Hoppa till innehåll

Ikeapremiär för twinsen

23 maj, 2011

Pust! Nu är vi hemma efter fem timmar på Ikea. Och så slapp jag fundera över vattenavbrottet i vår lägenhet.

Det går bra att åka till Ikea med småbebblor också, men det skulle inte ha gått ensam. Man borde vara en bläckfisk för att få famnar och händer att räcka till allt. Det märkte vi när vi gick till toaletten för att byta på en av tvillingarna. Det finns ju ingen stol där att sitta på – vi hade inte vagnarna med oss utan bara bebisar och skötväska. Jag satte mig ner på en ledig toalett för att vila och vänta. 😉 Sen skulle jag själv gå på toa och då gick vi sätta twinsen intill varandra på skötbordet.

Skulle jag ha gått till Ikea med en lika liten William, hade jag inte kunnat slappna av. Det gick bara inte. Och jag oroade mig för allt, för tusen småsaker. Jag ville inte lämna över honom till någon annan, tyckte inte att de kunde göra något rätt, fast det inte stämde. Nu har man inget val och är inte lika nogräknad. Det är skönt att inte bry sig för mycket. Att inte fundera på ifall man glömt babytalken eller napphållare hemma. Att inte bry sig om vilka ytterkläder eller plagg de har, bara de håller sig varma. Att inte oroa sig för hur många bakterier det finns här eller där, utan inse att de får i sig en mängd basilusker vart man än går, men att man ändå inte vara dumdristig.  8)

Allt går, om man vill. Med hjälp av goda vänner. Och det gick faktiskt riktigt bra med Isaac och Milja, fast de grät lite ibland. De fick sova i sina bilstolar (jaja, barnskydd 😉 ) under handlandet. Och jag blev trött i ryggen, jag är ovan att gå och stå så mycket + bära på en liten mellan varven. Fem extra kilo på armen är ändå fem extra. Fammo (eg. svärmor då alltså) är en riktig stålfarmor, hon bär på en bebis som om hon inte gjort annat. Vi matar samtidigt och byter blöjor, en i taget. Fixar med papper och hemleveranser. Snart har vi ett vitrinskåp på kommande.

Det svåraste är egentligen när man står själv med två vagnar och två kassar. Då skulle man behöva fler händer och antagligen vara lite starkare också. Två bilstolar orkar jag inte bära själv, inte långt i alla fall.

 Tusen tack för idag, fammo! ♥

Killen och tjejen var trötta när vi kom hem och sov vidare på soffan. Skönt!

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. 23 maj, 2011 02:13

  Man kanske blir lite mer av en supermamma med tvillingar, tror jag 🙂
  Eller så inser man bara att om man vill ha ett liv så är det bara att åka dit man vill. Oftast går det bra!!

  Du är duktig!! (Och jag med…)

  • 23 maj, 2011 02:40

   Precis. Kanske man blir det. För att måste. 😛 Fast jag kan erkänna att det inte hade gått lika bra om jag hade tagit med gubben istället för svärmor, haha!

   Det är du, utan tvekan! Du har ju två tonåringar också!

 2. Tvåbarnsmamman permalink
  23 maj, 2011 03:03

  Det samma gäller också då man får andra barnet. Man oroar sig mindre och det mesta går på något sätt. Här var lillsessan 6 veckor tror jag då vi var till Haparanda efter badrumsinredning. Fram och tillbaka på samma dag. 🙂

  • 24 maj, 2011 11:58

   Ja, precis så är det. Jag fick ju också mitt andra barn, det är liknande känslor.
   Oj, va långt ni åkte, det var inte illa. Du ska applådera dig själv!

 3. livet permalink
  23 maj, 2011 05:33

  Ja-a… jag kan inte annat än sitta och gapa! Jag som knappt vågade mig (oss) iväg till Kokkola innan Melker blev 1 😀

  • 24 maj, 2011 07:55

   Jag tror faktiskt du också skulle ha gjort annorlunda i dagens läge, eller så int. Man er int lika och behöver inte vara det. 🙂 Jag flög visserligen från Stockholm till Kokkola när W var två månader, men jag ville ju hem. Längtan övervinner mycket.

 4. Fammo permalink
  23 maj, 2011 06:47

  Tack, alla tre, för en trevlig dag!

 5. 24 maj, 2011 09:01

  Otroligt, vi går i samma fotspår 😉 Var också till IKEA idag..men på kvällen. Skall bli roligt att se om vi nångång råkas sådär apråpå nånstans. 🙂

  • 24 maj, 2011 09:05

   Nämen hur vi råkar gå om varann! 😀 En dag möts vi nog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: