Hoppa till innehåll

När det fungerar

20 juni, 2011

Det var Mika som tog över igår. Han fixade mat åt William, lade ut twinsen på balkongen och la sedan William för att vila en stund på dagen och läste åt honom. Jag fick sova en stund. I nöden prövas vännen. Ja, min håller i alla fall, fast jag kanske inte förtjänar det alla gånger.

Det tyngsta och roligaste är att William är dom ett klistermärke på mig eller Mika hela tiden. Somliga gånger är det svårt att veta vad man ska säga. Man kan inte jämnt och ständigt mota bort honom – å andra sidan måste han lära sig att inte störa de som sover eller äter. Att han får vara med, men inte får klättra på soffor och möbler, när det dessutom finns risk att han kickar de små i skallen eller nåt sånt. Han förstår det, men han vill inte. Jag vet så väl. Det är många saker jag inte vill heller. 🙂

Idag – en ny dag med nya utmaningar. Saker som bara funkar. Skönt. Det är soligt och skönt ute. Jag vädrar med öppen balkongdörr och tvillingarna sover turvis en liten stund ute.

Jag lagar mat i köket, städar, diskar, torkar och plockar ur och i diskmaskinen.  Jag lagar potatisgratäng med svarta bönor, broccoli och aubergine. Mat, rent, friska barn – ingen PMS, haha, då är det bra!

Twinsen sittar bara där och tittar. Vill ha nappen någon gång, men oftast inte. De har upptäckt klossarna och speciellt Milja tycker om dem. Hon är också den som har börjat prata mera, högre och längre. Kaja-kaja-kaj, säger hon. Så sööööött så man dör! Och ler ett stort leende.

En gång tidigare när jag frågade Isaac om han hade saknat mig, när jag var ute på ett ärende, tittade han på mig med sina stora ögon och sa: Åååå-åh. Det lät som ett ja och var så supergulligt. Jag håller den ena av dem ovanför den andra, de skrattar, pratar och krafsar lite på varann.

Med andra ord; jag är tillbaka i bebisgullandet. Det är så lyxigt att få tid för bara två små bebisar. Jag kokar nappar, tvättar flaskor, matar och grejar, i lugn och ro. Fotat mellan varven, för att det är kul och känns värdefull. Det är en dag då det mesta känns enkelt.

Det är skoj att göra saker med min stora kille också och han är så kul när han hittar på ord; som igår.

Mika skruvade fast en list, som går i dörröppningen mellan två parkekettbitar.
Mamma, pappa har laga en fothoppare! Vad heter det?
– Haha, det heter list.
Jag kallar det fothoppare, för det låter så roligt!

Det sovs ganska mycket, mellan varven. Ibland blir jag rädd att de ska ha narkolepsi eller nåt, men då vaknar de och påminner mig om att de är där, med röst och ljud! Det enda smolket i glädjebägaren är att jag upptäckte att Milja hade fått en liten reva i ögat. Alltså rakt på hornhinnan. Hon verkar inte ha ont och ögat ser friskt ut, men jag ringde ändå rådgivningen. Ingen fara på taket, men om den syns bra ännu imorgon ska vi visa den åt en läkare – för säkerhets skull.

En socka har jag hunnit få klar också, tadaa.

 

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. Liza permalink
  20 juni, 2011 01:05

  Trevligt att du är ”tillbaka.”

  • 20 juni, 2011 10:09

   Jag var nog där hela tiden, lite gömd bakom arga ord bara. 😉

 2. 20 juni, 2011 04:53

  Vad kul att ni haft en bättre dag!

  • 20 juni, 2011 10:09

   Hoppas turen eller karman smittar av sig till er, så ni blir av med sjukdomar och myggbett och sånt krafs.

 3. 20 juni, 2011 08:37

  Härligt då allt för det mesta funkar bra trots små eländes dagar ibland. Och du måste bli torggumma någon vacker dag du, du och dina fina fina sockor som blir finare o finare hela tiden 😀

  • 20 juni, 2011 10:08

   Torggumma, fniss! 😀 Det har jag aldrig sett mig som. Men vem vet? 🙂

 4. 20 juni, 2011 10:21

  Vilken mysig och skön dag du verkar ha haft idag 🙂 Efter regn kommer solsken brukar dom ju säga. Härliga foton igen som vanligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: