Hoppa till innehåll

Dämpat

10 april, 2011

Tack Mika-rakas för att du tog med W till farmor ett par timmar. Han behöver också få känna sig viktig och få leka sina egna lekar, inte bara förmanas. ♥ Jag vilade med tvillingarna och blev piggare och gladare på kvällen. Den där tiden runt lunch är på nåt vis alltid den tyngsta under dagen.

Lugnet har lagt sig över Runosbacken. William och jag läste sagor och jag kliade hans rygg, länge. Nynnade på de bekanta vaggvisorna som jag har sjungit i över två år för honom. De blir aldrig tråkiga. Milja sover lugnt på soffan, Isaac i sjalen i min famn. Han rör sig lite och det känns lite som när han var i min mage. Ibland piper han som en liten sparv. Jag håller med William: ”Di e så söt!” Det mysigaste är att jag kan se på honom och röra hans mjuka händer. TVn brummar lite hemtrevligt. Tvätten är hängd, ny maskin imorgon. Laxmedaljongen togs nyss ur ugnen, redo för imorgon. Spotify sprider nostalgiska toner med Enrique Iglesias, belysningen är dämpad. Nästa vecka kommer mamma och pappa hit. ♥♥ Kanske jag har ju orkar sticka några varv ikväll, så jag blir klar med några sockor. Jag har ju redan ett par nya projekt i huvudet.

Dagens boktips för treåringar, ett par av Williams favoriter:

★ Fyra hönor och en tupp; Olof och Lena Landgren: ”Tuppen bryr sig inte alls om hönorna, han är helt upptagen med sitt viktiga projekt. Men hönorna tycker att tuppens matplats är så stor och deras matplatser så små. ”Vi kan inte ha det så här, vi måste göra något”, säger hönorna. ”Vi vill dela rättvist.”
En underbar bok om rättvisa, lite halvfeministiska hönor och en liten tupp som bara vill gå runt och kuckelikua och bestämma.

.

 

★ Rut&Knut lagar mat; Carin och Stina Wirsén: När Rut och Knut lagar mat går det vilt till i köket. De stoppar grytan full: Åtta russin och en tvål, tre bananer och en ål, sirap, ketchup, hallonkola -de är minsann inte snåla! I med skumbad,  fram för bubbel, bubbelskum gör soppan dubbel. Dubbelsoppa, just det rätta, så att många kan bli mätta.
En ganska kort, härlig och tokig bok som lockar fram leenden. Vi har läst den om och om igen, ibland flera gånger samma kväll. 🙂

 

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. Stinas permalink
  10 april, 2011 07:31

  Ja, så vackra barn ni har 🙂 Alla tre. Dikten är underbar 🙂

 2. Lotta permalink
  10 april, 2011 08:11

  Sötnosar! Dom är så söta när dom sover tätt ihop.
  Sov så sött allihop.

 3. Barbro permalink
  11 april, 2011 04:47

  Underbara foton…så harmoniska och vilken stolt storebror,som ser så beskyddande ut..
  Ha en bra dag och ett steg i gången,mer än de kan du inte ta.

 4. Liza permalink
  11 april, 2011 03:25

  Härliga fotografier! Man blir lugn av bara titta på dem!

 5. 11 april, 2011 05:32

  Rut o knut-böckerna är bra!! Vi hade många Rut o Knut tittar ut böcker, som Mathias tyckte om, när han var mindre!! Det var fakta böcker om allt möjligt.. Som skolan, djur, natur, människokroppen m.m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: