Hoppa till innehåll

Fotopromenad #3

27 juni, 2011

Har ni tänkt på hur svårt det är att leva i stunden. Jag menar, exakt nu. Nu.

När jag satt och gullade med tvillingarna idag, tänkte jag på det. Och så märkte jag att jag inte tänkte bara på stunden, utan jag tänker framåt.
”Jaha, när kommer Mika hem. Det är måndag, det kommer den där Jakob Falk-filmen ikväll… Kanske jag skulle hämta den där mackan i köket… När somnar den här killen?”

Varför i hela friden tänker man inte bara på att man gullar med sitt barn? Det är ganska svårt att rensa tankarna och tänka på bara en sak, trots att man njuter av stunden.

Barn lever i nuet. Vi tänker: ”Åh nej, nu ska vi dra med dom till dagis, det kommer att bli kris vid dörren igen”, medan barnen inte tänker längre fram än till att gå ut genom dörren. Cesar Milian, ni vet, han med hundarna, pratade om det där med en tjej som hade problem med sin hund. Den attackerade sin egen spegelbild när de skulle gå ut och hon var hela tiden rädd för vad som skulle hända när de gick ut, om brevbäraren kom eller om nån annan hund kom.

Det löste sig bland annat genom att hon tog det lugnt och tänkte på den plats där de befann sig just nu. Vid dörrkarmen, vid spegeln. Andas, ta det lugnt. Ett ögonblick i taget. Det satte igång tankarna för min del, för det borde funka på samma sätt som dig.

Idag har Milja varit jätteledsen. Hon har nog pruttkramp, kom jag fram till. Stackars lilla tjej. Hon och Isaac turades om att gråta, så jag har burit dem hela dan. Jag trodde jag hade fått ont över bröstet eller hjärtkramp, så jag fick lite panik med ticshyperventilation… men det är ren trötthet i musklerna. Skönt, fast ändå inte. 😛 De är tunga de små liven, de väger ju lika mycket tillsammans som sambons kahvakuula, 12 kilo och den orkar jag knappt lyfta!

Ett hav av jasminblomster, underbart!

I löv you, sa lönnen. Näver, sa björken.
(okej, den var gammal 😛 )

Det blev alltså fotopromenad med två ledsna twins ikväll. Hjälp va de har skrikit. Hoppas natten blir bättre. Och hoppas att Johan Falk-filmen textas.

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. Sari permalink
  27 juni, 2011 07:49

  Vilka finfina bilder, det märks att ni har en bra kamera och en estetiker bakom den:) Kramis, Sari

 2. Neta permalink
  27 juni, 2011 08:47

  Hej! När mina barn var bebbar hjälpte det ibland med massage när de hade pruttmagar. Jag kommer inte ihåg rörelsernas riktning men det gällde att göra dem rätt. Värt att pröva när inget annat hjäper. Du hittar säkert instruktioner på nätet. Fina foton för övrigt!

  • 28 juni, 2011 12:31

   Vi höll på så också med William, men inte vet jag om det hjälpte så mycket. Jag minns aldrig åt vilket håll det var. 😛 Bära runt och ”cykla lite med benen” hjälper.

 3. 28 juni, 2011 10:42

  Jättefina foton, du kan det där 🙂 Funderar också på det där med nuet. Varför stressar man upp sig över framtiden? Det gör ju att tiden går snabbare än den kanske sku göra om man sku kunna njuta av stunden, nuet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: