Hoppa till innehåll

När kidsen är borta…

12 april, 2011

… dansar mammor runt med dammsugaren!

Nu räcker det med skröplighet och ”sjukskrivning”. Efter kejsarsnitt ska man ta det lugnt och inte städa, inte bära eller sånt i 2-4 veckor. Jag bestämde att den tiden var över – idag. Det har gått tre veckor, jag har inte ätit nån värktablett på en vecka och känner att kroppen mår helt okej. Därför passade jag på att städa och damma ett par mattor medan Mika tog Pytte-Lisa och Baby Wolverine (han har vassa naglar polisonger och hårrufs som Wolverine! :D) till farmor en stund. Jag fick ett par timmar för mig själv och så var jag jätterebellisk och dammade mattor på dammbalkongen, fast man egentligen inte får damma annat än sängkläder på tisdagar och torsdagar. Idiotiska regler förresten, snacka om att det ska vara petigt. 

So, go ahead, seniors! Bite me! I promise I’ll bite back. 😉 Jag har spenderat veckor, månader med att bara sitta och dega och se sambon städa. Inte orkar han med allt. Det var så skönt att pyssla, damma, feja och dammsuga. Jag gjorde samma sak efter att W föddes, en vecka efter, för då var jag inte snittad. Att kunna själv, att känna sig viktig och se resultatet av det man gjorde framför ögonen. Terapi! Sen vek jag en massa kläder och satte en ny duk i köket och lyssnade på alla svenska schlagerlåtar på lite högre volym än när kidsen är hemma. Åh, skönt (och vad jag längtar efter ett riktigt träningspass!). Nu är det rent, fint, ny tvätt hänger på tork. Jag och William har läst mysiga böckeroch sjungit sånger. Vår egen tid. Han sover som en bebis. Om det inte vore för att jag måste gå upp klockan tre eller fyra inatt och sen klockan sex igen, vore allt toppen! 😀

Fast det kunde vara värre.

I övrigt idag:

Idag är det 50 år sedan den första människan var i rymden. Minns ni vem det var? Nej, inte Armstrong. 🙂

Den här tröjan var helt utsträckt när twinsen var i magen. För bara tre veckor sedan!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: