Hoppa till innehåll

Hemsk natt

23 mars, 2011

För det första: TUSEN tack för alla kommentarer! Jag läser dem om och om igen, men bloggar via mobilen, så jag har inte riktigt ork och hinner inte svara på dem.

Det var meningen att jag skulle vila inatt. Det blev ingenting av det! Det här har varit den längsta natten i mannaminne med värk, värk och åter värk.

Meningen var att jag skulle behålla epiduraldroppet som smärtlindring under natten. Det var bara det att den där grejen i ryggen hade åkt ut en aning! Anestesiläkaren hade stora problem att sätta i nålen igår, eftersom jag hade värkar som kom så tätt och inte ville ge med sig alls. Jag är inte spruträdd, men i det där läget var det inte roligt alls. Dessutom tog inte bedövningen speciellt bra. Och de hade ökat droppet för snabbt, jag orkade inte med värkarna. Nåväl, det var igår! Nån gång ska jag skriva ner hela berättelsen, om ni vill läsa det?

Inatt funkade inte epiduralen, som sagt. Jag hade mina misstankar när blodtrycket stack iväg till 155/92 och jag skakade i benen. Tjejen som skötte nattpasset var annars supertrevlig och försökte stötta mig. Hon gav mig större doser, portioner av epiduralen, och det hjälpte lite. Men på sidan kunde jag inte alls ligga och det brände i såret när jag skulle röra mig ens lite grann.

Mot morgonkanten hade jag ännu inte fått sova och dessutom började jag få svåra besvär med luft i systemet, som inte kom ut! Efter en Minifom och magnesium för magen, tjatade jag till mig en svans (rektalrör :P). Om det är såhär småbarn känner det när de har kolik, så förstår jag att de skriker! Jag kämpade med att få ut ens en liten fis, i halvannan timme. Sen fick jag som jag ville och det lättade. Sorry om jag äcklar nån med alla detaljer, förresten!

I samband med röret upptäckte man att mer än hälften av epiduralen hade åkt ner i bäddskyddet! Då byttes det till paracetamol intravenöst. Vilken skillnad! Trycket gick ner nästan direkt och jag kunde sträcka på benen – nåt jag inte klarat sedan igår. Jag kunde ligga på sidan igen!

Nu på morgonen kom en tjej jag träffat resan igår. Vi kallar henne Maja. Hon är verkligen rätt tjej på rätt plats! Hon skrattar och skojar: Här kommer Majas morgonmix! Och så bar hon in frukost. Uuunderbart! Jag får inte äta fast föda än, men oj va gott allt smakade. Trött som tusan är jag, men såna där människor får en ändå att dra på smilbanden! Härligt!

Snart kommer Mika hit och snart är det matningsdags för små bebblor. Jag har fått mer smärtlindring och Maja påpekade vikten av att inte låta värken återvända. Så ska vård gå till! Idag ska jag försöka röra på mig lite, så jag slipper kateter, sladdar och andra rör. 🙂

20110323-091851.jpg

20110323-091922.jpg

Annons
25 kommentarer leave one →
 1. 23 mars, 2011 07:43

  Du är super. Kramar om ännu en gång. Du får vara sjuk och trött efter en sån resa som du gjort det senaste dygnet.

 2. filifjonkan permalink
  23 mars, 2011 07:47

  Usch för att inte få sova, och usch för smärta… Lider med dig. Men du är duktig och det blir bättre! Stora kramar till dig!

  Pia, med tvillingarna Nova & Tindra

 3. fante permalink
  23 mars, 2011 08:08

  Skönt att smärtan börjar vara under kontroll.

  Men oj, vad lillasyster liknar William 🙂

 4. 23 mars, 2011 08:27

  Tråkigt med smärta men efter det här så blir det bara bättre. Grattis till era söta fina bebisar! Stor kram!

 5. Merja Hänninen permalink
  23 mars, 2011 08:44

  Ledsamt med smärta, hoppas att det lättar sig och att du kan sova på dagen när pappa tar över! Den lille tar mig tillbaks mer än 38 år i tiden, så mycket liknar han sin pappa och hon tycks likna sin äldsta broder alltså brås på mamman!

 6. 23 mars, 2011 09:29

  Verkligen jättetråkigt att det sku gå så tokigt inatt. Hoppas du får sova ut ordentligt nästa natt och under dagen. Så söta små knyten du har fått. Må så gott du kan efter omständigheterna 🙂

 7. Katarina permalink
  23 mars, 2011 09:45

  Stort GRATTIS till bebisarna. Så underbart goa! Läser din blogg varje dag men aldrig förr kommenterat. Sent ska syndaren vakna =)). Sköt om dig, du är en tapper kvinna!

 8. Margaretha permalink
  23 mars, 2011 10:57

  Grattis till era guldklimpar.
  Hoppas du får sova lite bättre nästa natt så du får vila lite förrän ni kommer hem
  Lycka till med allt från en som följer din blogg för att du skriver så bra och är så intressant vad William o du företar er. Han verkar så klok för sin ringa ålder.Men nu är det 2 till som pockar på uppmärksamheten och det skall nog gå bra.
  Ha de bra o Lycka till

 9. annepauline permalink
  23 mars, 2011 11:19

  Men så otroligt häftigt! Ja, nu menade jag inte dina smärtor utan bilden på de två små!

 10. klarabella permalink
  23 mars, 2011 11:26

  Grattis!

 11. Barbro permalink
  23 mars, 2011 12:21

  Synd att natten var så jobbig för dig,hoppas de är bättre i natt.
  Helt otroligt att du gått och burit på dessa två helt fantastiska små bebbar.Vilken lycka de måste vara för er att få uppleva detta.Tag en dag i sänder och oroa dig inte för framtiden!

 12. 23 mars, 2011 01:02

  Aj aj vad tokigt med EDA.n som strulade så. Men timme efter timme blir allting bättre 🙂 Och så har du ju 2 härliga guldklimpar att beundra å en lite större hemma 🙂 Kram

 13. Pernilla permalink
  23 mars, 2011 01:52

  Grattis till tvillingarna! och två söta sådana! Hoppas det kommande dygnet blir lättare än den gågna natten. Låter som att du har en bra ”Maja” iallafall- sådana behövs för att pigga upp en!

 14. Erica W permalink
  23 mars, 2011 02:04

  Ååååh, så vackar dom är!! Pojken har ju massor med hår,underbart söta e dom. Kan inte vänta på att få se dom live nångång!! Hoppas verkligen du mår bättre idag!

 15. Isabella permalink
  23 mars, 2011 02:35

  Supergrattis till de söta babysarna och lycka till med hela familjen!

 16. Mari permalink
  23 mars, 2011 02:54

  Stort grattis till Er!
  Har följt med din blogg en tid, men tycker jag vill kommentera nu när jag ser att det blev kejsarsnitt. Har blivit snittad med mina 3 barn.
  Första dygnet är som sagt värst!
  Har tyckt det har varit ett dilemma att få magen iskick (av vana dricker jag för lite), men med den sista drack jag mycket vatten (hade vattenkannan vid sängen) och åt torkade plommon, tyckte det hjälpte bra till att få magen igång.

 17. 23 mars, 2011 04:16

  Grattis!
  Vilken tur att den ena bebin är rosa i hyn så du vet skillnad…;)
  Skål i panadol o hoppas på en bra dag.

 18. 23 mars, 2011 04:37

  Stort grattis till de fina småttingarna! 🙂

 19. Ulrikab permalink
  23 mars, 2011 04:37

  Grattis, vilka sötisar! Det blir nog bättre dag för dag med värken ska du se! Det är ju faktiskt hur många lager som helst som blivit sydda så inte konstigt att det känns. Be om värkmedicin i tid bara!

 20. irene permalink
  23 mars, 2011 06:20

  Du ska se att det är nog en bättre dag i morgon. Hoppas du kan sova inatt. Vilka underbart söta guldklimpar ni har fått!

 21. monelisa permalink
  23 mars, 2011 06:26

  Åh nu först ser jag att ni fått två fina bebbar! Grattis!

 22. maria permalink
  23 mars, 2011 08:04

  Grattis till tvinsen,så söta!
  Hoppas värken o såret blir fort bra så hela fam. får åka hem o mysa! 🙂
  Lycka till o många kramar från en som följer din blogg men inte känner dig 🙂

 23. inges permalink
  23 mars, 2011 09:21

  Fy för smärtan, hurra för att det finns sådana som Maja, som kan lysa upp den mörkaste dag med sitt leende.
  Och kära nån såna söta små gryn…

 24. 24 mars, 2011 02:11

  Vilken styrka!! Krya på dig! Du kommmer bara att bli bättre för varje dag som går! Tack för att du uppdaterar oss alla. Jag är så glad för din/er skull!! 🙂

 25. Tvåbarnsmamman permalink
  24 mars, 2011 05:47

  Grattis, grattis till två underverk. Passa på att vila ordentligt på bb, för det är en helt annan verklighet att komma hem till syskon. Inte bara negativt, men mera påfrestande för hormonnivån. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: