Hoppa till innehåll

Blöt fredag

2 september, 2011

William lyssnar faktiskt på vad jag pratar om! Men han låter mig inte veta det.

Igår sa han till Mika (på finska):

– Det doftar våt asfalt här ute, det är gott!

Precis som jag hade sagt någon gång förut, men det låtsades han verkligen inte om. Då sa han nåt i stil med:

– Nej! Det doftar gammalt gräs!

Man kan ju inte hålla med sin mamma heller. I alla fall inte så hon hör det. Men ta mig tusan, han hör ju på det jag säger och det fastnar. Jag trodde han hade de där öronen som dekoration bara. Bäst man vaktar tungan.

Twinsen och jag försöker avnjuta fredagen. De busar, skrattar och gråter. De äter och jag kockar vidare. Jag kokar inte alla mat; några burkar har jag köpt. Lite majs, plommonpuré och päronpuré. Egentligen äter de inte så mycket efterrätt. Jag vet inte om jag matar i dem för mycket mat, men de vill inte ha så mycket. Knasigt nog. Frukt får de med kvällsgröten och då funkar det bra. Eller bara annars.

Nytt för den här veckan i matväg är att smaka nypon. Milja grimaserar åt alla fruktsaker. Är det surt? Smakar det konstigt? Vem vet hur en bebis tänker.

Det är ömsom sol, ömsom regn här. Både bokstavligen och inte. Idag stod jag med Milja i famnen och lyssnade på det smattrande regnet, med Isaac sov. Det går bra att ha dem i sjalen en stund fortfarande, då kan man stjäla en puss också. Men de vill göra mer saker, de vill att jag ska hålla i och plocka upp leksaker, de vill båda vara i famnen, när de är vakna. Eller ha sällskap.

 

Jag försöker göra något annat än bära bebis och trösta, leka, men det går är lika bra att sluta fresta sig själv. Man blir bara sur. 😉 Om de inte sover, båda två. Man ska absolut inte somna själv när de sover, då har man missat sin chans. Men ibland måste man, jag orkar inte riktigt vara vaken. 😛  Jag skriver lite på det här inlägget, petar med bilder. Går till soffan igen. Drar vagnen, den ena somnar, den andra vill leka. Det är både en bra tid nu – och en lite knepig sådan. Å andra sidan bråkar de ju inte sinsemellan ännu och man behöver inte undra var de är.

Det är nya projekt på gång i hallen och köket. Det är inte färdigt än, ni får se när det är klart. ^_^ William älskar att vara med, såklart, vår lille fixare.

Det är tur att de är så söta, annars skulle man ju få fnatt! 😀

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 2 september, 2011 02:55

  Härliga bilder varje dag! Vad jag inte förstår är hur du hinner blogga och fota så mycket, du måste vara väldigt snabb med datorn och allt annat med förresten! Tittar in här ofta! Kram!

  • 2 september, 2011 08:56

   Lite rutin, en hel del intresse och vana. Kameran står ofta framme, den är lätt att ta till, det tar ju inte lång tid. Ibland lägger jag ner mer tid på att ta nån speciell bild. Att redigera/förminska bilder tar längst tid.

 2. 3 september, 2011 08:23

  Ja ibland överraskar barnen en 🙂
  Här har jag också trott att våra barn stänger öronen och inte brytt sig ett skvatt om vad jag säger. Sen kan man plötsligt höra .. jo men mamma sa bla bla bla .. Man liksom What ?? Har de faktiskt lyssnat på mig 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: