Hoppa till innehåll

Jaa, idag!!

12 oktober, 2010

Idag har det hänt en massa roliga saker! Och även sådant som inte är så trevligt, men de skippar vi här.

För det första – jag kom vidare i utbildningen! 😀 Yess, yess!! Fattar ni vilken seger det är för en gravid, svenskspråkig kvinna med Tourette? 😀 Vi fick besked idag på eftermiddagen efter att vi suttit och jobbat en massa med uppgifter i Word och PowerPoint, när en av utbildarna kom in med personliga kuvert och berättade att det hade varit lite svårt att välja bort folk. I allra första början var vi 219 som sökte. Sen 60 som kallades till intervju. 28 blev godkända till det första skedet – nu är vi 18 – det är ett stort bortfall. Man har ju lärt känna folk och det kändes som nån deltävling i Idol, fast på riktigt. Det är ju våra framtida liv det handlar om. Det kändes även lite ledsamt för de som inte blev valda, många av dem var 45+. De ville ju lika gärna och många kanske tyckte att en gravid tjej inte skulle ta upp deras plats. Men vet ni vad, det är faktiskt min rättighet att ta upp en sån här plats, lika mycket som någon annas – det har jag visat att jag klarar.

Det var verkligen nervöst, fast jag hade starkt självförtroende i och med att båda mina tenter gick så bra. Sen hade jag något slags lugn i mig också. Om jag inte skulle bli vald, visste jag ändå vad jag ska göra i vår. ^_^ Det här var en bonus, att jag får fokusera på saker som är bra för mig, som kommer till nytta sedan, när barnen blir större. Visst ska jag vara hemma ett tag, men inte för evigt.

Det har snöat idag också! De första kalla och hårda flingorna blåste över stan, men stannade inte kvar så länge. Nu blir det byta till vinterjacka för sonen. Själv har jag växlat mellan lite olika pga det skiftande vädret.

Idag tog jag också på mig en mammatröja som jag köpt från H&M för ett par veckor sedan. Den sitter faktiskt ganska bra runt magen, men jag fattar inte varför den ska vara så lös under/över brösten? Den ska följa figuren, men istället går den rakt ner från brösten över magen. Det händer ofta med mammakläder. Tycker inte om det! Men det är skönt att ha byxor som inte klämmer åt mitt över magen, där Bu&Bä ska bo. Vanliga leggings funkar ännu, men jag har en känsla av att det inte går hur länge till som helst.

Förresten, bilden är från idag (den med turkosa linnet ett par dar gammal). Jag står och hänger lite i ryggen så det blir lite extra put på vissa bilder, ”den lilla magen”. Det är svårt att själv se hur stor mage man har – eller inte.

 

Det är jättefint ute i naturen nu. Många löv har blåst ner från träden, eller från halva träd, men lönnarna riktigt lyser!

Idag är jag också extra glad över livet. Hösten brukar ses som en årstid då allting dör. Ibland måste man dö för att kunna födas och leva igen. Ibland måste saker få vila, för att kunna gro och spira igen.

 

Vardagsglädje: Jag bytte skosnören i mina enda Converse-dojor, som jag köpt för 20 € på nån affär i Stockholm för evigheter sedan. De är blanka med vita snören, men snörena var alldeles missfärgade av metallklämmorna. Inte nu längre! Det känns som att ha ett par nya skor, yess! Tänk vad små saker kan göra stora underverk.

Förresten, den fina mattan som är under dem – den har min mamma vävt. ❤

Pysslet till dagis är också klart. Redan för nån dag sedan, men jag har inte haft tid att blogga. Håh håå, det är mycket man ska fixa till dagis – sånt där extra som man inte tänkt på. Alla barn ska ha bilder av egna familjen, som de kan se på och prata om där. Plus ett eget foto som ska hänga vid kläderna.

 

Det mesta av illamåendet har släppt nu. Maten smakar igen och vissa dagar tycker jag att jag kan äta väldigt mycket. Allra bäst funkar mat som går snabbt att äta, husmanskost. Och choklad-skumbananer och inlagd gurka! 😛

 

 

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Tititu permalink
  13 oktober, 2010 07:12

  Grattis till att du är en av de 18.

  • 13 oktober, 2010 07:48

   Tack annepauline, Tititu och geta! 😀 Jag är väldigt glad, men trött. Det här med skolan tar på krafterna. Men det är väldigt intressant också.
   Jag märkte förresten att jag är _en av 19_. De ändrade tydligen sig. Det är 18 som får göra slutprovet och jag kommer ju inte att göra det under året som kommer, utan jag hänger bara med som en ”halva”. Men en glad sådan! Och så tog jag inte heller nåns plats. Så he så.

 2. annepauline permalink
  13 oktober, 2010 07:17

  Grattis till utbildningen! Himmel, vad du är duktig!

 3. 13 oktober, 2010 07:27

  GRATTIS! Visste att du skulle fixa det här och nu har du svart på vitt på det! Bra jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: