Hoppa till innehåll

Sena nätter

26 maj, 2011

De här senkvällarna, som har brukat vara min favorittid på dygnet, har blivit mest gråt, skrik och ledsamhet. Det är både ledsamt och irriterande med ett (eller två) barn som skriker och har ont. Stundom tycker jag det är värre att sitta och hålla, det hjälper ju inte. Plus att jag försöker tänka på att hålla dem tysta så att sambon får vila, de kvällar han lägger sig tidigare, plus att inte William ska vakna. Men W har – tack och lov – sovit bra, trots skrik. Han vaknar ofta ändå mitt på natten och smyger sig till vår säng, för att han känner sig ensam i sitt rum.

Ibland känner jag mig lite ensam här hemma på dagarna. Det är mysigt med barnen, men också rätt monotont. Det är en sak att sitta med blogg och facebook för nöjes skull, men de ersätter aldrig kontakten med människor. Det är bara ett komplement. Fast på sätt och vis är det skönt att vara hemma också. IQ-befriande, slappt och man måste ”bara” sköta ungarna. Allt har två sidor.

Ikväll tog jag alla tre barnen och gick till en lekpark lite längre bort. På en av mina vagnpromenade hade jag sett ett stort leksakståg som jag trodde William skulle gilla. Och jag hade rätt. Han tyckte om tåget. Jag serverades sand-kaffe i restaurangvagnen och ombads dricka upp allt – på riktigt. Sen fick jag hindra William från att verkligen dricka sanden.

Strax innan vi kom hem sa William: ”Mamma, jag har kissat i kalsare”. Sen vände han sig mot mig och flinade brett. Åååh, va arg man blir, men man kan ju inte visa det. Fast man behöver inte gilla det heller. Igår kissade han på sig två eller tre gånger helt med avsikt. Han vill ha vår uppmärksamhet. Det finns ju sätt.. och ja, så finns det sätt. Det här är ett av de jag avskyr mest och han vet det. Blä vad den ungen är lik mig när jag var liten. Här får man igen för allt man orsakat!

Mika är snäll och trött. Han hjälper mig att mata fast det är mitt i natten. Ibland lägger han sig tidigare för att få vila. Jag längtar efter att få sova en hel natt. Jag har inte sovit längre än tre timmar i sträck på två månader, det börjar kännas. Jag är lite mosig och har sådana där småskavanker som återkommande ögoninfektioner, lite ont i halsen och axlar/leder. Det skulle inte förvåna mig om det här är just såna där opportunistiska infektioner. Jag försöker se framåt och tänker: Det går över, allt går över. Det går framåt, varje dag.

Tack och lov för att ungarna sover – båda två – när de sedan somnat för natten. Vare sig det är ett eller två på natten, men sen sover de två pass. Ett pass = sova ca tre timmar, en matning.

Det tar emot att bära in såhär skönsovande barn, när man varit ute. Tänk om de vaknar?

4 kommentarer leave one →
 1. adina permalink
  27 maj, 2011 06:14

  Jag tycker du är duktig som klara så många småbarn!!!
  Att inte kunna sova är tungt och jag hoppas att du får lite mera sömn någon natt. Det behövs.
  Jag behöver ju inte vakna pga småbarn men vaknar ofta pga kramp i benen. Jag vet vad tre timmars pass med sovandet är… Inte enkelt men som du skriver så går det väl över nångång…
  Hoppas du får krafter att klara just den här dagen!!!

  • 27 maj, 2011 12:31

   Tack för dina fina ord. 🙂
   Det är sannerligen tungt när man inte får sova, oavsett vad det beror på. Det är så tröttsamt att hela tiden vakna och aldrig vara utvilad. Blä för kramp! Hoppas du också får sova hela nätter.

 2. 27 maj, 2011 07:21

  Tycker likadant, du är jätteduktig 🙂 Förstår att det måste vara tungt, det är det ju redan med en baby. Det är otroligt att tänka sig beblorna skrikande då dom alltid ser så harmoniska och lugna ut på bild 😉

  • 27 maj, 2011 12:31

   Jag kanske borde sätta in en superskrik-bild? Nå nej, det behövs inte, alla vet att små barn skriker. Olika mycket bara. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: