Hoppa till innehåll

1,7

21 juni, 2011

Jag har svårt att förstå vad det är som är så roligt med löpning. Man blir svettig, yr och det guppar och man ser lite halvflimrigt. Jag tog mig ändå runt den där 1,7 kilometersbanan vi har här nära. Backigt som tusan är det också. Jag lyfter verkligen på hatten för Eva som är ute och långlöper. Och min sambo, som ivrigt frågade hur det hade gått och om jag sprungit hela vägen.

– Ja, nästan, jag gjorde två avbrott. Och så joggade jag bara.
– Aha, så du sprang inte… sa han och fortsatte med tusen löptips. Han som har sprungit nio hel- och halvmaraton.
– Jo, envisades jag,  jag joggade ju, hölkätä, det är ju springa.

Nästan. Självfallet tog batteriet i min iPod slut innan jag ens kommit till banan. Fast lite skönt är det ändå, efteråt. Mina ben är som blyklumpar och inte alls vana vid sån här behandling.

Jag har ett mål. Det är att orka träna thaiboxning igen, utan att man kör sönder sig direkt. (alltså, med köra sönder menar jag att man är slut i alla muskler av träningsvärk, inte att man skadar sig). Och nån gång ska jag stå där igen och då ska det :inte: bli oavgjort.

Bebblorna är i alla fall glada och nöjda idag. De har sovit väldigt mycket och pratar och gurglar. Hur mycket sover små barn som är strax tre månader? Sådär var inte William. Det är roligt att uppleva olika saker med olika barn.

 

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 21 juni, 2011 05:47

  Jag tycker mina sover väldigt mycket ännu, fast de är snart 6 månader. tre sovpass per dag, och 11 timmars nätter (som inkluderar två matpass)
  Jag minns ju säkert fel, men jag tycker att storebröderna sov bara en gång om dan, och hela nätter ren i den åldern 😉

  Men allt är ju så individuellt. Sover inte nån av dem mera än den andra?
  Jag märker här att Annéa börjar kräva mindre sömn dagtid. Men så är hon ju också den lugna, som säkert inte gör av med lika mycket energi. Och så sover hon ju hela nätter.

  • 21 juni, 2011 05:52

   På nätterna sover de ganska bra. Och jag förstår inte hur de gör det! De får inte nån extra mat, de är bara trötta och sover mellan 23 och 11, men är lite vakna på morgonen och vill ha mat med tre timmars mellanrum. Oftare på dan, det kan gå längre på natten, fem sex timmar.

   Jo, Milja sover lite mer tror jag. Och Isaac äter mer. Hon är den som varit lite lugnare, men där kan väl ändra det också.

 2. Mamafive permalink
  21 juni, 2011 07:15

  Hei,wau mikä fighter-mama!!! Tuo laji ois juuri se jota aivot ja kroppa kaipaa kovan viikon jälkeen. Harrastitko kauan? Ja sattuiko sinulle paljon loukkaantumisia?
  Sähän olet oikein tuffis 🙂 🙂

  Mulla kaksoset nukkui kans tosi paljon. Vielä 2 vuotiaina he nukkuivat, kahdet päiväunet. Ja nyt tämä nuorin tapaus joka on 1vee,on nukkunut jo pitkään vain yhdet päikkärit!!

  Hyvää juhannusta koko perheelle!!!
  🙂 🙂 🙂

  • 21 juni, 2011 08:37

   Hej! Va roligt att höra från dig igen. 🙂

   Nåja, så hemskt kovis är jag inte. Men det är skoj med kampsporter. Jag har tränat aikido i nio år tidigare, vanlig boxning ett och ett halvt (seriöst) och sen thaiboxning i några år från och till. Jag blev gravid med William och då ville jag inte träna, eftersom man sparkar mot magen och gör hastiga vridningar.

   Den enda gång jag skadat mig var när jag stukade foten och det var mitt eget fel. Jag snurrade runt för fort och tog i lite för snabbt, alltså jag föll när vi övade att sparka på kuddar. Folk tror ofta att man får blåtiror och hjärnskakning eller hemska skador av boxning. Men det skulle ju inte gå att träna så. Visst kan man få lite blåmärken på smalbenen, men det räknar jag inte som ”skada” för det är inget permanent.

   Härligt att höra att de sov bra – och sover än. Det är ingen självklarhet, men underbart om man får vara med om det.

   Ha en superduberfin helg du med, med alla de dina. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: