Hoppa till innehåll

Dagens

30 juli, 2011

Dagens irritationsmoment:

– Dammsugare utan påsar. Inte handdammsugare, utan sådana där vanliga, stora. Varför valde jag själv en så idiotisk grej? Det verkade som en smart, miljövänlig grej. Sanningen är att de har så mycket nackdelar att det är bättre att välja bort plastkassar när man handlar, återvinna all kartong eller göra vad som helst annat för miljön. Plus att man tappar nerverna med det eviga tömmandet: allt damm är ute i lägenheten igen och tadaa, vad spelar det för roll att man har filter, när man ska tömma allt igen i en annan påse för att ta ut det?

Visst är det bra med påsfria dammsugare, men deras enda fördel är just det: att man inte behöver påsar. Nackdelarna är fler: Du ser ditt damm två gånger: när du dammsuger det och när du ska, som sagt, tömma behållaren. Om du t.ex. dammsuger glas, måste du ha bort skärvorna ur behållaren, för hand eller genom att skölja och torka. Dessutom genererar de här maskinerna väldigt mycket mer värme, det blir kokhett, antagligen på grund av friktion inuti maskinen. Och det är ju just värme man behöver när man städar i det här vädret.

Och självfallet är det fullt varje gång man ska börja! Man hamnar att tömma eländet ungefär var tredje gång man dammsuger. För jag orkar i alla fall inte tömma snabeldraken efter att jag äntligen är klar med den – då ska den bara bort!

Det lönar sig att investera i en bra dammsugare, fast man tycker att de är dyra vid inköpet. Om man istället slår ut det på antalet gånger man använder dammsugaren, får man ju fram det verkliga priset, som blir ganska lågt.

Dagens William:

Vi pratar om språk och jag berömmer honom för att han kan så många ord på finska.
– När jag var tre år kunde jag inte ett enda ord på finska.
– Varför?
– För att min mamma och pappa inte pratade finska med mig hemma.
– Varför?
– För att ingen hade lärt dem finska, de pratade bara svenska.
Han funderar lite.
– Jag kan ge dem en hink med finska bokstäver, då lär de nog sig.

Dagens sötnosar:

Dagens sockprojekt:

Stickat på fyrkantiga stickor. De känns lustiga och lite trubbigare än jag är van vid, men jag gillar dem! Däremot färgar det här garnet av sig nåt förfärligt, redan när jag stickar 😦 Synd, för det ger ett roligt mönster, efter att jag äntligen fick nån ordning på var man ska börja. Man ska provsticka några varv, riva upp och mäta hur mycket garn som går åt, sedan nysta tillbaka till början, till insidan av nystanen, för att få mönstringen att stämma. Jag började om fyra gånger. Det sägs förresten vara bättre för lederna att sticka med fyrkantiga stickor och man ska sticka jämnare. Om man får tro experterna.

Garn: Schoppel Wolle Fliegende Untertasse, färg: Kommando
Stickor: 3.0 Kolláge Square

 

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. 30 juli, 2011 10:33

  Jaaaa..jag förstår ditt dilemma..fast jag då har en dammsugare med påsar. Dom dammar ju nog också då man tar bort dom ur dammsugaren..men kanske int på samma sätt 🙂
  Din William är nog en sån klok liten unge. Tänk vilken lycka då man har möjlighet att lära sig två språk samtidigt. Tänk vad det kommer att underlätta för honom i framtiden. Själv hade jag en finskspråkig Mommo, som vägrade tala svenska, så kan säga att jag också fick finskan gratis..men mina barn..oj..vilka problem dom två äldsta har haft..eftersom dom dessutom har dyslexi..och den äldsta riktigt gravt.
  Beundrar dina garn och dina sockor varje gång, du är såå händig 🙂

  • 31 juli, 2011 08:00

   Jag vet hur det är att bara lära sig svenska. Det blir tungt framöver. Därför kändes det bra att flytta tillbaka till Finland. Inte kan man ju kasta bort alla dessa år av studier och slavande med finskläxorna, allt man satsat?! 🙂

   Tack. ^^ Nå, jag är kanske mest envis, ibland till min fördel. Då lär man sig nya saker.

 2. livet permalink
  31 juli, 2011 05:56

  Fyrkantiga stickor – sånt har jag inte ens hört om. Jag lär mig mycket nytt i stick- och virkväg här hos dig! Häftigt mönster blir det på sockorna!

  Williams kommentar var ju helt underbar – vilka intressanta funderingar den killen har!

  • 31 juli, 2011 07:58

   Nämen, va roligt att få inspirera! Jag säger tack detsamma, fast du håller på med prickar och papper eller nåt annat.

   Ja, den gossen, den gossen.

 3. Merja Hänninen permalink
  31 juli, 2011 07:52

  Vilka kloka och underbara barn ni har! Hälsa dem alla från oss, vi ses senast på W:s fyraårskalas!
  p.s. Isaac liknar så sin far vid motsvarande ålder; ända skillnade är att Mika var ju ljusare ända upp till 2 år då han började ”mörkna”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: