Hoppa till innehåll

Muggar och skoj

17 mars, 2011

Jag trodde inte det här skulle hända. Jag brukar inte vara den som nappar på alla finlandssvenska trender. Nu är jag där i alla fall. Det tog sin tid, efter att kommit tillbaka från Sverige och vant sig vid prylar där. Jag var less på Mumin, Iittala och Marimekko, det var liksom passé. Trodde jag.

Jag har aldrig gillat Marimekko sådär supermycket. Jag tycker att vissa av deras mönster är för tokblommiga eller knasiga färger. Sen upptäckte jag Kaivo och skaffade ett par lakan i samband med en kampanj.  Idag gick jag in i Marimekkoaffären i Hansa och kom ut med ett stamkundskort. 😛 Fast det kostar ju inget extra. De har en hel del fint, och många alltför dyra saker. Nu har jag antagligen läst för många finlandssvenska storbloggar, då jag också ramlat i Räsymatto-fällan. 😉 Det har kommit nya muggar i mörkblått, men tyvärr finns de bara i småmönstrat, så det blev både svart och blått idag. Åh, de är så fina – både de och Siirtolapuutarha-muggarna, som finns i både svart och blått.

Jag tycker det är extra viktigt att omge sig med saker hemma, så man trivs. Inte något superdyrt, utan vardagliga, överkomligt pris-saker lite då och då. Jag ska sortera ut lite gamla muggar, som vi inte använder och sätta de här till att förgylla vardagshyllan.

.

Förresten, Hemtex har också sjukt snygga gardiner med ett pärlband av nitar, men de är för dyra för att jag ska kunna köpa två eller tre gardinkappor mina enorma fönster i sovrummet.

Det var skönt att gå lite i stan, men benen tröttnade snabbt. På hemvägen tog jag bussen och hamnade i en skock med kids i lågstadieåldern. Det var inget fel på det, men jag är ändå glad att William är liten ännu och kommer att vara det ett tag till. Jag har en känsla av att tiden kommer att gå snabbt när man sedan ser bakåt.

.

 

.Ikväll är det stickcafé, Ice Road Truckers och så kommer W hem från fammos. Aaah, the good life. ♥

 

Dagens coola: När jag går in i affärer kommer främmande människor (expediter) fram och säger att min mage är fin och undrar om det är dags snart, eftersom ”den är så långt nere”.  De frågar om det är första barnet och blir så engagerade när man nämner att att det är tvillingar.  8)

Annons
9 kommentarer leave one →
 1. 17 mars, 2011 02:50

  Det där med kommentarerna fortsätter sen då bebbarna kommer ut 🙂

  • 17 mars, 2011 05:45

   Jag tycker mig ha anat det. ^_^ Det är ju roligt, så länge det inte går till överdrift.

 2. 17 mars, 2011 02:58

  Jag gillar också siirtolapuutarha kärlen, vi har en skål i svart. Till den vill jag ha muggarna, några fat och dom små skålarna. Kanske man sku önska sig till Morsdan, eller så går man bara och köper själv. Det brukar nog vara bästa lösningen, för då får man det man vill ha 🙂

  • 17 mars, 2011 05:44

   Du kan ju köpa några själv och önska dig fler, så blir det en fin samling. 🙂

 3. 17 mars, 2011 03:00

  Jag har också gått in på fb:s stickcafe´, men fattar int hur det funckar. Sitter alla med Webkameror framför sig eller sitter ni bara och kommenterar varandra medan ni stickar?

  • 17 mars, 2011 05:42

   Det är inte så märkvärdigt som det låter. Man stickar var för sig och kollar bara uppdateringarna på vad folk har gjort, på cafésidan. Man kan ladda upp egna bilder om man har lust, på det man håller på med, eller länka till egna bloggen. Skriva om det man håller på med eller bara följa med vad andra skriver. Men man måste alltså delta i evenemanget för att kunna se, det kommer nya sidor för det varje tisdag och torsdag. Här är dagens:
   Krokuscafe

 4. netaskrypin permalink
  17 mars, 2011 07:10

  Vilka superfina muggar, nu blev jag sugen på att köpa. Har ju endast 34 muminmuggar och 10 Taikamuggar… 😉

  • 17 mars, 2011 09:59

   Oj, du har en del. 🙂 Jag har vanliga muggar och mest ett antal olika. Ska försöka hitta nån konsekvent linje här.

 5. 27 maj, 2011 08:19

  Du kan ju designa egna muggar att ha med i din samling också! Jag brukar använda vistaprint när jag vill ge bort nåt lite mer personligt i present:

  http://www.vistaprint.se/muggar-med-tryck.aspx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: