Hoppa till innehåll

Usch blä

10 oktober, 2010
tags:

Jag trodde att det skulle hjälpa med en riktigt lång sovmorgon, men idag är jag inte alls på nåt bra humör. Visserligen har jag fått sova, men när man får vila kommer nåt annat uschigt istället.

Förra gången jag var gravid fick jag en massa hemska, vätskefyllda blåsor på munnen. De var stora som lillfingernaglar och värkte. Jag har aldrig varit med om att läpparna värker innan det där. Jag var två gånger till läkare och fick sist och slutligen antibiotika, eftersom jag inte ens kunde äta och läpparna varade så att de fastnade ihop på morgonen. Fy fasen.

Och nu igen, kommer de där hemska blåsorna tillbaka, men inte alla på en gång, utan en och en. Förra veckan började nån slags förkylning med röda ögon, blåsor på läppar och munnen. Nu har den läkt – då kommer nästa, och ont i kroppen med huvudvärk och allt uselt. Jag vill bara lägga mig ner och grina, men istället är jag ensam med sonen – igen. Sambons farfar är dålig, så han hamnade att åka iväg till H:fors sjukhus.

Och är det någon som klagar över nån baksmälla kommer jag inte att tycka det minsta synd om den personen, för jag är cranky, förkyld och lättretlig. Dessutom – är man så dum att man dricker så man orsakar sig själv bakisångest och illamående, då är man dum.  De här kommande åren med småbarn känns plötsligt evighetslånga… Mina gravidkläder är i Österbotten hos syrran, här är jag och kan icke annat.

Nu måste jag deppa ett tag innan jag kan gå vidare. Och knapra Panadol. Suck för Panadol.

8 kommentarer leave one →
 1. 10 oktober, 2010 01:26

  Skånes herpesblåsor 😦 jag har åxå, men jag är INTE gravid 😉

  • 10 oktober, 2010 06:43

   Nämen e du int he? 🙂 De e ju så vanligi och blä va de suger! Svårt att leta döm vara å.

 2. 10 oktober, 2010 01:46

  Och jag. 😦 De är verkligen blää. Men varje gång de slår till motar jag undan min ilska med tanken att 1. de går iaf över och 2. folk får dras med MYCKET värre skavanker, blessyrer och åkommor. Sjuka är de emellanåt, jag vet. (och fula…) 😦 Krya på – kramar.

  • 10 oktober, 2010 06:44

   Du har rätt. Jag försöker tänka på de som har det värre, de som har fel som de verkligen inte kan rå på och allt möjligt uuusligt som det finns. Vissa dagar är det bara extra svårt att ta till sig den där lyckan att man bara har ett litet fel. Tackar! Vi biter ihop och gar vidare.

 3. 10 oktober, 2010 04:05

  Panadol suger. Jag hade nervsmärtor i fem veckor då L var nyfödd. Det gjorde så ont att jag bara grät.

  • 10 oktober, 2010 06:45

   Oj hjälp, det kan jag tänka mig. Jag fick Voltaren och Alvedon efter att jag födde William, men då räckte det faktiskt med Alvedon/Panadol, konstigt nog. Fem veckor? Det låter helt olidligt länge. Tur att kroppen inte minns smärta.

 4. M-L permalink
  10 oktober, 2010 04:12

  Vet precis hur de känns. E gravid i v 10 och har inte haft annat än krämpor. Vill börja njuta av den här graviditeten, men är det inte det ena så är det det andra. Nu just en dag med migrän och en ordentlig förkylning. Har varit sjukskriven fram till idag, men det blir nog att förlänga. Igen. Suck. Vill börja ha en rutin i vardagen. Nog e det helt underbart att vara gravid, men ack så tungt när kroppen inte mår bra.

  • 10 oktober, 2010 06:47

   Alltså jaa.. migrän är ju sååå underbart. Not. Jag vet inte om det är det jag har ibland eller om det är ”vanlig” huvudvärk. Läskigast just nu är att jag får hjärtklappning lite då och då. Det beror antaligen på det ökade blodflödet, men man vet ju aldrig med säkerhet. Blir inte bättre av att man hyperandas lite ibland i samband med tics.
   Hörru, krya på dig! Vi ska nog klara det här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: