Hoppa till innehåll

Ute

29 april, 2011

Idag har jag fått både skumsoppa och sandsoppa, det är det inte alls som får. Vi har varit lite av familjen Duktig. Alla fem var ute i parken, tvillingarna fick sova i vagnen medan William lekte med sina nya kanna och koppar. Det var ett av vårens bästa köp hittills. Han dukar upp sand och kaka åt alla och ibland blir han lite sugen på att äta sanden på riktigt. Vi plockar stenar i rader.

– Mamma, vi ska göra ett hjärta, sa William, du ska fota hjärta!
För att han vet att jag brukar göra hjärtan av pinnar, stenar, i lövhögar eller i snö.

Sen gick vi in och tvättade av sandsakerna och badade med dem istället. Äntligen varmvatten efter över ett dygns avbrott, då lär man sig uppskatta vardagligheter. Och sonen har inte längre glitter och grus i öronen. W och jag byggde länge, länge med tågbanan. Han tog mitt tåg och jag protesterade och sa att man inte får ta saker ur handen. Att jag inte leker med honom om han tar mitt tåg. 😉 Okej, jag fick tillbaka tåget. 😛

Och läste sagor; om Vesta-Linnéa och monstermammanGösta slår sig och om Charlie och Lola. Ibland går det faktiskt riktigt superbra på kvällarna. Jag satt på soffan med Isaac i famnen och William på andra axeln. Tänk, båda mina pojkar här samtidigt, sa jag och pussade dem, en i taget. William ritar krumelurer med kritor och säger:

– Här står: Till älskade mamma, William. Jag älskar dig. Han ritar vidare och adresserar nästa brev till pappa.

 Det är caprishortsväder! Det bestämde jag i alla fall. Sålunda gick jag ut med mina slitna, lite för stora byxor och sunkiga, gamla kläder, men vad gjorde det? Det är valborg imorron och feelingen är allmänt najsig. Fast det lär knappast bli något Vårdberget för vår del. Det känns lite för osäkert att släpa med tvillingarna dit, i den folkmassa det kommer att vara. Om nu ens vädret håller sig fint.

Pyttelisa och Tummetott är söta. Men lite skrikiga såhär på kvällstid. Isaac sover i sjalen igen, han trivs bättre där än syrran. Det är ett varmt litet paket jag har över bröstet. Ett paket som omfamnar mig med båda armarna och suckar lite i sömnen. Bebistiden i ett nötskal. Så intensiv, så härlig, så tungt att mata och trösta så ofta, men så häftigt. Jag försöker fortfarande fatta att jag är ”tvillingmamma”. Jag liksom? Och jag har en dotter. Hur gick det till? Jag är en dotter, men nu har jag två söner och en dotter. Coolt.

Glada vappen förresten! Jag hade glömt att det var fredag idag.

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. 29 april, 2011 11:49

  Glada vappen till dig 🙂 Härliga bilder igen av din dag!

 2. 30 april, 2011 06:17

  Glada vappen, vilka jättefina bilder! Björkarna har inga löv här än, men häggarna som växer mellan vår tomt och grannens tomt har ungefär så där stora löv som björken på din bild.

  • 2 maj, 2011 01:51

   Tack, hoppas du hade en fin helg du också! Nu går det fort, med det gröna.

 3. Petra Nyman permalink
  30 april, 2011 07:58

  Vårt första gemensaam hem med Ari var i Runosbacken så era fotografier väcker minnen i mig 🙂 Flyttade när jag började vänta vår Nico så Sara har bott sina nästan 2 första år där. Vad det låter mysigt att vara hela familjen ute, alla fem 😉

  Ha en riktigt glad valborg!!

  • 2 maj, 2011 01:50

   Va trevligt med fina minnen. Jag skulle också känna på samma sätt om jag såg foton från vår förra lägenhet i stan, där vi bodde nästan tre år med William.

 4. Erica permalink
  30 april, 2011 08:06

  Vet du Bitte,du är jätte duktig som orkar vara med William och leka så mycket tycker jag! Jag måste nog medge att själv har jag inte varit lika ivrig att sitta på sandlådskanten eller bygga tågbana med mina egna barn.Bra att du lär William att man int får ta en annans leksak ur handen för det behövs minsann på dagis!:) Var stolt över dig själv!! Glada vappen!!

  • 2 maj, 2011 01:50

   Tack Erica. 😀
   Inte orkar jag hela tiden, men ibland. Mika är faktiskt också lika bra på att bygga och leka. Det är kanske därför det är så svårt för W att förstå att vi inte orkar eller har tid heller, när han är van med mycket lek.
   Det där med att inte ta från handen har jag fått från dagis faktiskt, jag försöker bara hålla det levande. 🙂 Det är inte så lätt, som du vet, men vi jobbar vidare. 😀

 5. annepauline permalink
  2 maj, 2011 01:41

  Men så häftigt, småtrollen har ditt härliga röda hår båda två!

  • 2 maj, 2011 01:48

   Ser det rött ut? Tja, Isaac har på sin höjd rödbrunt hår, det är kanske själva fotot som ljuger lite färgmässigt. Milja har ännu mörkare. Få se om det ändras. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: