Hoppa till innehåll

Betongförorten del femtioelva

15 juni, 2011

Det är kallare igen. Jag packar på ungarna ullsockorna och tycker faktiskt det är lite mysigt. Tips till den som stickar åt små fötter! Sticka med långt skaft. De här gjorde jag efter tågsockemönstret och de är de bästa, för de hålls så bra på foten.

I naturen ut vi gå, jopp hej di, jopp hej da! Det bästa med vår förort är att det är nära till skogen. Och myggen, ifall man har nån nostalgisk böjelse och måste få sin beskärda del av dem. Och regnskyddet till vagnet är egentligen för litet, men det funkar. Hah!

Det doftar skog, bark, jord och mylla. Och väta. Mysigt. Tills ett par rökare går förbi mig och bolmar på sina ciggs. Varför röker man på en motionsstig?

Det glittrar så fint på liljekonvaljernas blad, regnet kastar några mjuka droppar på oss. Jag njuter av det. Det är mysigt ibland att kunna dra på sig en jacka. Det enda jag skyddar är kamerna. Och bebblorna, men de har det bra i vagnen. 🙂

Hand i hand. Skogen och staden. Betongen och grönskan.

Nära husen sköljer regnet bort pollen och damm. Skönt.

Ska det bli åska igen? Nej, det blev det inte. Himlen målade bara lager av spännande moln.

Jag har aldrig tänkt på att syrénblomstren ser lite fyrkantiga ut. Just nu doftar de starkt och mycket.

Jag tycker lite synd om de som bor i de här husen. Här jobbas med med fasadremont och ny isolering. Varje sådan där grå plugg är borrad fast. Betong + borr = urk.

Hemma igen. Här är våra ”mutantbjörkar”. 😉 Nå nej, det är Ornäsbjörkar, fick jag vet via kompisar på fejjan. Tack för det! Jag tyckte de såg trasiga ut, men de är faktiskt rätt fina.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. vardagsparlor permalink
  15 juni, 2011 04:11

  Fin promenad ni har varit på. Doften efter regn eller under regn är nog så god. Allt doftar sååå mycket starkare och sååå friskt 🙂 Till midsommaren får vi umgås med mer myggor än vad vi är vana vid, vi åker till Vasa 😉

  • 15 juni, 2011 07:08

   🙂 Jag stressar inte med att gå så långt, då kommer man sig lättare ut.
   Ha det trevligt i Vasa! Kanske myggen blåser bort? 🙂

 2. 16 juni, 2011 09:58

  Skogsdoft0 härlig doft. Det med tobaken undrade mamma med, speciellt på den tiden man fick röka på sjukhusens balkonger osv, och på onkologen såg hon dessa då hon behandlades, folk stod med cellgifterna i ena ställningen och tobaken i ena handen o bolmade som om de var hur friska som helst. Hujj… t.om en del med lungcancer. De sa bara, ja jag kan inte sluta när det kom på tal som de ofta gör med allt möjligt.

  • 16 juni, 2011 11:26

   Var och en med sin cigg, de är vuxna. Fast det med balkongrökning är inte sådär jättemysigt. Det kommer in till andra, fast man har inglasat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: