Hoppa till innehåll

Åter till havet

27 juli, 2011

Jag sitter hemma och känner den svala kvällsluften i näsborrarna. Jag har våggung i öronen och sol i minne och sinne.

Idag fick jag möjligheten att åka ut på sjön några timmar med svärmors och svärfars båt. William var med, men twinsen stannade hemma med Mika. Behöver jag säga att jag älskar havet? Det är en så stor lyx att ha en svärmor och svärfar som har en segelbåt, så jag kan inte fatta det. Hela resan var jättelyckad och jättevarm! Eftersom vi bara hade dagen på oss, kom svärmor på den briljanta idén att åka in till Åbo centrum. De brukar själva åka in en gång per år och nu fick vi vara med. Det blev en passande distans dessutom.

 

Det ser helt annorlunda ut att komma till Åbo sjövägen. Man ser hus från vattnet, en massa båtar, mötade båtar som går ut mot Runsala eller på en guidad tur. Det är mycket folk i farten, många hade även lagt till vid gästbryggan. Jag kände mig lite som en turist när vi klev av båten och gick längs stranden.  (Där har jag gått många gånger med W och vagnen när han var liten. Vi bodde ju en bit från Föri.)

William trivs bra ombord, men han vill inte alltid ha flytvästen. Speciellt inte idag då det kom lite regn inne i Åbo, men ute till havs var det svinvarmt! Han satt och bläddrade i sjökortet och ”läste” det, precis som farfar. Sen ville han binda en linbana och tog ”stora snörrullen”. Och han ville binda långt, ända från rodret in i båten. Låter det bekant? Ja, det finns i en bok, vi nyligen har läst. Vet du vilken? 😉

 

Vi reste segel också, både storen och genuan. Det är en av de vackraste synerna som finns – ett vitt segel mot en blå himmel. ♥ Egentligen var det bara för att få segla lite (tack faffa, jag vet att du inte hade lätt just nu med segel och grejs), trots att vi visste att det blåste cirka två sekundmeter. Med andra ord, nästan inget alls. Ett tag kom vi upp i 3,7 knop, men det var kortvarigt. Det är 1,9 m/sek eller under 7 km/h. ^_^ Det blåste inget, eftersom vi åkte i medvind och det var hett-hett på däck! Jag gick ner för att ”svalka mig” i ruffen. Där var det svalt, 28 grader. Och jag vet inte vad det var ute, men mycket mer!

Fler fräknar har jag garanterat också odlat idag, det är trevligt.

Tack fammo och faffa och S&A för sällskapet och en fin dag!

Och nu, som motvikt till det varma, ska jag se på Ice Road Truckers. Älskade sommar.

Annons
12 kommentarer leave one →
 1. Gina permalink
  27 juli, 2011 11:44

  Vad du skriver bra, Bitte! Det är en fröjd att läsa…och alltid lika intressant…
  Särskilt nu när du varit ute och lyxat dig på havet…i glittervågorna…man är ju sååååå avis nu….Sjung dina sånger också! …eller blir det mest sjömansvisor nu..? Fniss..

  • 28 juli, 2011 09:38

   Tusen tack för dina fina ord. Havet är så underbart.
   Ja, jag sjunger mina sånger. Jag fick faktiskt ett ”återfall” av Ted Gärdestad efter ert fina framträdande då ni sjöng ”Himlen är oskyldigt blå”. Den är så otroligt vacker. Noter tack! 😀
   Så nej, det blir inte så mycket sjömansvisor. 😉

 2. Barbro permalink
  28 juli, 2011 04:55

  Vilka underbara foton och vilken härlig upplevelse du förmedlar åt oss som inte har den möjligheten mera att få komma ut till havs……Tack!

 3. 28 juli, 2011 08:08

  Vilken härlig dag du har haft och vilka fina foton 🙂 Segelbåtar hör verkligen sommaren till. Vita segel mot blått hav och blå himmel, sååå vackert.

  • 28 juli, 2011 09:39

   Ja verkligen. Det behöver inte alltid vara så märkvärdiga, dyra saker man gör, för att ha det bäst. De bästa ögonblicken i livet delar man med de man tycker mest om.

 4. Sari permalink
  28 juli, 2011 11:50

  Fina bilder från vår lilla utflykt. Det är nästan så man vill vara där igen. Här i Sverige är det samma slags väder som den dagen vi seglade och vi planerar att åka ut till Utö en sväng. Det var underbart att träffa er och vår lilla gudson Isaac. Nu kommer jag att längta tills vi ses igen. Massor av kramar till Dig och hela familjen.
  //A & S

  • 28 juli, 2011 08:28

   Hej och tack för presenterna och sällskapet. Det var jättekul att ses. Kramisar till er båda, fina ni! ❤

 5. JessicaB permalink
  28 juli, 2011 06:59

  Ahh… skönt med sommar och segling! Jag tror att ni läst Alfons bollar med siffror 😉
  Ha det bra! Hälsa twinsen!

  • 28 juli, 2011 08:27

   Ja, helt underbart! Hah, nästan rätt. Den borde vi förresten läsa… den har de inte på bibban eller så har jag missat den. Vi läste ”Bara knyt, Alfons”.
   Det ska jag! Ha det skönt du med!

 6. 29 juli, 2011 11:22

  Sååå fina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: