Hoppa till innehåll

Förändring

11 december, 2010

Det är märkligt vad vanans makt är stor. Nu bloggar jag från den nya datorn, där skärmen är mycket ljusare, vitare (eller blåare?) än vår gamla, på laptopen. Det är ungefär som att byta från vanlig TV till HD, lite som en annan värld. Det är plötsligt helt annorlunda att redigera bilder. Och svårare att träffa rätt på tangenterna. Jag använder en del kortkommandon som innehåller Ctrl, och den knappen är inte på samma plats, inte längst ut till vänster längre. Enter-knappen är mindre, jag trycker * istället och hela tiden på Numlock istället för backspace. Det är lustigt hur fingrarna är vana att dansa över tangenterna på ett speciellt sätt, med ett speciellt mellanrum – och lika lustigt hur snabbt man vänjer sig vid det nya.

Allt funkar så snabbt! Ladda upp till nätet, ta fram bilder, redigera… det är som natt och dag, fast vår gamla dator inte var äldre än tre år. Det måste ha varit nåt annat skumt med den också. Den var dock inte lika kickass som denna, inte ens i början, måste jag medge.

Jag sitter i halvmörkret från köket och tänker på att jag verkligen borde packa. Vi ska flytta nästa helg. Blä vad det tar emot att packa ner alla våra saker och gå genom lådor, kläder, papper, sortera osv. Det tyngsta är själva sorteringen, inte att flytta allt via en bil (tycker jag iaf, men så behöver jag ju inte bära med ren råstyrka heller den här gången). Att packa upp allt igen på ett nytt ställe. William har redan börjat fråga efter det nya stället, ”nya huset”. Undrar hur han kommer att reagera på att få ett eget rum. Kommer han alls att sova i sin egen säng – som han inte ens har ännu? Vi ska ta en tur via Ikea i veckan och det lär bli en del saker handlade där… Nya köksstolar, datorbord, sängar till barnen, nån byrå som borde bytas ut… osv osv.

Idag var vi till Skanssis köpcentrum, fast vi inte skulle ha nåt speciellt. Kollade på folk, åt lite pizza och en massa glass. Köpte välling, mjölk och glögg och en kudde och ett lakan som jag älskar! Borde köpa ett till.

Jag funderar också hur i hela friden mina nerver ska orka med tre små barn som springer runt, när vi har fullt sjå med en! Och just nu vill W inte äta själv. Tänk sedan om man hamnar att mata tre… nej, hjälp, vad har man gett sig in på? 😦 Hur hamnade jag här? Hur ska man orka hålla reda på tre småttingar, orka springa efter dem igen, efter att ha vant sig med en treåring, som ändå gör en massa saker själv?

Sen gick vi in på Polarn&Pyret och lite andra affärer. Hjälp, jag dör! Vilka söta kläder det finns till bebisar. Och så kort tid de kan ha dem. Man kan ju inte spendera en förmögenhet på att köpa alltför små tröjor, sockor eller byxor. Nu ska det dessutom vara dubbelt upp av allt! Och sen nångång blir det presenter och julklappar till … tre! Det kommer att ta länge för hjärnan att vänja sig vid det här, man börjar ana det nu. Trots allt är jag ännu ganska positiv till det hela. Bara det inte blir igångsättning vid förlossningen. Allt utom det. >_<

Ibland undrar jag när jag helt ska vänja mig vid att bo i Åbo också – att det här är mitt hem. Det kan vara flyttnerver som spökar nu också, men ibland känns stan så främmande. Ska jag bo här? Är detta mitt hem för alltid? Ska William gå i skola just här, inte där jag gick? Jag vet att allt förändras. Det är bara jag som inte hänger med.

5 kommentarer leave one →
 1. Fia permalink
  11 december, 2010 09:32

  Spännande och säkert stressigt med flytt! Vi har det framför oss i sommar nån gång, ska börja leta hus fram på vårkanten. Varför vill du inte bli igångsatt, blev du det senast? Jag blev igångsatt nu med I och jag tyckte det var skönt faktiskt, fick epiduralen efter att ha haft värkar i ca en timme så hade knappt ont alls. Å andra sidan var det kanske inte en regelrätt igångsättning eftersom jag inte behövde få något värkstimulerande dropp utan det räckte med en prostaglandintablett.

  • 11 december, 2010 10:15

   Spännande med flytten för er del också! Hoppas ni hittar något ni blir nöjda med. 🙂 Det är otroligt svårt, man kan inte få allt, fast man önskar det.

   Jag blev igångsatt i vecka 38+1 med W för att jag hade så svår havandeskapsförgiftning. Inga piller, i Sverige är det ”omodernt”, jag frågade faktiskt och de rynkade typ på näsan! Det blev gelé och ballong (fyyy, aldrig mer, det var som krystvärkar, fast utan pauser) och sen värkstimulerande dropp och epidural och hej faderuttan, blodtryckssänkande medicin i tablettform och dropp, jag fick inte vara uppe och gå, bara ligga osv… Det tog 17 timmar, vilket var ”normalt” men jag tyckte inte det var normalt. Jag minns att jag tänkte hur lyckliga alla var som inte har värkar.

   Så, inte nåt sånt igen, tack. 😦 I slutskedet fick man ju inte epidural alls, bara lustgas.

 2. mammvaranaviko permalink
  13 december, 2010 07:48

  Angående presenter och julklappar, till tvillingarna kan du ändå köpa två likadana saker, kanske olika färg bara, för de vill ändå ha samma som syskonet har. 🙂 Det snurrar många tankar när man inte vet hur det blir, och sen när man är mitt i det, har man ofta skuldkänslor, för att man inte hann, eller man orkade inte. Man försöker ändå sitt bästa och det brukar ju räcka långt. 🙂

 3. 13 december, 2010 09:17

  Tycker det är riktigt coolt att du väntar twins. Säkert jobb och tungt med 2 spädisar på samma gång men jag tror också de kommer att ha mycket glädje av varandra 🙂

  • 13 december, 2010 09:18

   Det är både tungt och häftigt. Jag är glad över beskedet, samtidigt som jag är lite orolig över en massa praktiska detaljer. Som t.ex. nu, när vi har bestämt vilken vagn vi ska ha, vet jag inte om den går in genom några dörrar. 😀 Inga hus är byggda för handikappade eller föräldrar med tvilling- och syskonvagnar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: