Hoppa till innehåll

Söta, men krävande

7 juni, 2011

Älskade barn. Ni är så söta, men ibland är ni verkligen en prövning. Idag har jag burit runt med en i taget, nästan hela tiden, känns det som. Den ena gråter och väcker/gör den andra ängslig. Det gör inget när det bara är då och då, men när mat inte hjälper och inte att sitta i famnen. Kanske de har tråkigt? Har nån av dem ont? Är det för varmt? Tusen frågor och inget svar. Milja äter dåligt; jag matar och hon tar lååång tid på sig. Sen är det bara halvannan timme igen till nästa gång. Huh huh.

Jag borde dammsuga, tvätta mer kläder, hänga, vika undan, laga mat – och jag gör en del av de där sakerna. Sen mata och torka kiss i sängen igen. Tvätta lakan och mjölkstänk. Bära bort blöjor. Skölja flaskor, tvätta dem, fylla på igen. Jag är trött, men egentligen inte, utan understimulerad. Jag lyssnar på KLF och drömmer om att köra långt bort eller åka tåg långt, långt iväg. I alla fall för en kväll. 😛

Och William fattar inte att han inte får röra dem, när de sover. Han ska såklart leka så nära dem han kan. Jag förstår att han gillar dem, men blä, jag önskar man kunde förklara.

Ändå kommer de där stunderna ibland, då tvillingarna jollrar och skrattar så man smälter ihop och rinner iväg.

 

Dagens materiella:

Gina Tricot säger att det här är Ten must-haves in June. Bah, säger jag. Möjligvis en av dem, det randiga linnet. Dessutom ska inte här shoppas nåt på länge, eftersom det är skralt på pengasidan. Igår räknade vi ut att twinsen äter för ca 180 euro per månad. Gulp.

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. vardagsparlor permalink
  7 juni, 2011 05:07

  Man smälter då sannerligen.. 🙂
  Okejjj…Gina trikå tycker så…tyvärr går inget av deras kläder på mig..men visst ser dom fräscha ut. Dom vanliga topparna har jag erfarenhet av, eftersom dom är döttrarnas favoriter. Jättebra hinta laatusuhde på dom. 🙂
  Tänk vad barn kostar..det kanske man int alltid tänker på då man skaffar barn..men nog är det värt varenda peng..tycker jag 🙂

  • 8 juni, 2011 01:36

   Jag har faktiskt hittat en hel del plagg där som passat mig. Men som sagt, det beror på. Vissa grejer funkar inte alls, men däremot ser jag att de sitter som en smäck på min yngsta syrra. 🙂
   Ja, det är värt varenda cent!

 2. Maria S permalink
  7 juni, 2011 07:37

  Hej!

  Det lååter bara sååå bekant dedär med skrikande bebisar o högar av tvätt, blöjor, flaskor, ovikta kläder osv!! 😉 Faktist så var det en del dagar när man knappt fick i sig en matbit o att tänka på nå hushållssysslor var helt omöjligt… men allt har sin tid vilket var svårt att tänka då. 🙂 Å att gråten smittar lär vara ett tecken på empati. Våra barn sov också väldigt dåligt på sommaren då de var ett halv år gamla. De väcktes lätt av varandras gråt, så ibland la jag dem faktist i olika vagnar på vardera sidan av huset! 🙂

  Men kämpa på – allt har sin tid! 🙂
  Kram, Maria S

  • 8 juni, 2011 01:35

   Ja, blä, vissa dagar är så tröga. Sen går det bättre igen.

   Jag förstår varför folk särar på tvillingarna! Ibland sätter jag dem i olika rum, ifall den ena vaknar. Man märker ganska snabbt vad som funkar. Än så länge kan de iaf sova natten i samma säng, men jag räknar med att flytta på dem senare fram.
   Tack för din kommentar! 😀

   • Maria S permalink
    8 juni, 2011 08:38

    Jag var lite tveksam till att sära på dem eftersom de då säkert skulle bli ännu känsligare för varandras gråt. Men då just var det nästan enda alternativet… Men gissar det var nåt visst stadie/sommarvärme/el nåt, för sen på hösten när de var omkring 1 år så stördes de inte mera på samma sätt av varandra. Å numera kan en gallskrika nån meter från den andra (1 h e testat….) utan att den vaknar eller ens rör en min… 🙂

    H. Maria

   • 8 juni, 2011 09:31

    Jag vet inte om det är dumhet eller lättja, men jag är inte längre lika tveksam till sådana där saker. Jag förstår dig dock, jag tänker i samma banor, men samtidigt ska allt funka, så att resten av familjen också sover. Det känns hemskt att lämna ett barn och sova ”ensam” men det är ju faktiskt så de flesta barn i den åldern sover. 😀

    Va fint att de inte längre stör varandra! William somnar också fast twinsen skriker, men inte om de är i exakt samma rum. Skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: