Hoppa till innehåll

Hissa eller dissa

9 mars, 2011

Nu funkar min kamera igen! Det var inget fel på den, jag har bara behövt ladda den. Systemkameran är helt suverän när det gäller batteritid, jag laddar den en gång högst varannan månad. Enda undantaget är om man använder blixten jättemycket.

Jag undrar vad andra höggravida mammor gör. Kanske de också hänger upp hissgardiner sent på kvällarna och dricker julmust? Det går i väldigt sakta mak och jag hängde upp dem fel först (åt fel håll…). Gör om, gör rätt! Egentligen ville jag ha gardiner med nåt vårgrönt i, men det blev mer i marin ton. Jag är nöjd. När jag strök gardinerna tänkte jag på att de liknar kökshanddukar. Men det är ju bra, de ska vara i köket! Och sen om man blir less på dem, syr man dem till handdukar. Haha, nej det tänker jag inte. 😉

Nu är sockorna färdiga också. Det här är sånt där snabbstickat, de skulle ha varit färdiga i förrgår om jag bara satt mig ner och gjort klart dem. De är gjorda i Nalle Kukkaketos garn Päivänkakkara/Prästkrage. (antecknar åt mig själv: stickor 2.75, 48 maskor, strl 30). Plus att jag lagt in lite extra beige.

Min blogg håller förresten på att förvandlas till en tantblogg, med all stickning och gardingrejs. Fast det bryr jag mig inte om! 😀 Man ska göra det man tycker om. Sen får man hissa eller dissa, komma tillbaka eller inte.

Idag har det annars varit en sådan där Det-trycker-på-överallt-dag. Ont i revbenen, ryggslutet, styvt i benen, svårt att ligga, svårt att sitta. Det beror delvis på att jag pysslat hemma, med att fixa saker, men inte bara. Det kommer bara såna här dagar då Bu&Bä möblerar om så man tror de ska trycka sig ut genom huden. Det är lite läskigt faktiskt, men jag är så glad att de rör på sig så man vet att de lever. De små liven, jag är sååå supernyfiken på hur de ser ut och på allt. Mår de bra? Vad har de för hårfärg? Är de hemskt olika? För olika vet jag ju att de är, de är tvåäggstvillingar och i princip inte mer lika än syskon annars är.

Idag har jag även fått ett supermysigt paket med små nystan, Fabel och ett par andra smånystan jag beställde för ett tag sedan.

Alla borde få såna här paket – ett riktigt brev – där varje sak är individuellt, mysigt förpackat i tunt färggrannt silkespapper. Totalmys! ♥Fabelgarnet♥ är en favorit, speciellt den här färgen. De ska faktiskt få bli ett par sockor – åt mig själv.

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. 10 mars, 2011 08:45

  Jag tycker dina gardiner blev jättefina 🙂 Och visst såna paket borde man få på posten varjedag, eller om int paket så fast någo roligt kort av nån som bara annars tänker på en. Kanske jag själv borde göra någon glad 🙂 Ha en skön torsdag 🙂

  • 12 mars, 2011 12:42

   Ja, alla borde få sköna paket och brev. Fast det gäller ju att man själv skickar några ibland också. 🙂

   Tack!

 2. Nillan permalink
  10 mars, 2011 01:25

  Var har du fyndat så snygga gardiner?

  • 10 mars, 2011 01:35

   Ellos.fi. 🙂 De är inte superdyra, 19,90 för de som är 120 cm breda.

 3. snellman Anna permalink
  11 mars, 2011 07:56

  du har lika gardiner som jag har i köket. Tänkte precis samma sak som dej att va är dethär för kökshanddukar. Tänkte ta ner dem till en början men nu har jag vant mej så egentligen är de ju riktigt fina. Lycka till när det blir dags att föda tvillingarna!
  ”3 barnsmor i Kållby”

  • 11 mars, 2011 11:43

   Där ser man, fler med bra smak. 🙂 Jag tycker faktiskt om gardinerna, randigt är vackert. Tack!

 4. netaskrypin permalink
  12 mars, 2011 09:25

  Supersnygga gardiner du har!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: