Hoppa till innehåll

Båtgalningen, garngalningen och busbebblorna

31 augusti, 2011

Igår hämtade jag William hos farmor, det blev så sent att solen höll på att gå ner. Han var tystlåten och lite trött.

– Visst är det fina moln nu på himlen, sa jag och tecknade mot himlen, de där regnmolnen är nästan som stora berg.

Det ser ut som ett konstverk, sa William med en liten suck.

Okej, det är jag som pratar för barnsligt. ^_^

Gossebarnet är så förtjust i båtar så det är inte sant. Hos fammo och faffa har han ett eget båtprojekt. Eller flera, men det här är den största, som har ett segel man kan hissa och ta ner. Med samma siffror som faffas båt och så står det ”puomi” på bommen. Hemma viker jag pappersbåtar som han målar. De flesta heter Dacapo, men några heter Stormjagaren och lite sånt.

En kväll vid läggdags sa William:

– Mamma, när jag blir stor ska vi ha en båt!
– Mhmm.. jahaa, sa jag lite skeptiskt och tänkte: Dyrt! Tid! Oj! Segla?
– Ja, men inte nu! Vi har ju faffas och fammos båt, där ryms vi alla!

Han har tänkt på allt. 😉 Jag hade förresten tänkt gå kursen till Skärgårdskeppare (eller vad den nu heter) men den sammanföll med körens övningstid. Så det får vänta.

Sen ville han ha mitt täcke. Fast han har ett eget som han brukar ha i vår säng ibland.

– Nej, jag vill ha ditt täcke, mamma! Det är mycket skönare!

Såklart. Varför frågade jag ens?

Ett av tre pågående sockprojekt. Som faktiskt alla framskrider bra. Mönstret heter Hedera. Det här är vintage så det ryker om det.

 

Här hemma vet ni vad som gäller vid det här laget. Här matas barn, stickas garn. Det är skönt! Fast jag oroar mig lite för den där middagen som jag borde lägga till. Det verkar helt klart så att ungarna hellre äter mat, än bara mjölk. Och Isaac har vuxit tre centimeter på en månad – han behöver käket!

Inatt var det lite gnälligt. Jag vimsade på upp och ner ur sängen och stoppade in nappar vid fyratiden. Jag hade precis vaknat från en obehaglig dröm, där jag inte visste vem jag var eller vad jag befann mig. En sådan där dröm som inte betyder nåt i vaket tillstånd och man fattar inte vad det var som var så skrämmande.

Det var antagligen vaccinet från igår som spökade. Men nån hög feber fick de inte, som tur.

2 kommentarer leave one →
  1. 1 september, 2011 04:40

    Åh så garnena ser härliga ut! Äntligen är det september och sockskörden har börjat, jag ska genast efter duschen sätta upp maskorna för ett par höga flät-sockor till mig själv. Inte i nåt lyxigt sockgarn utan 7-bröder i en härlig bränd nyans, föll som en fura för färgen och så kommer de att passa perfekt med min bruna kjol, som jag ska sticka inför vintern….

    • 1 september, 2011 10:12

      Man behöver inte alltid nåt lyxigt garn, man behöver det man gillar! Novita har en massa bra garn, jag gillar dem också! Fast det här med handfärgat och härvor är nog en akilleshäl för mig just nu, måste jag erkänna. 🙂 Man ska göra det man gillar. Härligt med höga sockor!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: