Hoppa till innehåll

Familjen Pryl

11 december, 2010
tags: ,

Ny dator är ny! Äntligen slut (hoppas vi?) på det här sega tröskverket jag jobbar med för det mesta. Det blir vår gemensamma dator, men jag tolkar det ändå som en tidig födelsedagspresent, när sambon dessutom hade skaffat StarCraft II. (okey, bye family, I’m gone in cyberspace ^_^) Och äntligen Windows 7! Och just nu är köksbordet fullt av två datorer. Så ska det inte vara, de ska få ett eget bord efter flytten.

Det känns som att många heminrednings- och elektronikaffärer tjänar storkovan den här tiden på året, när folk har fått tillbaka på skatten. Så och vi, faktiskt. Jag bloggar inte från den nya datorn än, den är inte färdigt installerad än.

Det är inte så konstigt att William har blivit så intresserad av spel, datorer och prylar, när jag började tänka på vår lilla ”samling” av prylar. Märks det att både sambon och jag är lite pryltokiga?

I vår gemensamma samling finns:– 2 laptopar med varsin spelmus till
– 1 äldre stationär dator (The Tröskverk, men via den har jag bland annat skapat flera fina programblad och annonser)
– 2 Xbox 360:n (en ska säljas)
– 1 Nintendo Wii
– 1 gammal PlayStation 2 (ingen trea än, hah!)
– 3 Nintendo DS
– 1 PSP
– iPhone
– 3 externa hårddiskar (tot. 2 TB och mer kunde vi ha)
– några gamla enheter, bland annat en GameBoy och GBA, (fast nästan alla spel till dem är sålda)
– x antal spel (hmm, vågar inte räkna) till respektive konsol. Förr samlade vi på alla spel, men nu byter vi ut dem, säljer och skaffar således nya ibland.
– 1 trådlös mediastreamer
– förstärkare och DVD-spelare
– 5.1 surroundsystem (ej i bruk just nu, alla högtalare är inte på rätt plats, det är inget vi prioriterat när det hörs så bra genom väggarna och till sovrummet)
– 2 kameror: en kompakt och en systemkamera

 

– sladdar, laddare och fjärrkontroller: alltför många! Det vore skönt att göra en plats där alla enheter kunde laddas utan att man behöver riva i sladdarna eller trassla ihop dem.

Och det verkar inte bli färre. Leve tekniken! Jag tycker det här är en fin kontrast till den virkande, stickande sidan av mig. ^_^

4 kommentarer leave one →
 1. irene permalink
  11 december, 2010 06:20

  Din beskrivning passar in på vårt hem. Här bor det också en massa pryltokiga människor. Vet du vad jag tog fram igår? Ett gammalt GameBoy och började spela Super Mario, kul att återuppleva gamla minnen från början av 90-talet.

  • 11 december, 2010 07:25

   Nämen va roligt, det finns fler som jag! 😀 Skoj med nostalgi i form av tv-spel. Mario är ju en evergreen!

 2. Merja Hänninen permalink
  12 december, 2010 04:49

  Nu när ni flyttar får ni en superfin chans att börja från rent bord sas. Sätt in alla spelkonsoler, datorer, kablar osv till sina rätta platser och inga tillfälliga lösningar; dem har en tendens att förbli ” tillfälliga” i all framtid!

  • 12 december, 2010 06:44

   Förra gången fixade vi alla sladdar bakom tvbänken och det blev riktigt bra. Förutom när man skulle ha loss en gammal konsol, den ena Xboxen som skulle på reparation, det var värre! Så jo, det ska bli lika denna gång. Men det jag menade var eg. något annat, nåt jag såg i ett inredningsprogram:
   De hade fixat ett egettillverkat bord med hål för alla sladdar, som en lite byrå, där alla enheter och mobile av mindre slag kunde laddas. Nåt sånt har jag inte sett till salu nånstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: