Hoppa till innehåll

Bra och dåliga nyheter

9 oktober, 2010

Jag har dåliga och bra nyheter. Vilken ska man börja med? (nej, inget med barnen i magen, de mår bra, vad jag vet)

Lånad från argalappen.se

Okej, vi tar de dåliga först. Jag är utan röst – igen. Det är bara två månader sedan det var såhär senast. Blä, vad jag hatar det. Igår var jag ensam hela kvällen med William och han ville såklart prata med mig hela tiden, han förstår ju inte att det till slut inte går så bra. Mamma? Mamma… Mamma? Mamma, vad gör du? Mamma, vad säger den där bilen? Mamma, vad är det där? medan jag försökte nicka till svar.

Det är andra tråkigheter som händer i huset. Förra veckan snodde någon vårt bakhjul på cykeln, nu har det varit tjuvar i förrådet. En bilstol (visserligen modell äldre, men ändå!) och en stor samling LP-skivor har försvunnit. Vi kom på att skivorna var flyttade, men nu vet vi egentligen inte vad som fattas, för det är ju borta. 😦 Vad är det för fel på er, idoiter? Jag har lust att skriva arga lappar och säga att ni stjäl från en arbetslös kvinna som är gravid med tvillingar, men de rätta personerna skulle knappast se det. Det är kanske tur att jag är superhes, då kan jag inte skrika.

 

Nu till det goda. Jag har hela tiden funderat mycket på det här med skolgång på finska. Redan i början undrade de även från skolans håll ifall jag klarar av att studera på finska och jag kände att jag inte kunde bevisa det på något sätt. Detta trots att jag har betyg från yrkeshögskolan, där undervisningen gick på finska, svenska och engelska.

Igår fick vi reda på resultaten i tenten från mikrobiologi. Jag är den enda i vår grupp med svenska (eller nåt annat än finska) som modersmål. Och jag var även den enda som satte full poäng i den tenten. Vilken adrenalinchock det var! Det var som om jag aldrig nånsin förr hade fått bra i en tenta! Plötsligt slog det mig att de kommer att ha mycket svårare att gallra bort mig i fortsättningen också, just på grund av detta. Lite läskigt känns det också, eftersom vi har närvaroplikt under hela utbildningen (en dag borta, sen intyg annars är man olovligt bora. Är man borta olovligt fem gånger under hela året, får man inte längre delta i utbildningen).

 

Det här är även en stor vinst för  Tourette (TS). Många hävdar att människor med TS ofta har koncentrations- och inlärningssvårigheter. Alla nya läkare jag träffar frågar om detta. Nu har jag ett färskt resultat på att jag inte har det (fast jag vetat de i hundra år). Om man har mycket tics är det såklart tröttande med ticsen, fysiskt tröttande.

I början hade jag inte heller samma kontroll över mina tics, jag var bara tvungen att göra dem, jag såg var mer skakig i det jag gjorde. Jag blir så arg när folk pratar om tvångsrörelser och säger t.ex. att ”man slår ut med handen utan kontroll”. Så funkar det inte. Man GÖR de där sakerna för att man måste, men efter en tid med tics kan de försvinna eller ändras så att man håller tillbaka den där rörelsen och väntar med att göra det tills man är ensam. Eller så byts rörelsen ut mot nåt annat motoriskt eller nåt ljud man gör.

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. 9 oktober, 2010 11:51

  GRATTIS till det fina tentresultatet!! Härligt att det går bra för dig!!Kram

  • 9 oktober, 2010 05:35

   Tusen tack geta! Jag blev jätteglad och lite överraskad själv, men mest glad för att jag har svart på vitt att jag också kan!

 2. fammo permalink
  9 oktober, 2010 12:38

  Grattis Gumman; Du är bäst!

 3. tititu permalink
  9 oktober, 2010 03:24

  Va roligt med tentresultatet!
  Jag tror att jag känt större ”skadeglädje” än glädje: ”hah, där fick de” mer än ”fy, fan vad jag är bra” – om du fattar vad jag menar…?

  Grejerna finns säkert till salu på nån loppis nu. Finns det nån söndagsloppis nånstans i morgon?

  O grattis till dubletterna! Det är ett tag sen jag läst bloggar. Har haft annat stök på gång.

  • 9 oktober, 2010 05:37

   😀 Jadå, jag fattar vad du menar. Alla känner väl skadeglädje ibland, men den här gången var det ju en personlig prestation, oberoende av vad de andra fick.

   Vi hade förresten tur, sambon hade visst flyttat skivorna till föräldrarnas hus i somras. Nu vet jag inte om nåt annat fattas, men inte något supervärdefullt i alla fall. Det känns ändå trist när nån bryter sig in i det som är vårt, det privata. 😦

 4. Monica permalink
  11 oktober, 2010 01:16

  Grattis till det fina tentresultatet!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: