Hoppa till innehåll

Inpå slutrakan

30 december, 2010

William brukar säga att jag är femtiotre år gammal. Han har nästan rätt – om man läser text från höger till vänster. Och ibland känner jag mig som femtiotre, utan att jag kan säga att jag vet hur det är. Magen växer så det knakar, vissa av mina vanliga toppar (alltså plagg) som jag hittills gått runt med, börjar kännas för spända runt lilla maggen. Mamma säger att jag går lite vaggande, som en anka. Jamen, det är ju skönt! 😀 Jag förstår varför vissa går så.

  

&nbsp
&nbsp

Ikväll föll snön tät över bygden och när vi körde från stan. Jag passade på att tända en mysig brasa i spisen, men det blev nästan för varmt i rummet! Nåja, i alla fall gick jag inte fel när jag skulle hämta veden den här gången! För många herrans år sedan lagrade vi veden i familjens allra första lilla garage, som står längst bort på tomten. När hade pappa sin ljusblå Taunus en gång i tiden. Sen byggdes stora garaget med plats för två bilar och röda garaget blev förråd. I dags dato står gräsklippare och röjningssågar där.

Senast jag var hemma skulle jag hämta ved. Pappa har radat veden prydligt nära husväggen, under tak. Men min vana trogen tog jag korgen och gick till garaget. Döm om min förvåning när jag kom till det igensnöade förrådet och inte hittade nån ved! Jag hade bara behövt gå några steg utanför dörren, inte till det gamla garaget, där vi inte haft nån ved på sju år! Haha, det går att lära gamla hundar sitta, idag gick jag rätt! Även sådana som är femtiotre!

Nyårsafton kommer att bli en lugn sådan. Jag ska sitta hemma med mamma och pappa. William har förhoppningsvis somnat innan tolvslaget och jag ska sticka och mysa alldeles för mig själv. Lillasyster J dyker säkert upp här hemma, när hon firat med sina kompisar.

Idag skrev jag till en kompis att man aldrig har en aning om vad framtiden för med sig – och att det är det som är det som är så fantastiskt! För min del behöver jag bara se bakåt på det gågna halvåret. Jag blev gravid – fick sedan veta att det är tvillingar. Chocken lade sig och jag kände och känner oerhörd glädje över beskedet, trots att det säkert också blir tungt. Jag kom in till skolan efter hård gallring, jag visade för mig själv och för andra hur bra det går att studera helt på finska om man bara lägger manken till en aning och visar intresse. Och att det faktiskt är otroligt roligt!

Jag reser med min son och det går bra. Jag blev nominerad till Årets blogg och fick gå på galan. Vilket kanonslut på året! Nu vet jag att nästa år kommer att bli annorlunda, men inte nödvändigtvis sämre. Vissa jag har stött på har reagerat väldigt avigt till att jag väntar tvillingar: ungefär i stil med ”HERREGUD” varpå de vänder bort blicken och tycker synd om mig. Det behöver ni inte göra! Det här ska gå, på nåt sätt. Jag är varken den första eller sista som föder tvillingar. Ge upp är det sista jag gör, fast det blir jobbigt. Jag tycker det är coolt, det som händer.

Jag vill önska alla mina läsare, vare sig du läser en eller trettio gånger, ett riktigt gott slut och ett gott nytt år. Var dag en sällsam gåva och en skimrande möjlighet. Hjälp mig att påminna mig själv om det också, de dagar som orken tryter. Nu ska jag fortsätta mina självstudier om immunoglobulin såhär på senkvällen. 8)

11 kommentarer leave one →
 1. Monica permalink
  31 december, 2010 06:03

  Gott Nytt År till dej, Bitte!
  P.S. Läser dina inlägg dagligen.. du e så bra på att skriva!

 2. 31 december, 2010 06:57

  GOTT NYTT ÅR till dig och hela din familj

 3. 31 december, 2010 07:41

  Gott nytt år till er också! Vilket fantastiskt år 2010 du har haft!

  • 3 januari, 2011 02:49

   Ja, det tycker jag med! Tack detsamma, god fortsättning!

 4. Barbro permalink
  31 december, 2010 07:45

  Gott Nytt År 2011!
  Ser fram emot att få följa dina dagliga med och motgångar,också 2011.Din blogg är så full av liv,exakt så som livet är hos de flesta människor.Må väl och var rädd om dig!

 5. 31 december, 2010 07:52

  Önskar dig och din familj ett Gott Nytt År!

  • 3 januari, 2011 02:48

   Tack detsamma Geta! Jag är tacksam över att läsa dina rader varje dag, jag är glad att du skriver i din blogg!

 6. 31 december, 2010 09:40

  Önskar dig Bitte och din familj ett riktigt gott nytt 2011. Ett år som säkert blir fyllt med många tunga dagar och även kanske nätter. Men du är stark i dig själv och du fixar detta, med hjälp av en duktig storebror och en kär sambo. Ha de gött! hälsa mommo o moffa.

 7. 31 december, 2010 07:09

  Gott nytt år åt hela din familj och tack för dina fina funderingar på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: