Hoppa till innehåll

Chimichangas och Let’s Dance

11 februari, 2011

Fredagsmyyyys! Med mat så det stod det härliga till. De flesta dagar tvivlar jag starkt på min matlagningsförmånga, men andra gånger tycks det gå bättre. Den här gången fick jag inspiration från Tasteline.com, en sida jag brukar kolla lite då och då. De hade en artikel om chimichangas, alltså tortillabröd fyllda med kyckling och färskost, som egentligen ska friteras.

Man behöver inte fritera. Ett snällare alternativ är att sätta bröden i ungen och pensla med lite smält smör eller margarin.

Här finns ett recept på chimichangas. Själv tog jag inte kyckling och Philadelphiaost, utan istället vegetarisk schitzel, som jag först värmde i ugnen. Strimla fint. Hacka sedan paprika, svarta oliver, lök. Riv ungefär en deciliter ost. Själv kryddade jag med lite svartpeppar, paprika och Mama Etiopia-chiliblandning.

Jag lade Cremé Bonjour med gräslökssmak underst, sedan lite av fyllningen (schnitzel, tomat, lök, paprika, oliver, ost och kryddor) ovanpå – vik ihop från båda sidorna och lägg skarvet neråt. Jag använder majstortillas. Pensla med lite margarin, så blir bröden knapriga och håller formen efter 10 minuter i ugnen. 😀

Gott! Sen gjorde jag lax, ris och sallad också, för att lillkillen skulle ha något lättare att äta. Det blev en salig blandning, men oj så gott! William och jag tog lite hjortronglass till efterrätt, men han orkade inte allt. Jag hade tänkt ha färsk mango till, men ingen orkade. 🙂

Det är roligt när mat smakar bra och man lyckas bra. Jag är aldrig besviken på lax när jag lagar det heller. Färsk laxmedaljong i ugnen, med lite matlagningsgrädde, citronpeppar och dragon – tänk så enkelt.

Nu sitter jag i senkvällen och dippar morötter och gurkstavar och har kollat på Let’s Dance. Figge dansade så bra att jag fick rysningar och sammandragningar. Kanske berodde det också på att Cavatina är en av mina favoritlåtar och så himla stämningsfull. Alexander Rybak däremot… jag tycker han dansar hyfsat, men rör sig konstigt. Varför kan han inte stänga munnen? Han får mig att tänka på Omg cat. ^_^ Det ser ut som om han räknar eller pratar under dansen och jag kan inte sluta titta på det. Han har lite lustigt kroppsspråk.

Annons
One Comment leave one →
  1. 14 februari, 2011 10:57

    Hahaha har inte sett Lets dance alls men iallafall. Han kanske andas? räknar en två tre, runt, en två tre skutt med stor koncentration. Haha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: