Hoppa till innehåll

På tå

9 augusti, 2011
tags: ,

Gäsp. Det har varit en natt modell kortare. Milja var vaken längst, det letades nappar och ständigt var de borta. Dessutom misstänker jag att tvillingarna väcker varandra, när de inte riktigt somnat. De sover ännu i samma säng, vilket inte går så länge till.

I morse var det däremot något annat som var fel. Milja gallskrek. Inte Jag-är-hungrig-skrik eller Ta-upp-mig-skrik utan nåt annat.

Vad i hela friden…” tänkte jag och tog upp båda barnen. Mat dög inte, inte att sitta, inte att ligga ner. Sen kollade jag på hennes tå och såg att ett eller flera hårstrån hade trasslat in sig i hennes små, svettiga tår! Lilla tjejen. Åh va hon grät! För ett tag sedan hade jag pratat med en bekant om att sånt här kan hända. Någon hade till och med fått åka till akuten för att få bort håret, det hade lindat sig så hårt runt tån. Bebisar har liksom ett naturligt veck där dessutom, så håret gräver sig in och skär in i huden. Isaac har inte samma sannolikhet att det där ska hända. Hans tår spretar mer (precis som mina:P) och han har inte alls nån bebisfotsvett. Tänk så olika, fast de kom från samma ställe.

Nu har Milja rena, nytalkade och fina tår som inte gör ont. Det är inte lätt att vara liten.

Nu mullrar åskan lite mysigt utanför fönstret och det är mörkt idag. Hoppas på ett rejält regn och blixtar. Och att ungarna sover lite till efter det här tåäventyret.

”Mamm, he e betär nu.” 🙂

9 kommentarer leave one →
 1. heidi permalink
  9 augusti, 2011 08:40

  Om jag hade tvillingar igen skulle jag lägga dem och sova i skilda rum när sovandet blir kort och avbrutet. våra barn började sova betydligt bättre när de inte blev väckta av varandra och hade jag fattat det tidigare att de inte DÖR av att inte vara tillsammans 24/7 hade vi haft sovande barn mycket tidigare…

  • 9 augusti, 2011 09:18

   På dagarna sover de inte tillsammans. Ibland kanske, i samma rum, men inte i samma säng. För att de sover bättre när de inte sover så tätt intill varann. Men hittills, peppar peppar, har det gått bra att ha dem i samma säng och de har sovit sju timmar eller mer i sträck, vilket är helt otroligt.

   Det är lustigt det där med att man tycker att de borde sova tillsammans, att de är ”så ensamma” annars. När vi fick W var han ju ensam hela tiden. Och de som har ett barn har ju ett ensamt barn, men så är det inte. De lider inte av det. ^^ Men när man har två snurrar man in sig i att ”de ska alltid vara tillsammans”. 😀

 2. 9 augusti, 2011 09:01

  Visste inte ens att sånt kunde hända..Men nu vet jag
  Bra att det löste sig!

  • 9 augusti, 2011 09:18

   Jag visste inte heller – tills för ett tag sedan, så jag såg att hon trasslat in lite hår mellan tårna. Och jag pratade om det med en kompis.

 3. 9 augusti, 2011 09:33

  Men… gulledockan så söt hon är!!! 😀 *smälter*

 4. 9 augusti, 2011 02:38

  Hade heller ingen aning om att något sånt kan hända..stackars liten..förstår att det gjorde ont! Våran lilla har också fuktiga fötter..men sååå mjuka och gulliga 🙂

  • 9 augusti, 2011 09:19

   Ja alltså, det blir hårt, som en sytråd, och tätt, tätt intill huden sitter håret flera varv om man har otur! Det är inte det första stället man tänker ska göra ont när de skriker.

 5. päronet permalink
  10 augusti, 2011 06:38

  Nämen tårna! :O
  Min grabb hade den (o)vanan att han alltid sku ”toll håri” i 2-årsåldern. Sitt eget om inte jag fanns tillgänglig. Så en dag skrek han i panik så ja kom rusande. Han hade lyckats vira in lillfingret riktigt spänt, håret strama åt så lilla fingertoppen var alldeles vit. Puh, he sat nog bra fast, föstod nog att han inte själv lyckades få bort det. Allt hittar de på!

  • 10 augusti, 2011 08:09

   Ja arma håret, som fastnar överallt! Det är tokigt när man ska ”toll in sig” i sin egen kropp. 🙂 Det kan sitta riktigt hårt, som du sa, rätt läskigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: