Hoppa till innehåll

Inte en skruv lös

15 januari, 2011

Lördag. En dag i slitens och tvättens tecken. Vi fick hem vår leverans från Ikea. Jag var på allmänt dåligt humör hela förmiddagen, så jag slank ner i tvättstugan och tvättade fem maskiner. Det är bra terapi. Jag kom genom hela den stora tvätthögen med massor av lakan (de är torra nu också och bortvikta), som hängt med sedan flytten. Ibland är det otroligt skönt med tvättstuga, där finns torktumlare och torkrum. Superbra.

Sambon har skruvat Ingvar Kamprad-möbler hela kvällen. Jag klarar visserligen av att stå och hålla saker, men inte att skruva i konstiga vinklar och hålla saker för länge, jag får sammandragningar jättelätt. Sålunda höll jag mig till att rensa papper, gamla garantikvitton, fixa mappar, plocka in saker i skåpen, ordna all tvätt och annat pyssligt. William hälsade på hos farmor på kvällen, så att vi kunde fixa och trixa utan att vara rädd att något välter eller att bli av med skruvmejslar och saker. Imorron fortsätter jobbet. Då är det stolar, en bit till av databordet och en säng som står på tapeten.

Det är jätterörigt här just nu, men inte överallt. Kolla så fint datorbordet (eller heter det databordet?) blev!

Och det bästa av allt – inga trassliga sladdar – de ligger nämligen i en finurlig hylla under bordskanten. Jag gillar det skarpt! Sålunda sitter jag nu vid det nya bordet och bloggar för första gången. 8) Nån gång ska vi ha en riktig kontorsstol, men än så länge URBAN får duga.

Mina garn har också fått en egen plats. Ja, jag vet att jag har massor av garn, men nu är de i alla fall på en plats där jag vet var de är och inte utspridda i nån låda här och där eller i en påse. Det är väl bara att sätta igång och sticka/virka nu? Material finns så jag kunde värma en hel by i Peru, som sambon sa. Det blev inget pysselrum, men ett pysselskåp som heter duga. Hoppas jag får ha det ifred.

Kvällens mums:

Årets första Runebergstårta från Närpes Brödfabrik. Tack för det Närpes. Och Innocent smoothie – gott och nyttigt som tusan. Fast det är lite kräkvarning på färgen, man får inte vara för känslig. ^_^

Varför heter det förresten Runebergstårta? Det är ju ingen tårta, det är ju mer som en muffins eller en bakelse.

Dagens roliga William-uttryck:

Pappa: Isi ottaa nyt vähän kahvii.
William: Sit isi jaksaa taas. 🙂

Han har koll, den grabben.

Annons
16 kommentarer leave one →
 1. 15 januari, 2011 10:44

  Ojoj Runebergsbakelse snart då, de smakar lite speciellt faktiskt. Jag gillade dem som barn 🙂

  • 15 januari, 2011 10:53

   Jag smygstartar – det är ganska tidigt. Skyller på att CM hade ett erbjudande.

 2. 15 januari, 2011 10:48

  Nu är jag avundsjuk på sladdlådan under bordet och på dina garn!!!! Underbart!!! Du är en garnhamster, och det är alltid bra att någon är värre än en själv, för mitt garnförråd skulle definitivt inte värma en hel by i Peru, men möjligen en stor familj… 😉

  • 15 januari, 2011 10:52

   Jag skulle nog kunna skänka bort lite av mina garn, har jag en känsla av och jag vet att jag hamstrar, sannerligen. Å andra sidan, som jag sa till en kompis, det finns värre saker att samla på. Och nu ser jag iaf vad jag har, förr hade jag ingen koll alls.

   Sladdlådan är underbar, haha. 😛 Det här bordet har många smarta detaljer. De vita lådorna är perfekt för sladdar och bakstycket har nån slags whiteboard som ser ut att gå att skriva på/sudda.

   • 18 januari, 2011 06:50

    Nice! Dessutom ser jag nu att ni har en jättefin panelvägg! Den är jag också avundsjuk på! 😉

   • 18 januari, 2011 07:59

    Jag gillar den själv också. Den råkade faktiskt komma på köpet. 🙂

 3. netaskrypin permalink
  15 januari, 2011 10:57

  Men vilket fint skåp för dina garn! 🙂 Och vad bra att du påminde mig om Runebergstårtor, jag måste nog försöka baka egna detta år!

  • 15 januari, 2011 11:36

   Tack. ^^ Jag har spanat in det i många månader på Ikea och tänkt att det skulle passa. Det är lite mindre/lägre en ett vanligt (vitrin)skåp, perfekt för sånt här.

   Gott med egna!

 4. livet permalink
  16 januari, 2011 07:36

  Alltså vilken karamell, ditt garnskåp!!

  • 16 januari, 2011 08:18

   Ja verkligen! William blev superarg när han inte fick leka med alla garn och riva i skåpdörrarna. 😛 Titta får man, sa jag. Fast sånt är ju inte kul.

 5. livet permalink
  16 januari, 2011 07:42

  Vad heter förresten skåpet?

 6. 16 januari, 2011 08:36

  Snyggt databord verkligen! Och man blir nog lite avundsjuk på ditt garnskåp 😀

 7. 17 januari, 2011 06:47

  Wow, man blir verkligen imponerad av ditt garnskåp!

 8. annepauline permalink
  17 januari, 2011 10:14

  Ojoj, du har ju lika mycket garn som en hel garnaffär! Va häftigt!

  • 17 januari, 2011 01:34

   Kanske som en liten garnaffär, skåpet är kanske inte så stort som det verkar, ca 150 cm högt. Men nog finns det så det räcker alltid! Det är mycket jag samlat på mig under åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: