Hoppa till innehåll

Dagens

19 augusti, 2011

Fredag. Veckorna bara rusar förbi och jag fattar inte vart tiden tar vägen. Här hemma står det ju stilla, men ändå inte.

Dagens Det här funkar inte så bra:

Att köra potatis med stavmixer. Det blir klisteraktigt, trots mjölken. Bättre med batat!

Dagens tanke:

Varför har vi så bråttom, de gånger vi inte behöver? Varför ska vi hem så fort det går, varför ska vi sticka, knyppla, rita, prata så fort som möjligt för att hinna med? Varför inte bara sätta sig ner och njuta av färden? Ju äldre jag blir, desto mer försöker jag tänkta på det. Det kanske inte spelar någon roll att förlora fem eller tio minuter till att krama mitt barn lite extra, låta hemresan ta sin tid och lyssna på en låt man inte hör på, på länge. Fundera lite extra över en rad text eller en mening innan man säger den. Pröva.

Dagens bilder:

Kamerabatteriet har varit på laddning idag, så jag plockar fram några från de senaste dagarna, några jag tycker om. Jag fotar för mycket. Det är över 10.000 bilder per år. Jag borde framkalla mera, men det känns som ett jätteprojekt varje gång, som är svårt att ta itu med.

Dagens nähä:

Jag stickar, och stickar och river upp. Nej, det här blev inte bra, det är stickat med fyrkantiga stickor och för tunt garn. Jag måste börja om. Så är det ibland.

Dagens Yay!

Körövningen börjar nästa vecka! Babyrytmiken i september! Och Stockholm! Kanske även en resa med kören i oktober! *hoppas hoppas*

Och – ett till Yay – twinsen somnade runt kl 22, båda två! Och de sover för det mesta samtidigt på dagarna. Jag vågar inte tro att det är sant.

Dagens tack:

Till Larissa för en hel låda med skor åt Bu&Bä. 😀

Nån nytta ska man ha av betongen och att bo ett par trappor upp. Vi har haft besök av fyra flugor i sommar. Och en harkrank.

Ett favoritställe. Tyvärr tycker alkisarna också om det. Och de är ju också människor, men inte lika länge.

Det varierande vädret. Det är ju ändå varmt och härligt, jag njuter och vädrar in sensommaren. Köket doftar varm diskmaskin. Vardagsrummet doftar rena kläder, tvillingarna ligger och sussar sött, det när natt och varmt. Jag blundar och tänker att det här är livet.

10 kommentarer leave one →
 1. 20 augusti, 2011 04:35

  Det där med potatisen har jag åxå märkt. Går bättre att vispa den med elvisp.
  Men om man bara blandar tillräckligt med batat och morot i så blir det bra konsistens

  • 20 augusti, 2011 08:14

   Ja precis, med batat i funkar det bra. Igår var jag utan och då blev det som det blev.

 2. JessicaB permalink
  20 augusti, 2011 06:23

  Potatis är bra att mosa med gaffel, då vänjer dom sig vid grövre konsistens också. Och vad bra att de sover gott (och samtidigt)!

  • 20 augusti, 2011 08:18

   Det tänkte jag på också, men he foo bara, mesama jag laga na zuccini. Jag försökt att int ha på mixern så läng.

 3. Erica permalink
  20 augusti, 2011 06:52

  Du är jätte bra på att fånga det vackra i naturen och även i en lite sliten och kanske inte alltid så vacker betongförort! Du borde ha ett sånt jobb som fotograferar och gör broschyrer och reklam för olika stadsdelar. Månne det finns såna jobb?:)

  • 20 augusti, 2011 08:17

   Tack. ^^ Det vore skoj. Tyvärr tror jag att allför många är bra på att normalfotografera, om man nu säger det så. Jag skulle gärna göra det jobbet. Frågan är mest om jag kan skriva copytext på finska, alltså komma på sånt själv?

 4. 20 augusti, 2011 07:05

  Underbara bilder, igen en gång Bitte. Senast igår tänkte jag på att jag skulle vilja ha en riktigt kamera som det går att ta fina ordentliga bilder med. Men de är ju så himla dyra, blir att spara lite innan dess 😉 Hoppas ni får en lika fin lördag!!

  • 20 augusti, 2011 08:15

   För 450 får du en riktigt bra kamera. Men det är mycket pengar det, I know. Jag fick min kamera av Mika och svärföräldrarna, i present ett år. Det var en väldigt bra födelsedag!
   Tack detsamma. 😀

 5. 20 augusti, 2011 06:49

  Jag har två bra alternativ angående potatis i babymat!
  1. om du först kör någon annan grönsak/rotfrukt (t.ex. batat eller whatever) till passlig purékonsistens och sedan sätter i potatis (obs den måste va kokvarm, direkt ur kastrullen) så funkar det med stavmixer
  2. använd potatispress (alt vitlökspress) och blanda med mycket kokvatten/mjölk.

  • 20 augusti, 2011 08:21

   Jag har inte na potatispress! Hade en förr, men inte mera. Tänkte på det också. Men det första alternativet lät jättebra, tack ska du ha. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: