Hoppa till innehåll

Roliga ärenden och sticksaker

17 juni, 2011

Vad var det jag sa? Plötsligt händer det! Jag sprang på Hanna idag! Där var hon ju, vi som har pratat om att vi har sprungit om varandra hela tiden och så dök hon bara upp i mataffären. Hon som är en av de som kommenterar mest nuförtiden, va roligt att ses. Hanna är en glad typ! 😀 William och jag var ute på äventyr, till biblioteket, McDonald’s (fast bara Drive Thru) och sist krångelmataffären-som-tar-en-evighet-men-som-gick-bra. William skruvade och skruvade på lekbilen. Jag bannades lite över att de där bilarna alltid styr fel. Fast sonen är ju glad. Jag tycker han har ändrats så mycket under den senaste tiden. Han verkar äldre, gladare och inte lika trotsig. Han säger att han är kär i mig. ”Vad bra”, svarar jag, ”för jag är kär i dig!!” Älskade ungar.

När vi kom hem idag, berömde jag William för att han varit så duktig. Inte en enda gång sprang han ifrån mig, fast vi hade varit överallt. I biblioteket satte han sig ner (!!!) för första gången, tillsammans med mig och plockade bland böcker. Vi hade på förhand pratat om vilka vi skulle låna och nu hittade vi en del av dem. Jag tänkte – som vanligt – att jag inte skulle låna 25 böcker åt honom igen. Det gjorde jag inte. Jag lånade 28.

Till storfavoriterna hör alla böcker som handlar om att räkna eller bokstavera. Alfabetet är superintressant. Jag hoppas, hoppas att det här håller i sig tills han börjar skolan, för han kommer i så fall att ha lätt att lära sig. Tröttna, det hinner han i sinom tid, men inte nödvändigtvis. Han har ju en pappa som aldrig tröttnar på att läsa och en mamma som inte tröttnar på att skriva, så egentligen är det inte konstigt att han gillar bokstäver. 😉

Det här är ett urval av vad vi gillar att läsa just nu:

På tal om böcker. Det stämmer att man påverkas av vad man läser. Idag skulle jag fota lite i köket, medan alla ungar var på bra humör och William dessutom satt sig i en korg, vilket jag tyckte såg roligt ut. Då tog W plötsligt tag i Isaacs kinder och sa:
– Mamma sii! Isaac hamstrar!

(vi har läst Ole får en hamster och där ”hamstrade” Ole elva köttbullar i munnen/kindpåsarna. :P) Stackars små bebblor, de får lära sig utstå sån här behandling redan. Jag kunde inte låta bli att flabba lite, det var faktiskt så spontant roligt! Isaac blev ganska snabbt glad igen. Förresten tror jag det är bra att bli lite härdad med en gång.

Glad idag var däremot inte Milja. Hon har lagt i en ny skrikväxel. Jag vet inte var det gör ont eller vad det är som gör ont, men hon blir ofta tyst om hon får suga på sin hand, så man misstänker ju tänder. Redan? Hon är knappt tre månader. Å andra sidan föds ju vissa med tänder. Fast sen när hon sover, sover hon som en stock. När jag kom hem från ärendena i stan (Mika stannade med twinsen), frågade jag Mika om han krympt Milja. Hon kändes så liten och lätt efter alla tunga matkassar och bokpåsar! Min lilla, lilla tjej.

 

Idag har vi fått vår beskärda del av den där Turku Airshow, som går av stapeln i helgen. Här flygs det i formationer och ensam och det brakar till i luften. Det är inte konstigt att de heter Thunderbirds för det är exakt så de låter. Som om luften de pressar undan skulle åska sönder. (det är också lite intressant att se hur långsamt ljud färdas) Många i vårt bostadsområde har stått och kollat från sina balkongar, man ser planen då och då. Men jag undrar hur många som klagar eller tänker klaga. Det är rätt mycket oljud över ett såhär bostadstätt ställe.

Vad håller jag på med annars idag då? Tja, jag har hunnit sticka lite. Jag har lärt mig hur man stickar ett skaft, viker det och stickar fast det så att det ser snyggt ut. Men sen kom hälen. Det är det här som kallas raglanhoptagning eller Short Row Heel. Det gick inte alls! Men mönstret blir rätt fint. Jag får öva mer på den där hälen och sticka en vanlig denna gång. Visst kan jag lite engelska, men jag kunde inte SSP (slip, slip, purl) och SSSP. Dessutom tror jag att jag gjorde omtagen lite fel. Nya tag!

PS. Jag gillar verkligen mönstret! Det ser ut som nån slags flätstickning, men är mest räta maskor, omtag och ihoptagningar. DS.

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. 19 juni, 2011 07:48

  Ja tänk att vi träffades, det var verkligen roligt 🙂 Och William var ju så snäll och gullig där han satt i sin bilkärra. Tror det är så, att då man är ett äldre syskon känner man sig viktig då man får fara på tumis med Mamma eller Pappa. Förstår att han gillar bokstäver 🙂
  Vilka härliga sockor du stickar igen, härlig färg och härligt mönster.

  • 21 juni, 2011 12:13

   Håller med om att det är viktigt att få vara själv med mamma och pappa, så är det ju omvänt också.
   😀

 2. annepauline permalink
  20 juni, 2011 08:08

  Men oj, vad du är duktig på att sticka. Eller ja, handarbeta överhuvudtaget är du verkligen super-bra på.

 3. 20 juni, 2011 09:08

  Oj, har ni träffats! 🙂 Vad roligt, jag ska också försöka få organiserat vår sommarresa så vi kommer oss ner till Åbo, kanske träffar jag Hanna då. Här lite tidigare när jag räknade upp vilka bloggare jag träffat hittills kom jag inte i hastigheten på att jag faktiskt träffat dig Bitte också, var var mitt minne… 🙂 Oj va söta bilder du har av barnen igen och vad glad jag är att ni mårar på och verkar klara det så bra. Har du läst Alfons Öberg och alfabetet? Den är rolig också men kanske lite för avancerad ännu för William. Ha en bra start på veckan!

  • 21 juni, 2011 12:12

   Ibland är saker självklara och så tänker man inte på dem. Eller så var mötet så smärtsamt att man helst glömmer! Nej, jag skojar ju. 🙂
   Nej, den boken har vi inte hunnit med än, det finns så många bra. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: