det på mig, det var kanske inte så dumt ändå. Hälen är lång, det är det enda jag tycker är knasigt, fast det kan man ju justera, om man så önskar.

Nu, när jag lärt mig mönstret, är det inte alls svårt, men blä vad knasigt det var i början att hålla reda på omtag och de olika ihoptagningarna.

De här längtar efter att få bli nya Nutkins, men just nu tar jag inte emot fler beställningsjobb – jag måste bli klar med det jag lovat. ^^ madelinetosh är ett så ljuvligt garn. Jag har visst sagt det förut? 🙂

Färger:
det översta Forestry
det i mitten: Terrarium
längst ner: Turquoise

 

16 kommentarer leave one →
 1. 7 september, 2011 04:26

  Åh sockorna du stickar är sååå fina! Och färgen sen, alldeles underbar! Vad heter mönstret?

 2. Ulrica permalink
  7 september, 2011 09:43

  UGGs:en är sååå fina. Lite knepigt bara med de engelska förkortningarna. Om det är nån som behöver så hittade jag en ordlista här: http://www.garnstudio.com/lang/se/ordliste.php?list=seendenl&order=en

 3. 8 september, 2011 10:07

  Oj oj oj såna söta UGG´s. Jag som är nybörjare skulle gärna ta en översättning av mönstret, så skall jag försöka mig på ett par innan baby i magen kikar ut…! Vad söta och stora twinsen blivit!
  Ha det bra!

  • 8 september, 2011 09:28

   Jag måste ta mig lite tid och skriva ner det, när jag får lite lugn och ro. Det går inte att ha twinsen hängandes på armen och skriva ner mönstrer. 🙂 Tack detsamma, lycka till med nya bebisen – så spännande och härligt!

 4. 8 september, 2011 04:40

  Ojjjj…de där UGG:sen bara för härliga..om jag sku kunna sku jag definitivt sticka såna åt våran Cecilia. Den andra sockan är ju också så fin. Duktiga du, säger jag igen en gång 🙂

  • 8 september, 2011 09:29

   Det är lurigt att sticka annat än en storlek, fast man kan engelska förkortningar. Man måste i så fall ha jättetjockt garn och typ 8:ans stickor. Jag kan inte själv öka maskornas antal (inte än i alla fall) så det ser vettigt ut för en större storlek. Därför stannade det här projektet lite.

 5. Lilla P- permalink
  12 september, 2011 08:52

  Jag blev faster i somras, och känner ett överhängande behov av att bli en ”stickafaster”, och de här uggsen är ju för söta. Försökte översätta mönstret efter bästa förmåga, men jag tror jag skall konsultera mamma och moster, som är betydligt mer slängda på stickning än jag för att se att allt låter okej. 🙂

  • 12 september, 2011 12:13

   Grattis till den fina fastertiteln! 😀 Va roligt!
   Du kan säkert lära dig också, även om du känner dig osäker. Fast det ska vara kul att sticka, inte bara ett måste. 🙂 Fråga, kolla, prova! 😀

 6. Lilla P- permalink
  12 september, 2011 03:14

  Sticka är kul, absolut! Min stickningsiver tenderar att gå i vågor, nu är man lite inne i en ”Herregud, stickning rockar!”-fas, så vi skall se hur det går. 🙂

  • 12 september, 2011 08:00

   Det är många som är inne i samma andning. 😀 Men det är bra att det går i vågor, man orkar inte med samma saker hela tiden. I alla fall inte samma mönster. ^^

 7. Lilla P- permalink
  19 oktober, 2011 08:38

  Har nu äntligen fått chans att prova mönstret! Min översättning funkade helt okej, och nu fattas bara att montera ihop dem och sy dit de vita sömmarna. Tyckte mina skaft blev lite ”korta”, så kan hända jag stickar dem lite längre nästa gång. 🙂

  • 19 oktober, 2011 08:41

   Härligt! De tar ju inte länge att göra, men som sagt, man får testa sig fram lite för att få det som man vill. 😀

 8. Anja permalink
  5 november, 2011 08:24

  hej som jag har suttit med det engelska mönstret på uggsen och jag fattar lika med noll så tar gärna i mot hjälp av din översättning tycker att dom är grymt söta

  • 5 november, 2011 08:52

   Jag måste ta mig lite tid att översätta mönstret, ser jag. Det är inte svårt. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: