Hoppa till innehåll

Monsunregnet

3 juli, 2011

Det blev en spännande seglats, även om vi egentligen inte seglade, utan gick för motor, eftersom vinden uteblev. Vi åkte från ett gassande varmt Airisto, där det var nästan 30 grader. Puh, skönt med fartvind i båten och underbart, underbart att vara på sjön igen, och härligt, härligt att få lite ombyte från utsikten från vår pensionärskuvös.

Hemma pratade vi om båtar och sjön:
– Det finns mammasaker och pappasaker.
Ja, olika saker som mammor och pappor tycker om. Vad tror du är mammasaker?
– Segling, till exempel, sa W. 😉

Mammas kille! 😀

Vi vinkade åt folk som solade på klippor och vid Runsala strand.

Och såg stora fartyg och även de där mörka molnen, som verkade gå runt oss.

Men vi hann knappt! Faffa och farmor hade precis fått fast båten, faffa höll ännu på med gummibåten – då monsunregnet kom. Det störtade ner, kolla masterna på båtarna på bilderna. Vi fick gå ner i båten igen, den fick slagsida fast vi var vid bryggan. Det kom blixtar, vindar, ösregn på snedden, det regnade in genom ventilen vid luckan till sittbrunnen. Helt galet! Temperaturen sjönk tio grader direkt.

William var inte ett dugg regn för varken åska eller regn. Och båten har ju åskledare. Däremot var det ett regn utan like, märkte vi när vi steg ur båten och det fortfarande regnade. På parkeringsplatsen hade det varit helt torrt nyss…

Nu liknade det mest något man ser på TV och det regnade fortfarande och åskade skitlänge! Vi var oroliga för att köra därifrån, vi visste inte hur djupt vattnet var, men det gick bra.

I stan samlades regn i alla svackor och dalar, vi var genomblöta, men glada att komma hem. Det blev ett riktigt sommaräventyr. Gummibåten, som är ganska tung, hade blåst till andra sidan bryggan, pallen man ska stiga på, när man går av båten, hade blåst iväg på bryggan och det var sjukt mycket vatten överallt.

Senare på kvällen sken solen igen, som om inget hade hänt. Vilket knasigt väder! Och vi fick ett riktigt äventyr på köpet. 😉 Härligt!

William leker båtlekar och den här resan har han betett sig ypperligt. Det är så skönt att han äntligen fattar att man inte ska rusa runt på en båt, han fattar för det mesta att han måste ha flytväst. Hemma leker han:

Tulee iso moottorivene! Varo varo, tulee laineja, iso vene! *många brum- och motorljud*
(det här med grammatik är inte så noga ;))

2 kommentarer leave one →
 1. 3 juli, 2011 05:22

  Ojdå! Jag skulle ha blivit skitskraj, men ni lyckades se det som ett äventyr – imponerad!

  • 3 juli, 2011 09:54

   Det är lättare att vara lugn när resten av sällskapet är det också. Och jag är inte rädd för åskan, fast jag har respekt för den. Jag försöker få William att ha _lite_ respekt för den i alla fall, men han säger att han ska ”piua på den så den dör!”. Det är kanske bra? 😉
   Vi satt och skrattade åt hela situationen, den var faktiskt lite komisk. Äventyr är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: