Hoppa till innehåll

Lördagsfriden

9 december, 2010

Äntligen är den här – torsdagen som jag väntat på. Torsdagen med stort L som i lugn och lördagsfriden, fast det inte är lördag. Jag andas ut. Torsdagen då tenten i aseptik är över.  Efter Bloggpriset, julfest, efter att nästan alla tenter utom en, är över före jul och praktiken i januari hägrar. Trots att vi ska flytta, känns det ändå som en slags lättnad att så många av de andra sakerna är avklarade.

Och vet ni vad? Vi har en ny bil! Sambon och jag hittade en bil som vi båda gillade. Det blev ingen van eller SUV eller jättebökig bil, utan en ”farmare” som man säger på finlandssvenska (det bör tilläggas att jag faktiskt blev få försvenskad för några år sedan, att jag inte visste vad farmarbilar var, som alla pratade om. Jag trodde det var en pickup. ^_^). Eller en combibil, kanske det heter. Ingen vovve-villa-Volvo, men däremot en Mazda 6 2.0 Sport Wagon Elegance, som både sambon och jag gillade skarpt. Det känns lite som en blandning mellan en sportigare, låg bil och en familjebil. Vissa skulle kanske påstå att den är på mindre sidan för en blivande trebarnsfamilj, det återstår att se. Vi är nöjda nu! En av de saker jag gillade mest var att bilen råkade ha så många extraprylar installerade och även Isofix, ett standardfäste som underlättar fastsättning av bilstolar/barnskydd av vissa märken. 🙂 Perfa-ball!

Sonen är skön och mysig (när han inte gömmer sig bakom busskuren, slickar på glaset, jag fryser som en dåre för att bussarna inte kommer i tid och han vältrar sig i snön och säger Dumma mamma… men nu har vi ju bil!) och ville gå och lägga sig tidigt härom kvällen.

Mamma, vi ska ha Lördagsfriden”, sa han, fast det inte var lördag.
Nu ska jag läsa min Bilboken”, fortsatte han och tog fram en bok, som han låtsades vara Alfons nylånade bilbok.

Den som har läst Vad sa pappa Åberg, vet vad det handlar om. 😉 Det är Alfons pappa som vill städa undan alla inhandlade saker snabbt, snabbt, för att sedan kunna sätta sig ner och njuta av lördagen. Och sen blev det inte så i alla fall. 😉 En bra bok!

 

 

 

Hittade bara bild på originalboken

Williams favoritbok just nu:
Fler och fler kaniner” av Nicholas Allan. Herr och fru Svans undrar varför det blir fler och fler kaniner i huset. Varje natt kommer det tre nya. Är det månens fel? Eller kanske sängens? Eller tänk, om felet faktiskt beror på någon av dem? En urskön bok, speciellt om man gillar att räkna. Eller om man undrar vad kaniner gör sådär annars. ^_^

 

 

Förresten; idag är det exakt tre år sedan vi kom hit till Åbo med flyttlasset från Sverige. Hu, hemska tider. Vi höll på att missa båten, lägenhetsnycklarna skulle återlämnas men kontoret stängt och vi skulle flytta till ett annat land! Flyttbilen överfull, jag hade tics och ångest så det stod det härliga till och lilla William var bara fyra månader gammal. Den kommande flytten blir betydligt lättare trots allt.

Annons
One Comment leave one →
  1. krister permalink
    10 december, 2010 08:33

    Grattis till nya bilen! Var tvungen att bilhandla själv nyligen, men jag tycker om att sitta lite högre, så jag fastnade för en Toyota Auris. Lite overkill egentligen, en mindre bil skulle ha räckt när jag bara har mig själv att transportera, men man är inte alltid så rationell 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: