Hoppa till innehåll

Stickigt värre

30 januari, 2011

De här dagen kan ungefär beskrivas såhär: (Frassen sov med mig inatt, så länge jag låg stilla och så länge han fick ha halva sängen. Lyxdjur.)

 

Nåja, kanske inte bara slappande, vi har haft lite besök också (bland annat av syrran och systersonen), en överlag skulle jag säga att jag fått vila väldigt mycket. Stormen bedarrade på morgonkanten och solen kröp fram.

Härliga solen! Jag var inte ute, men jag njuter storligen av strålarna som sipprar in genom persienner och fönster. Mera ljus, mera sol! Jag längtar faktiskt till våren, med allt som det innebär för min/vår del.

 

 

 

 

Blivande farmor och mormor” bad mig i en kommentar att sätta upp en bild på babyfilten jag håller på med. Den är väldigt simpel och stickar fram och tillbaka på rundstickor nr fyra. Mönstret finns även på Novitas garn Pretty Baby (lätt akrylgarn, går bra att tvätta i maskin också). Man börjar med att lägga upp tre maskor. I början av varje varv stickar man första maskan (rätt) och plockar sedan upp garnet på vänster sticka, och stickar den vriden så att det inte blir hål. Samma i början av alla varv tills sidan av filten mäter 65 cm eller första nystanet är slut. Då tar man ihop de två första maskorna (sticka ihop, ej överdragning) i början av varje varv.

Här finns samma mönster och lite till, på finska. Filtens beskrivning längst ner på sidan. 

Personligen funderar jag på att göra den lite större än det är tänkt i mönstret, där man ska använda två nystan av garnet.

Lånad bild: Lobbens blogg

Här är ett annat mönster (på svenska) på en söt filt. Fast jag har en nästan likadan, som W:s fammo stickade innan han föddes. 🙂

http://pysselknap-lobben.blogspot.com/2009/09/stickad-babyfilt.html 

 

 

 

Jag börjar också bli ganska nöjd med mina ihoptagningar på strumpor. Det har tagit sin tid. Man måste prova sig fram, göra fel och sen komma på vad som är rätt. Prova olika mönster, ta upp fel antal maskor. Till slut måste det ju bli rätt. Och att ta upp maskor blir ofta för glest, det blir hål om man inte vrider maskorna när man plockat upp och ska sticka dem. Jaja, det där vet ni ju som är stickexperter. 8)

 

Det blev mycket stickat i dagens inlägg. ^_^ Stickat är skönt, även om vi går mot ljusare tider.

Dagens förresten…: I morron början skolan igen, för de som får fortsätta. Min skola skulle det ju ha varit. Jag kollade på schemat. Tietotekniikka, pakkaus, kirjallinen ja suullinen viestintä… Mitt hjärta gråter lite grann. Jag vet, jag vet att min tid kommer, att det finns en tid för allt. Men jag skulle inte ha kunnat fortsätta, även om jag hade orkat ett par veckor till i skolbänken. Kela, som står bakom utbildningen, kräver närvaroplikt och jag har ju redan varit borta fyra veckor i och med att jag inte kunde vara på praktiken. Jag vet att jag inte hade orkat, jag känner ju det. Och det är BRA att jag fått vila. Jag saknar ändå skolan massor.

 

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. 30 januari, 2011 09:06

  Mina kissor ligger oxå i sängen och tar en massa plats. I min dubbelsäng ryms inte två personer och två katter, får väl skaffa en större säng 🙂

  • 1 februari, 2011 03:44

   Katter har en förmåga att ta upp otroligt mycket plats. Och de tycker sig vara värda det också. 😛 Fast det är skönt att sova nära katter, bara de hålls kvar, tycker jag.

 2. Blivande farmor o mormor permalink
  31 januari, 2011 07:10

  Tack för babyfilt mönster.Jag fick nog någon ny ide därifrån.Spännande att få följa en tvillingmammas graviditet,jag önskar lycka till på vägen.

  • 1 februari, 2011 03:43

   Va trevligt om jag får tillföra lite inspiration. Det finns ju massor av mönster på nätet och i tidningar. Själv kör jag på ett enkelt koncept – för jag gillar garnet – så det blir klart nån gång!
   😀

 3. annepauline permalink
  31 januari, 2011 09:54

  Åååå, han är så ljuvlig frassin, den där svarta ”klicken” under hakan är helt oemotståndlig och tassarna är för härliga!

  • 1 februari, 2011 03:43

   Tihi, va roligt att du uppskattar kattbilderna. Han är rar, men jag önskar han skulle vara en famnkatt. Det är det enda som ”fattas”.

 4. netaskrypin permalink
  31 januari, 2011 12:21

  Tänk vad du ska vara ”taggad” att fortsätta skolan sen, när alla andra inte kanske är lika peppade…
  Fortsätt du med ”stickiga” inlägg, det är uppskattat av en annan amatörstickerska… 🙂

  • 1 februari, 2011 03:45

   Jag hoppas bara att jag orkar. Det har trots allt varit lättare nu när William är lite större och jag har tid och ork att plugga. Är orolig att sömnen ska stjäla inspiration. Man får mer läs- och plugglust när det handlar om tillfälliga saker.

   Va bra! 😀

 5. 31 januari, 2011 01:21

  såna filtar som i lobbens blogg..såna har jag å:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: