Hoppa till innehåll

Dubbel glädje

28 september, 2010

Jag fick en smärre chock idag på ultraljudet. Inte för att det var något fel på vårt lilla korn… men det var inte bara ett korn. Det blir två!

Det var nog tur att jag låg ner! Jag hade inte i min vildaste fantasi kunna föreställa mig att jag skulle vänta tvillingar! Eller jo, jag hade nån gång tänkt på skoj att det skulle vara ”lite praktiskt” att få två på en gång, då får man en stor och mysig familj, men bara avfärdat tanken då det inte är nåt som ligger i vår släkt.

Sen händer det. Pang bom! Läkaren sa nåt i stil med”ojdå, jag hittade en till” på ultraljudet och jag trodde jag skulle smälla av. Jag har inte riktigt förstått att jag ska bli tvillingmamma än, men jag kan såklart inte sluta tänka på det. Vilken cool grej! Vilken gåva att få vänta två barn! Samtidigt vet jag att det kan innebära komplikationer. Just nu tänker jag inte på det, inte på nåt som heter förlossning eller att jag kommer att bli megastor – utan fokuserar på glädjen. Jag hoppas också att allt går bra, såklart.

Vi blir fem i familjen. Omvälvande och coolt.  Jag tänker också på utbildningen, som jag får lämna. Jag ska gå klart mitt ”suppilovaihe”, men jag tror inte jag blir vald till fortsättningen. Plus att jag är osäker på om jag klarar av kl. 08-15  varje dag med annalkande twins.

Inte konstigt att det tränger på och jag går ofta på wc! Inte konstigt att jag mått så illa! Men nu, nu har läkarna iaf konstaterat att Bu och Bä mår bra och antagligen inte har några avvikelser, vad dom kan se. Livet är så coolt, hur det tar sina vändningar. Vissa beslut tar vår Herre hand om. Eller slumpen, ödet om man tror på det. Jag tror det är en mening med allt.

Om det är nån som har erfarenhet av tvillingar får ni gärna skriva och kommentera! 😀 Jag vet ännu inte om det är en- eller tvåäggstvillingar, det var så mycket nytt idag så jag tänkte inte ens på att fråga det.

Annons
38 kommentarer leave one →
 1. 28 september, 2010 02:55

  Nej men nu trillar jag ju av stolen!!! Vilken överraskning du kommer med! 😀 Världens festgrej, jag säger då det, Bitte…. Nu önskar jag dubbelt lycka till. Oj så spännande tider ni går mot, och vi får hänga med på ett hörn och heja..! 🙂 Bamsekram!

 2. 28 september, 2010 03:06

  Vad häftigt!!! Grattis och grattis!;) Kanske det på något sätt är meningen att du ska få två barn med en graviditet, just för att du inte ska behöva krångla med medicinen så många gånger…? Vår Herre är praktisk!;) Grattis ännu en gång. Måste ju gratta många gånger när det blir många barn;)

 3. netaskrypin permalink
  28 september, 2010 03:35

  Men va spännande, grattis! 🙂

 4. 28 september, 2010 03:49

  Stort dubbelgrattis! 😀

 5. 28 september, 2010 04:50

  WOW! Grattis!

 6. livet permalink
  28 september, 2010 05:05

  Wow säger jag också. Stort Grattis!

 7. 28 september, 2010 05:08

  Vad kul, jättehäftigt ! Vet du att jag hade det på känn, lite som en sierska, typ. 😀
  Grattis !!

 8. 28 september, 2010 05:14

  WOW!!! Vilken häftig upplevelse…
  Lycka till på färden.

 9. bloggläsarelena permalink
  28 september, 2010 05:26

  Grattis, grattis. önskar er lycka till.

 10. 28 september, 2010 05:54

  Fantastiskt spännande. Och förstås mera och på andra sätt än med ett barn. Håller tummar och knäpper händer och tänker på dig. All lycka till er alla FEM (!).

 11. 28 september, 2010 05:57

  Nämen vad häftigt! Innerligt och varmt dubbelgrattis!
  Det strålar om dina ord idag, vila och njut i lyckan!

 12. Mikaela permalink
  28 september, 2010 06:18

  Ett stort grattis till hela familjen!! En sån lycka! ❤

 13. monelisa permalink
  28 september, 2010 10:44

  Grattis måste jag också säga! Hoppas allt går bra!

 14. Pyssellisa permalink
  29 september, 2010 04:49

  Ett stort dubbelgrattis från mej också!!

 15. 29 september, 2010 05:11

  Gra- – gra, Grattis!! He va rama he!

 16. scriptrix permalink
  29 september, 2010 05:15

  OJ! Stort grattis!

 17. irene permalink
  29 september, 2010 05:22

  Grattis-Grattis! Det var roligt!

 18. Barbro permalink
  29 september, 2010 05:32

  Håller helt med Nina.”De strålar om dina ord”.Vilken lycka Bitte, blev så glad i morse när jag äntligen slapp in på Bloggen och fick läsa din text,den är full av glädje och harmoni.Vilken rikedom för oss som på avstånd kommer att få följa med på din resa att få bli fem personers familj.Stort grattis och lycka till.

 19. mormor 2 permalink
  29 september, 2010 05:48

  Härligt att det blir tvilligar.Säkert blir det en stor omställning hos er men med ditt goda humör och vettiga syn på livet och sen har du ju en kära att dela livet med. Grattis, grattis

 20. Eva permalink
  29 september, 2010 06:04

  Grattis!! Det måste helt klart vara en omvälvande känsla att från tre bli fem! Livet bjuder på sina överraskningar ibland! 😀

 21. annepauline permalink
  29 september, 2010 06:19

  Nämen så häftigt! Ojoj, så spännande, jag tror jag smäller av! GRATTIS!

 22. SivÖ permalink
  29 september, 2010 06:26

  Oj så häftigt! Massor av grattis!

 23. Malin permalink
  29 september, 2010 08:01

  Grattis från mig här också! Visst är det fint att man inte kan planera livet. Det tar och det ger och när det ger fler får man ödmjukt tacka och ta emot. Ni har en spännande tid framför er och jag blir glad av att läsa här i bloggen att din första reaktion ändå är glädje. Man kunde ju reagera annorlunda också, särskilt som du har det jobbigt annars. Men kanske livet fyller var och ens liv med det innehåll det är tänkt att ha – alltså är du skapt att vara mamma :). Åtminstone just nu.

 24. 29 september, 2010 09:23

  Nej men åh, wow! Grattis, grattis, grattis! Vilken glädje, vilken lycka!! Önskar dig allt gott!!!!

  Massor av varma kramar
  /Louise

 25. Mama5 permalink
  29 september, 2010 11:28

  Grattis! ❤ + ❤
  Jag e så dålig att skriva på svenska,sorry!
  Olen lukenut pitkään sinun kirjoituksia. Olet erittäin verbaalinen ihminen ja omistat todella upean kirjoitus taidon. Olen teidän puolesta super super onnellinen kaksosraskaudestasi. UPEETA!
  Itse olen myös 2- vuotiaiden kaksospoikien äiti. Jos haluat kysellä tai tietää jotain voit kysellä mitä vain. Yritän parhaani mukaan vastata. Vielä kerran tupla onnittelut.
  Voit kirjoittaa ruotsiksi.

 26. bara jag permalink
  29 september, 2010 11:37

  Stort grattis!
  Tänkte tipsa om en tvillingblogg. Peppar.fi – Bären och jag / Lillemorsan.

 27. Anna permalink
  29 september, 2010 01:56

  Grattis Bitte. Dubbelt så spännande att vänta barn!
  3 barns mor i Kållby

 28. 29 september, 2010 02:07

  Wow! 😀 Grattis! Va häftigt. Tusen gånger grattis!! 🙂 🙂

 29. inges permalink
  29 september, 2010 08:48

  Härligt. Ett stort MEGAGRATTIS!

 30. 30 september, 2010 08:21

  Stort grattis! =) Man blir ju glad ända in i själen av att läsa såhär positiva inlägg!

 31. marskatt permalink
  30 september, 2010 01:45

  Grattis!!

 32. Anna permalink
  30 september, 2010 08:36

  Åh va häftigt! Stort grattis!!

 33. 3 oktober, 2010 03:59

  Bitte! Stort grattis till dig och familjen! Har inte hunnit med att varken läsa eller blogga på ett tag, så jag blev verkligen glatt överraskad när jag tittade in till dig! Jag började läsa din blogg när du väntade William och tyckte om din blogg mycket redan då! Min syster fick tvillingar senaste vinter, två flickor. Hon födde med kejsarsnitt i v.38 och allt gick bra. Hon och hennes make säger att det är jobbigt och roligt, men det hade du ju kunnat räkna ut själv! Däremot har jag inte det minsta tvivel på att du med din sambos hjälp kommer att klara av detta hur bra som helst! Lycka till! Jag fortsätter följa din välskrivna och ärliga blogg med spänning!! Kram!

 34. 9 oktober, 2010 07:47

  Hej Bitte!
  Ojdå…här kommer jag in i bloggvärlden på nytt och får läsa att du väntar tvillingar! Supermånga grattisar!! Va härligt! Jag har ingen erfarenhet av tvillingfödslar eller några andra födslar heller for that matter..men de vänner och släktingar jag har som har tvillingar säger att det är nåt oerhört stort…och säkerligen jobbigt också.. Men, underbart blir det garanterat! Lycka till å må så gott!

 35. Neta permalink
  10 oktober, 2010 07:14

  Hej du! Och dubbelgrattis!!!
  Jag halkade in på din blogg alldeles i misstag och skummade runt lite. Upptäckte plötsligt att du väntar tvillingar. Eftersom jag själv är morsa till tvillingar spärrade jag upp ögonen lite extra. Mina småttingar har fyllt tretton redan, men eftersom de är yngst av fyra så får de finna sig i att vara småttingar.
  Det var nog en smärre chock att få besked om att jag väntade tvillingar, men såhär i efterhand kan jag säga att det var det bästa som kunde hända. Alla barn borde få födas som tvillingar! Vilket stöd de har av varandra och vilken glädje! Det första året var onekligen jobbigt. Jag minns egentligen inte så mycket av det, men efter ett års ålder började barnen sysselsätta varandra och de var inte alls lika krävande som de äldre barnen vid samma ålder. Det är en dyrbar gåva du får – inte alla förunnat. Försök att inte oroa dig. Ni tillsammans, alla fem, kommer att fixa det.

  Lycka till!

  Neta

  • 11 oktober, 2010 05:47

   Tusen tack för din underbara kommentar! Jag ser det också som en dyrbar gåva, vad än jag tänker och skriver mellan varven. Det ska gå, men inte kommer det att vara lätt alltid. Jag hoppas bara att småttingarna inte skriker lika mycket som W gjorde. Fast allt det där tar vi sen.

 36. 24 oktober, 2010 06:28

  Nejmen!!! Ja har int läst nå bloggar på en månad, men tar mig ett varv med förmiddaskaffen nu… Ja visste att du var gravid, o så e ”den” ”dem” !!!
  dubbelGRATTIS !!!

 37. Pia, mamma till tvillingarna Nova & Tindra 2 år permalink
  15 november, 2010 10:40

  Härligt, superstort grattis till tvilling-graviditet!! 🙂 Det är underbart att vänta tvillingar! 😉 Jag fick twins i juli 2008, så de är nu snart 2½ år. Underbara töser som ständigt har sällskap av varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: