Hoppa till innehåll

Boll

7 juli, 2011

Voi blä! 282 spammiga kommentarer idag igen. Suck! Såhär ska det inte behöva vara? Är det bara jag som får en överdos av dem just nu? Och fler rasar det in hela tiden.

I övrigt: Jag stickar ett knepigt mönster. Det är inte svårt i sig, men man får kolla varje rad och räkna, går inte att memorera. Kanske jag borde byta till ett lättare. Men rätt snyggt blir det.

William är som en studsboll, speciellt när prästen var här och klargjorde för en del detaljer inför dopet. Tålamod, tålamod. Idag får jag nog räkna till tusen minst.

6 kommentarer leave one →
 1. 7 juli, 2011 10:52

  Jag fick en massa spam till ett och samma, gamla inlägg. Stängde av kommentarsfunktionen till just det inlägget och blev, peppar, peppar, av med spammen. På infobloggen går det inte att kommentera och mest kommenterade -listan funkar inte. Kanske hela bloggen.fi har fått värmeslag?

  • 7 juli, 2011 03:57

   Jag får också till gamla inlägg, men en massa olika. Jag klickade bort över 300 idag och det borde gå att stoppa, efterso?m avsändarna är snarlika.
   Ja, det såg jag. Har supporten sommarledigt också, måntro?

 2. hannami permalink
  7 juli, 2011 04:13

  Hejsan! Förra veckan fick jag en massa skräpkommentarer, över 100 varje dag. Jag gjorde två saker, kanske du gjort det redan, men tipsar ändå. För det första valde jag en sådan inställning att man måste ha en godkänd kommentar för att ens kommentar ska bli synlig, sådana som inte har det måste jag som blogginnehavare själv godkänna (alltså inställningar-diskussion och kryssa i innan en kommentar visas måste kommentarsförfattaren ha en tidigare godkänd kommentar). Sen var åtminstone mina kommentarer ofta från samma ip-adress eller med samma webadress, så jag valde inställningar-diskussion-svartlista för kommentarer och fyllde i ip-adresser och webadresser där.

  • 7 juli, 2011 05:04

   Tack! Jag har också den där inställningen som gör att alla nya kommentatorer måste modereras. Men den där svartlistan visste jag inte om, tack för det!

   • 8 juli, 2011 06:38

    Jag har sett att det också går att förbjuda kommentering för blogginlägg äldre än två veckor och du bloggar ju så ofta att det kanske skulle vara nåt?

   • 8 juli, 2011 11:35

    Det vore en ide, åtminstone tillfälligt. Ibland har det hänt att jag fått kommentarer på gamla inlägg också, fast inte så ofta. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: