Hoppa till innehåll

Så mycket som händer!

29 november, 2010

Vilken dag! Så mycket saker som händer! Fast det är bra saker.

– Det är isande kallt, -14° grader var det här inne i stan i morse. Jag känner mig som en blåval med späcklager, när jag klär på mig och rusar till bussen. Dagens konstaterande: Man hinner till 07.55-bussen om man går och halvspringer hemifrån 07.49, men då måste man ha tur. Dessutom ska gravida inte springa så mycket, jag vet, jag vet.

– Jag har fixat en galaklänning! Yes. *pustar ut* Sen vet jag inte om man vågar kalla den så, med tanke på att den inte var så dyr, men den är svart, den är inte för kort och den får plats på mig, min gravidmage och mina gravidboobs. Checklista: sjal: mycket ok, armband: yes, halsband: yes, skor: yes, strumpbyxor: oh ja. *puh*

– I skolan är det full rulle. Eller nja, vi ska i alla fall sitta där varje dag och peta med grupparbeten om endoskop och personliga utvecklingsplaner, HOPS. Jag hatar HOPS! Det är värre än allt annat. Tenterna går (mycket) bra, jag är impad av min egen finska, eftersom jag verkligen har lyckats förstå vad det hela handlar om. Helt otroligt.

– Vi äger en ny lägenhet! Eller ja, som de sa på banken: Vi äger rättigheten att bo i den och pappret, väggarna kommer på köpet. 😉 Nu är vi lite fattigare sådär lånemässigt men rikare i ägandeavsikt. Och så behöver vi inte bo på hyra och får 15 nya kvadratmetrar, utan bastu. Det finns gemensam bastu i huset. Vi använder ändå bara bastun till förråd, då är den ju onödig.

– Jag hade min fjärde intervju inför Bloggalan idag. Håh håå, det tär på krafterna det här. Än så länge känner jag dock inte att det går på nåt övervarv, men en del av mig är glad att galan snart är över, vi har en del saker i skolan (och hemma) som kräver sin tid.

Samtidigt känner jag mig mer levande (och tröttare) än nånsin: Det här ÄR livet. Det SKA hända en massa saker, man SKA var aktiv när man är i Mid-30s och har ”hela livet framför sig” eller hur det nu var. Det är underbart när det sker saker – jag är bara lite rädd för att det kommer att vara dötrist och superjobbigt med skrikande barn som inte sover samtidigt i vår. Men vet ni var – det är DÅ. Jag tar inte ut den sorgen innan den kommer, OM den kommer. Först ska vi flytta. DET blir jobbigt, det vet jag, men det ska göras. Vi får hjälp av en massa snälla människor.

Jag känner stor glädje inför vad som komma skall, gällande alla bitar, fast det är tyngre vissa dagar. Va stor min mage har blivit! Jag märkte det idag när jag stod i en provhytt och tog på mig en klänning. Allt har fel proportioner. Det är inte tänkt att man ska ha vanliga kläder alls när man är mammig och gravid. Fast det tänker jag – hah!

Jag kikade in till Eva och såg en bild av hennes (förra?) gravidmage, i vecka 31. Jag tycker jag är sådär stor redan nu, förutom att magen inte är lika högt upp. Suck. Det blir en lång tid, den där sista. Redan nu tycker jag det känns som om alla grejer ploppar ut ur en, eller trycker på här och där. Bu&Bä sparkar på, oftast en i taget. Hmm.. det blir säkert likadant när de kommer ut, det blir stafettsovande. Bara man orkar den första tiden, så går det väl an. Just nu börjar jag faktiskt längta lite grann till att få ha min kropp för mig själv, trots att det är coolt att tänka att det är tre hjärtan som slår inuti mig. Jag vill ligga på magen!

Dagens GRR! Dumma bank! Varför ska det kosta att ha ett VISA-kort som det inte är någon kredit på?! Jag vägrar ha kreditkort, jag betalar hellre en liten summa för ett kort utan kredit. Det är bara att lura sig själv att handla på kredit, likväl ska det betalas nästa månad.

Dagens citat:

Glädje är som ett ljus. Tänder du det för andra, faller skenet tillbaka på dig själv. ^_^

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. Barbro permalink
  30 november, 2010 04:21

  Har sagt det förut,men de tål att upprepas.Man blir så glad att läsa det du skriver och ta del av alla dina funderingar,för det hör ju till livet att kunna se de som är positivt och bra för en,samtidigt som de kanske finns en liten oro hur det skall bli när ni är 5 personers familj,men som du skriver så är det inte i dag du behöver fundera på det utan de blir SEN,nu är nu och nu bär du de två extra hjärtan inom dig.
  Hoppas,hoppas du står som segrare i morgon,kommer att hålla tummarna.Förstår att du är nöjd redan med detta att bli nominerad.Borde egentligen ta mig till Ritz i morgon.

 2. netaskrypin permalink
  30 november, 2010 08:11

  Grattis till nya lägenheten! Och lycka till imorgon! 🙂

 3. mammvaranaviko permalink
  1 december, 2010 08:21

  Lycka till på galan!

 4. 1 december, 2010 08:45

  Lycka till Bitte! 😀

 5. annepauline permalink
  1 december, 2010 01:58

  Både spännande och roligt! Lycka till på galan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: