Hoppa till innehåll

Lägenheter och slagsmål

16 november, 2010

Hmm, det här med att skriva in en webadress snabbt sitter tydligen i från Sverige fortfarande. Det händer ofta att jag avslutar en adress med .se istället för .fi. Det är kanske för att internet blev stort, vanligt och alldagligt medan jag bodde i Sverige. Senast idag skrev jag vbl.se … men det funkar inte så bra. 😛

Idag har det blivit lägenhetskoll igen. Ja, jo.. hmm.. okej. Det ser okej ut, men det är nåt som inte riktigt klickar. Det säger inget ”klirr” och så faller poletten ner. Inget ”DET HÄR ska vi ha”. Det kanske inte ens finns nåt sånt som jag drömmer om, inom ramen av vår budget. Varför ska det vara så svårt med en lägenhet? Kanske jag tar det för allvarligt. Men det ÄR ju allvarligt, det ska ju bli mitt/vår/barnens hem – helst för en längre tid framöver. Det är tungt att hela tiden flytta på sig, speciellt när vi får en ganska stor familj. Och svårare blir det med åren.

På hemvägen från stan och lite mat senare, råkade vi gå förbi ett gäng (vuxna) killar som slogs – mitt på Eriksgatan! Det kom en och flera bussar (det är ingen väg för vanlig trafik, bara taxi och buss) men de här killarna struntade blankt i alla fordon och fotgängare. De måste ha varit riktigt snedtända eller alkoholpåverkade, för de slogs inte bra heller, vilket var tur. Sambon kastade sig på telefonen och ringde, nån annan av de förbipasserande hade också gjort det. Polisen var där på ca två minuter och strax efter kom ambulansen.

Det bästa var att de fick tag i alla fyra bråkstakar, fast det bara var två poliser. Det hade varit lugnt emellanåt, men plötsligt kom den ena killen tillbaka (just innan snuten kom) och flög på sin kompis. Snuten fick se lite av fighten, slängde sig ur bilen och jag hörde bara ”POLIISI! MAAHAN!”. Det är länge sedan jag sett en sån där fight, sådär nära. Tur att snubbarna lugnade ner sig och allt gick bra. Sambon sa att det kanske faktiskt är så att nån fortfarande har respekt för polisen, så de lägger av när de märker att en massa folk har sett dem och polisen verkligen kommer. Det finns hopp för mänskligheten!

Man ska inte ens slåss! Bara lite får man, när jag är i ringen och har utrustning på sig. 😉 Skönt att William inte var med. Tänk om nån av snubbarna hade fått för sig att ge sig på oss, som gick förbi?

Annons
One Comment leave one →
  1. 24 november, 2010 08:51

    tokigt att finländare är så våldsamma, var ju i nyheterna igår att män i finland löper jättestor risk för att råka ut för våld. dock känner sig inte män i finland otrygga men är rädda för sina nära och kära.

    Mindre alkohol åt folket! …eller mer vett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: