Hoppa till innehåll

Inte än

16 mars, 2011

Vecka 37

Nej, det blev ingen igångsättning idag. Läkaren ville vänta några dagar till, eftersom Bu&Bä verkar må bra i lilla maggen. De vill inte riskera en för tidig förlossning och dessutom blir det lättare för mamma och barn ifall det går lite längre, sade de. Läkaren tyckte att jag ser pigg och kry ut också. Det är kanske sant, fast man inte alltid känner sig så. Fråga sambon, jag går omkring och smågnäller över saker här hemma. 😉 Nästa vecka fick vi i alla fall en ny tid och då blir det i alla fall igångsättning. Själv hoppas jag på start av sig själv, men det lär knappast hända. Det var inte nedslående alls att åka hem, jag är bara lättad.  Jag sovit så dåligt inatt för att jag var nervös – nu fick jag åka hem och vila och dessutom ha lite fler lyxkvällar med bara sonen och sambon. 8)

Vi träffade en jättebra läkare idag igen på TYKS. Hon kollade blodflödet i bebisarnas navelsträngar och verkar ok. CTG, fosterrörelser, urinprov, blodtryck, inget visar nåt avvikande. Det är skönt, ingen havandeskapsförgiftning eller sånt. Hon berättade också om att det kommer att vara mycket folk som övervakar hjärtljud och andra saker under själva förlossningen. Två barnläkare, två barnmorskor och en del annat folk. Det stör mig inte alls, det är jag glad över. De måste ju veta vad de gör på ett såhär stort sjukhus och jag är väl inte den första som ska föda twins. ^_^

Vårt hus. 🙂

Så, nu är vi hemma, magen och jag. Bu hickar i magen, Bä rör på armarna. Solen skiner ute och jag tänker vila och njuta. Underbart! Sen ska jag sticka vidare på lite sockor. Våra färdigpackade väskor får stå kvar och vänta på kommande äventyr.

Hur skulle du spendera dagen/dagarna, om du visste att det snart är dags? Är det nån som har nåt skoj gravidtips?

.

Dagens färg: Blå! Blått blått blått, på allt! På de kommande sockorna också! 😀

.

.

.

Annons
23 kommentarer leave one →
 1. Barbro permalink
  16 mars, 2011 08:51

  Men så spännande de är!
  Helt underbart vacker mage du har,en stilla undran känns de inte som om du skulle gå av i ryggen??Otroligt vad kroppen är skapt att klara.
  Önskar dig/er all lycka

  • 16 mars, 2011 09:42

   Ja, det är spännande och roligt. Speciellt då jag vet att jag inte behöver prestera något just idag.
   Nej, det gör inte ont att stå och gå, bara om jag gör det en längre tid. Det är längst ner i korsryggen det gör ont ibland, av tyngden i magen. Att ligga ner känns ibland lite tokigt, magen drar ryggen lite snett.

 2. Linda permalink
  16 mars, 2011 09:00

  Ja, försök njut bara! Som du sa, spendera tid med gubben o sonen. Sov, om du kan. Snart kan det bli mindre av det. 🙂 Kommer ihåg i somras då jag gick över v 40 vad jag bara tänkte att kom ut nu. Kunde inte riktigt njuta av dagen. Ja – av värmeböljan och svetten som lackade så fort man tog ett steg. 😀 Så det är min erfarenhet.
  För övrigt hoppas jag det sätter igång själv. 🙂 Så fort som möjligt. 🙂

  • 16 mars, 2011 09:43

   Jag var också höggravid på sensommaren senast. Jag var jättevarm, svullen så in i Norden och mådde dåligt av värmen. Nu känns det faktiskt lättare, kölden har också sin plats.
   Ja, det hoppas jag med!

 3. 16 mars, 2011 09:02

  Så fin magen är ….o snart är den borta 🙂 Fast man tycker de är tungt kan man ändå sakna den lite sen, sparkarna och hickan osv.
  Ja du, jag vill själv veta hur jag skall få tiden att gå till påsk 🙂 Är ju en evighet dit just nu.

  • 16 mars, 2011 09:45

   Tack. 🙂
   Så är det ju, jag blir säkert lite nostalgisk efteråt. Jag tycker om att se andra gravida också, det är jättefint. Fast för det mesta har jag tyckt, när jag själv inte är gravid, att det är skönt att få gå hem och inte vara gravid. Då får man sova på magen och behöver inte dra runt med en stor kul. Å andra sidan, jag kanske ändrar mig efter denna graviditet?

   • 16 mars, 2011 07:48

    Det är nog så att bli av med magen är med blandade känslor 🙂 All tid har sin charm (de fina tiderna alltså:-D)
    Ja jisses på tal om böcker, syftade på mitt inlägg i bloggen. Alvin lånar också en hel hög, sen måste jag läsa 2 typ av dessa heeeela tiden. Typ Mulle Meck 😉 hahaha

   • 16 mars, 2011 08:19

    Haha, jag vet. 😀 Man blir lite trött på samma böcker hela tiden. Det bästa som finns är när man nyss varit till bibban och har nya att läsa, tycker jag. Jag brukar föreslå olika böcker för W. På bibban säger han nej, men när vi kommer hem, får jag läsa dem. Fast vi turas om med sambon, och så försöker vi läsa en del böcker på finska också.

 4. 16 mars, 2011 09:14

  Njut av de sista dagarna.. Bra att det känns som att du sku må bra.
  Jag märkte först efteråt hur jävla (sorry uttrycket) stor jag var och hur tungt det hade varit.. Det blev liksom så lätt då bebisarna kom ut…och den där tungheten och storheten smög ju sig på så man fattade inte som sagt var före efteråt hur jobbigt det hade varit 🙂

  • 16 mars, 2011 09:46

   Man vänjer sig, på nåt konstigt sätt, med att vara stor också. Till en viss grad… Vissa dagar trycker det på överallt och man vet inte vart man ska ta vägen. Roligt att höra dig säga så, att det lättar. Jag vet ju det, men det känns himla avlägset just nu.

 5. Mamafive permalink
  16 mars, 2011 09:28

  Ihanaa! Olen ihan jännityksessä täällä mukana 🙂 Lääkäri sanoi minulle 5 lapsen kohdalla, joka meni 2vkoa yli että jokaisella päivällä on tarkoituksensa. Niinhän se on että joka päivä vauva/vauvat kehittyvät mahassa.
  Ihanan kaunis vatsa sinulla kyllä on. Voisin jopa sanoa että olen hiukan kateellinen tuosta mahastasi 😉 Itse rakastan olla raskaana ja nautin joka hetkestä. (Paitsi viimeisistä viikoista,puuh) Nyt katselen vain haikeana ja surullisena muita raskaana olevia,byyääh itse kun en enää saa sitä kokea.
  Hurjasti voimia ja kyllä sinut palkitaan koko 9kk edestä maailman ihanimmilla paketeilla. ❤ + ❤

  • 16 mars, 2011 09:48

   Det var bra sagt av läkaren. Och tack. 🙂 Jag förstår de som saknar att kunna vara ELLER BLI gravid. Det är något jag har tagit lite för givet, men inte lika mycket den här andra gången som den första. Det är svårt att sätta sig in i deras situation, som inte kan få barn.
   Jag tror att alla mammor, oavsett om man fått ett eller tio barn, kan sakna graviditeten ibland. Och önskar uppleva den igen. Eller bitar av den, sen ska man orka ta hand om resultatet också! 😀

 6. 16 mars, 2011 10:03

  Präktig mage du har, det närmar sig! Spännande att följa med här, bra har du klarat det, lycka till!

 7. altorpet permalink
  16 mars, 2011 11:17

  Mitt tips: njt av lugnet. Snart bllir det llivat 😉 och sov, så mycket du orkar! Haha, vet att det är lättare sagt än gjort.

  • 16 mars, 2011 08:20

   Tack, här njuts det för fulla muggar. Tv-kväll med glass och kexbuffé blev det, fast jag annars försöker att inte äta så mycket kex eller godis. Vila gör jag, det är ett måste!

 8. eva permalink
  16 mars, 2011 01:20

  Åh, din gravidmage är så fin! 🙂 Några extra Lyxkvällar med killarna dina låter najs!

  • 16 mars, 2011 08:20

   Tack. ^_^ Det är verkligen en gåva. Inte för att tvillingarna gör saken sämre, men allt ska ha sin tid.

 9. netaskrypin permalink
  16 mars, 2011 06:53

  Vilken trygghet i att veta hur många som ska hjälpa till under förlossningen, det skulle till och med kunna få mig lugn, tror jag… 😉 Kämpa på, du gör det så bra! Kram!

  • 16 mars, 2011 08:21

   Det kändes bra att få alltid förklarat, att inte bara ha läst något på en internetsida, även om det är seriösa sidor jag har läst. Man oroar sig ändå för så mycket. Oftast blir det så att man oroar sig för saker som inte är något sen, man byter orosmoment! Kram!

 10. 17 mars, 2011 08:42

  Så spännande tid du eller ni har framför er!!
  Lycka till!!!

 11. 17 mars, 2011 09:03

  Du verkar stark och klar för allt! Det är roligt och glädjande att läsa din blogg! Får mig på så bra humör! Tankarna är med dig dagligen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: