Hoppa till innehåll

Solsken!

30 september, 2010

Det är skönt med torsdagar! Vi hade en kortare skoldag med en distansuppgift. Och till lunch fick vi supergod köttsoppa (linssoppa för veggosar), sen efterrätt utan extra kostnad. 😀 Super! På hemvägen gick jag via H&M och kunde inte hålla mig från att köpa ett par minisockor. Jag ska inte köpa kläder, för jag vet ju att jag kommer att få två lådor från FPA (vilket är trevligt, jag fick ju ingen med W, eftersom vi var i Sverige) och jag har massor från förut, dels sånt jag fått av syrran. Men när jag gick där tänkte jag på att jag kanske kommer att vilja ha några plagg som twinsen har likadana av. Får se, får se. Allt detta utifall allt går bra förstås. Det är inget jag tar för givet.

 

 Jag tänker på lilla stora W ganska mycket. Det här är hans sista vinter då han är själv, som han får all uppmärksamhet. En god vän till mig sade: ”Att få ett till barn är som att släpa hem en till partner”. Med andra ord, en stor omställning för ett barn som hela tiden har varit nummer ett.

Förresten, den ena bilden, den till vänster, tog jag idag för att visa hur ljust det är ute. Jag ser inget när jag går ut! Mina albino-ögon krymper till minimi och jag kisar som en dåre mot allt ljus – fast jag tycker om solen.

 

Jag har hittat lite böcker på bibban, böcker om hur det är att få tvillingar. En bra bok heter ”1+2=3, storebror till tvillingar”. William tycker den är jätteintressant. Den handlar om vardagen när två små anländer, att inte längre vara den som mamma och pappa hinner mest med. Att storebror ibland går till badrummet och leker med den förbjudna saxen när de vuxna inte ser, men också om det fina att få vara störst och inte längre vara den som behöver lägga sig först. 🙂

Hur ska vi orka eller hinna läsa något för W när det kommer två till? Det kommer nog att vara lite klurigt ett tag. Jag sa åt sonen att vi kommer att bli fem i familjen och visade på fingrarna. Fem.

”NEJ! Int fem”, sa han bestämt och fokuserade istället på att man i boken hade ett babylarm som låter ”skraaaa” (ska det föreställa att barnen gråter eller att larmet skrapar?).

Dagens mysigaste var när jag och W badade. Han hällde vatten på mitt huvud och höll på att skratta ihjäl sig och ramla omkull när jag fick vatten i ögonen.

– Mamma, vi är bästa vänner, sade han sen och kramade mig hårt. Älskade barn! ❤ Hoppas att vi alltid är bästa vänner!

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. mammvaranaviko permalink
  1 oktober, 2010 06:46

  Dubbelgrattis till dej och din familj!
  Jag är så glad över att vara tvillingmamma, fast jag många gånger känt skuld över att inte hinna sitta och mysa med dem när de var små. Men framförallt, dubbel glädje mest hela tiden. Visst kommer du att fundera många gånger på hur vissa saker ska gå till, men en sak som jag, genom erfarenhet lärde mej, är att göra allt så enkelt som möjligt. Du ska inte hinna med allt, du ska njuta av de små. Nog har jag många gånger fått frågan hur jag orkade, men svaret är alltid, jag visste inte och vet fortfarande inte hur det är att ha ett barn, så att inte krångla till det blev mitt motto. 🙂

  Nu har jag ju ingen erfarenhet i att ha ett barn från förut, men jag tror att så länge du sätter ”ensamtid” med dej åt William, och att han får hjälpa till med barnen i mån av möjlighet, så blir allt bra.

  Hör av dej om du funderar över något, jag berättar gärna om hur jag upplevde det, och hur jag gjorde. Och fast jag hade två grabbar i min mage, gick jag inte upp mer än elva kilo under min graviditet. Magen kanske stod ut mer än med ett, men megafet var jag inte. 🙂
  Ha det bra, och kom ihåg att vila! 🙂

  • 1 oktober, 2010 12:13

   Tack för din sköna kommentar! Och skönt att höra om nån som hade en någorlunda normal graviditet fast det var med tvillingar. Jag njuter inte alltid av att vara gravid, jag brukar tycka att det ”inte är min grej”, men man vill ju ha ett resultat, så man gör det som krävs.

 2. 1 oktober, 2010 07:20

  Men shit, va häftigt! Ni ska få tvillingar! Grattis i massor! Jag blir nästan avundsjuk, vill också ha! 😉

  • 1 oktober, 2010 12:10

   Tack! Du får lägg igång bara och proo! Faktum är att jag är oerhört tacksam efter beskedet och efter att det har fått smälta en stund. Jag har tänkt på tvillingar som ”nåt som andra får”, men samtidigt kanske önskat det lite undermedvetet. Eller en del av mig, tydligen. Och lätt blir det inte, men det betyder ju inte att man inte vill ha det. ^^

   • 1 oktober, 2010 08:27

    Mammavaranaviko har en jättebra kommentar där!

    Jag tycker det är så häftigt med tvillingar! 🙂 Önskar jag själv hade fått det. Men jag fick nu två ungar på raken i stället, hehe. Och det var jobbigt. Och det blir säkert jobbigt med tvillingar, men ni har ett visst socialt nätverk där nere (med farmor & Co, eller hur?) och det underlättar säkert massor. Socialt nätverk saknar vi, här där vi bor. Och även om det är jobbigt (som det faktiskt var för oss), så är det bara det en rätt kort tid av livet. Jag tänker alltid framåt, fram i tiden, och hur det kommer att vara när barnen är vuxna. Jag har själv 6 syskon, visserligen från 3 olika familjer, men vi tycker att vi är riktiga syskon. Det är en rikedom. Och därför skulle jag mer än gärna fylla matbordet med ungar! Och nu slår du 2 flugor i en smäll, typ. Skönt! För det där med att vara gravid är inte min grej heller. Ändå vill jag gärna ha fler barn. 🙂

    Apropå fet… Jag var enorm med tvåan, utan att vara fet. Lite mindre med ettan, men mera fet. Det berodde en hel del på vad jag tryckte i mig. Man mår nog bättre under graviditeten om man försöker undvika socker, chips o.d. Men kroppen belastas kanske på ett helt annat sätt med tvillingar!?

    Hoppas allt kommer att gå bra för er!!! Och William ska absolut vara med och sköta och hjälpa mamma, för inte kommer ni väl att klara av detta utan honom!? Nyckelpersonen! 😉

   • 3 oktober, 2010 11:05

    Jadå, vi har ett litet nätverk, men ibland oroar jag mig ändå över olika saker. T.ex. hur jag nånsin ska kunna åka till Österbotten igen och sånt. Och redan nu tycker jag ibland det är jobbigt med ett barn. Hur blir det då med tre? Men ja, det ordnar väl sig, man får ta det som det kommer.
    Jag vet inte hur kroppen belastas, annat än jag vet att det är mer än vanligt. Det finns ju de som går upp 30 kilo med ett barn och då är det ju så. Funderar på om hela min mage kommer att brista sönder (eftersom den hade lite bristningar redan), men det kanske den inte gör? Alla har så olika upplevelser.
    Jodå, W ska vara med, såklart. 😀

 3. Mikaela Suominen permalink
  2 oktober, 2010 09:43

  Bitte, man får faktiskt tre lådor med tvillingar! Eller de flesta tar ju två lådor och den tredje i pengar! Men man kan ju också ta 3×140€, om man vill!

  • 3 oktober, 2010 11:02

   Är det så? Det är mycket jag inte har en aning om, märker jag. Att vara gravid med tvillingar är lite som att uppleva det här från början igen, fast ändå inte. Trevligt. Jag har ingen låda alls, så nån blir det nog. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: