Hoppa till innehåll

Ett tält, en mikro, ett regn

19 augusti, 2012

Hallå hösten! Nu får du börja, vi har laddat upp med regnbyxor, sköna gummistövlar och nya kläder åt ungarna. Och det känns lite som höst, med regnet som öööser ner och hela familjen som hostar och kraxar. Milja och William är friskast.

Vi tog en paus från köttebullekastandet här hemma (det är faktiskt rätt jobbigt när twinsen inte vill äta och verkligen bara slänger runt sig) och åkte till Mylly med lite födelsedagspengar.  Det blev jättelyckat! W valde en låtsasmikro som både lyser och snurrar. ”Den här är bara min, den ska inte bebblona ha”, sa han och jag försäkrade honom om att den är bara hans, men att det finns en risk att de två mindra kan få tag i den ibland. Fast vi sätter den lite högre upp.

William är väldigt, väldigt snäll. Han delar alltid med sig av sakerna i sitt rum. Det finns en del saker som pennor och papper som vi sätter undan, men det mesta låter han tvillingarna låna. Om vi har byggt en tågbana brukar han bli arg ifall de vill komma in och förstöra, såklart. Han är en supersnäll kille, hur vilt och yrt han än beter sig ibland.

Det blev en slant över, så jag föreslog att vi skulle köpa ett BR-tält. Vilken succé det blev! W älskar sin lekstuga och det här blev som en lite minilekstuga som vi har hemma. Twinsen var lika förtjusta, de ville gå runt, ut och in och bakom och kika i alla gluggar. Isaac sken som en sol, satte sig mitt i tältet och sa: Koja! Koja! Jag förstår dem, jag fick själv lust att lägga mig i kojan inatt. ^^

Den stolta femåringen har kommit på att han kan rita annat än hus. Jag bad honom skriva K-A-T-T, jag bokstaverade och frågade hur han tror de ser ut.
– Men jag kan inte rita nån katt… sa han moloket.
– Jodå, försök ska du se.

Och visst kunde han!

Jag har stickat klart Ws halsduk. ”Åh, som jag har väntat på den”, sa W, prövade den och tog sen bort den. ”Fast nu ska jag inte ha den”, sa han sen. Fniss. Nä, den är ju en vinterhalsduk. Jag la den intill min egen för att visa storleken. Mönstret är Different Lines av Veera Välimäki. Jag gillar verkligen hennes mönster. Och så mjuka halsdukarna blev, stickade i Malabrigo sock, på rundstickor nummer 4.

Dagens egna kap: Ett par sköna, låga gummistövlar. Jodå, de tål vatten, snörningen är bara dekoration. 20 ege på Prisma. Yay!

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 21 augusti, 2012 11:45

    Vilka härliga halsdukar..verkligen jättesnygga 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: