Hoppa till innehåll

Mera bebismys

26 mars, 2011
Okej, you know the deal, bebis- och mysvarningen. Och det är mycket samma-lika, men det är skönt det. Drama har vi haft.
Vilken fantastisk helande förmåga sömn har. Jag är en ny människa! Inatt fick jag sova ut, åtta timmar (vilket jag inte vågade nämna för de andra mammorna som satt och pumpade och ammade sina barn i sällskapsutrymmet), om man bortser från att jag kravlade mig upp på toa och petade in värktabletter lite då och då. Sektiosåret känns mycket bättre, jag kan resa mig och vara med om morgonbestyren! En av barnmorskorna, vi kallar henne Kati, var med mig i morse. Hon hämtade frukost, fast det egentligen var lite för sent, hon lät mig ta god tid på sig, vi lever efter bebblornas tidern och hon såg när jag hade för ont och inte kunde stå längre – ja det var helt härligt att mysa med barnen, klä dem, fixa naveln och fråga tips om dittan och dattan. Så ska livet vara!
Idag var jag mycket själv, tills Mika och William kom förbi. William är så rolig, han vill hela tiden hålla bebblorna, han pussar dem konstant. Men det är svårt för en treåring att hitta på saker att göra i ett litet sjukhusrum. Han vill peta på alla sladdar, hissa min säng upp och ner och krypa under sängen, krypa under handfatet och röra allt. Så han får stanna lite små stunder då och då för att veta att hans mamma inte övergett honom! På en av dagens bilder bad jag Mika fota oss, jag och alla tre barnen. Haha, det gick inte alls! Jag ligger med mina dubbelhakor, William ville bort, Isaac och Milja blev hungriga, fast det syns väl inte på bilden. Så allt är ju inte perfekt, men det är perfekt för mig. ^_^
Jag vet att det kommer att bli annorlunda när jag kommer hem. Det blir mer tröttsamt, säkert mer skrik och svårare att underhålla både tvillingarna och treåringen. Men det struntar jag i just nu! Den dagen, den sorgen. Jag halvsov med tvillingarna i famnen idag igen (men blir tröttmysig när man ligger sådär med dom och de snusar lätt intill en). Vi ligger här bara i vår mysiga lilla hög och är. Jag vet inte hur jag bäst ska utnyttja stunden, så jag låter mig bara finnas till och gosa ner mig med barnen tills jag blir så kissnödig att det inte går längre. Älskade små barn. Ni är så söta så man vill äta upp er, ni är min lyckodrog, mitt rus. Jag har inget minne av att jag upplevt sån här lycka förut. Kärleken till ett barn är större än något annat i hela världen.
På kvällen var tvillingarna vakna en längre stund. De vet ännu inte riktigt vad de ska göra med sin vakna tid, speciellt inte då de just har ätit. 8) Det märks att Isaac är lite större. Han är mer på sin vakt, han kollar inte lika sömnigt runt sig, han ser ut att fundera hårt på vad det innebär att komma ut i den här världen. Och han har så långt hår, det är roligt. William hade bara lite, han var ”strawberry blond”. Isaac har kastanjebrunt hår, Milja har riktigt mörkbrunt. Hon vill dessutom krypa ihop i fosterställning mer ofta än sin bror, som gärna sparkar utåt och uppåt.
Jag träffade en av sköterskorna som var med mig första natten. Hon hälsade på mig och sa att det var trevligt att se mig på benen ikväll. 🙂 Vi gick genom alla möjliga mediciner som jag tagit, eftersom epiduralen inte hade fungerat. Det känns otroligt att jag har kommit mig ur sängen, det kändes inte som om jag skulle göra det för ett antal nätter sedan!  Det är fantastiskt när man är innerligt glad åt sådana där saker som att kunna gå på toa själv, kunna resa sig ur sängen och att orka vara uppe bland folk.
Dagens enda minus är den där kringlan av svullnad jag har runt vristerna. Den försvinner väl först när jag kan börja röra mig ordentligt. Här är ingen brådis.
(PS. Om jag ser piggare ut idag, beror det inte bara på blodvärdet. Tricket heter mascara. :))

Haha! Det gick inte. 🙂

Isaacs mini-ettor och Miljas prematurblöjor

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. mary permalink
  26 mars, 2011 08:59

  Vilka ljuvliga bilder! allt ser så härligt ut, men jag förstår att det inte är lätt att ha ont, och berg- och dalbanan den känner jag så väl igen! Kramr! ❤

 2. Mikaela permalink
  27 mars, 2011 03:55

  Ååh, sådana underbara bilder 🙂 Blir allt tårögd att läsa det du skriver, så otroligt skönt att läsa att du/ni har det så bra 🙂 Underbara namn har ni valt åt era skatter, Isaac och Milja passar perfekt. Sköt om er allesammans!

 3. Erica permalink
  27 mars, 2011 10:26

  Fortsätt att skriva om bebismys,jag tycker om att läsa det. Dessutom kan jag inte se mig mätt på bilderna. Min man frågar oroligt om jag har babyfeber:) (men nej det har jag inte)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: