Hoppa till innehåll

En dag ute

30 juni, 2011

Det har varit lugnt på bloggen idag för min del. Bebblorna och jag har varit ute på äventyr; vi hälsade på min körkollega E i Raisio (okej, okej, Reso. Här ska snackas svenska). Det var jättetrevligt och jättevarmt. Och jag ser ut som en superalbino jämfört med solkatten E. Tack för en jättegod salladslunch och tack för sällskapet, både till dig och L! Twinsen var lite ledsna, speciellt på eftermiddagen när jag skulle hämta William och Mika också. Oj vad de grät. Jag fick lite av en friskluftschock tror jag, för jag blev supertrött på kvällen, haha. Sen är det väl så att man inte är van att vara ute med ungarna heller, inte länge på dagarna när det är 29 grader ute. Så länge det var skugga och molnigt var det superbra, sen lite för varmt.

På kvällen hade jag inte alls lust att vara duktig mamma längre. Men jag hade lovat William redan igår att vi skulle bygga tågbana, så det gjorde vi. Idag byggde vi en massa parallella banor (alla gick ihop till ett stort spår!) med numrerade spår. Det var visst roligt med siffror. 🙂

Nu kör jag på tvåans bana, sa William glatt. Och sexans, sexans bana är LÄNGST! Sen hittade vi på en rund legopark med träd, som såg ut som siffror och bokstäver.

Ännu senare. Jag har mysstund med bara Isaac. Han pratar och gurglar. Idag har han eller Milja börjat gråta en minut efter att jag satt mig ner och äta. Men det går ju inte att vara arg på en sådär söt bebis med såna stora, söta pepparkornsögon. *smält*

Muäh! säger han och vänder munnen neråt. Mäh-mäh-määämmm-mmä! låter det som. Så vi ligger på soffan istället och pratar om väder och vind tills han somnar och snuttar in sig i sin trasa.

Dagens dummaste: Den där lilltån. Jag snubblade bara lite i barnvagnshjulet! E och L: ja, jag borde ha haft lite is på den. Fast just då kändes det inte så ontigt. Nu får jag hoppa om ballerinaskorna ett tag.

Dagens gulaste: Blomma.

Dagens konstverk (egentligen inte riktigt från idag men i alla fall): William har målat ”Trollskog”.

Dagens mobilfotosamling: Sommar i förorten:

Nu är klockan lite över elva på kvällen. Igår somnade jag efter godnattsagan, som jag själv läste, halv tio. Ändå är jag trött som få. Tänk om min kropp kunde nöja sig med sju timmars sömn, det vore king!

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 30 juni, 2011 08:51

  Aj aj tååån. Jag stulade i Lovas gamla lära gå vagn som barnen alltid lekt med efteråt med. Och det tog sjuttons ont. Jag slog också lilltån.

  Stiligt konstverk. Ge han en canvastavla och låt han måla en trollskog där 🙂 Så har ni nåt fint att sätta på väggen som håller sig. Det funderar jag på att göra.

  • 30 juni, 2011 08:58

   Hur kan något så litet, göra så ont? 😉 Nåja, det läker väl ganska snabbt. Irriterande bara.

   Det vore en bra idé!

 2. Erica Wallenius permalink
  1 juli, 2011 07:00

  Tack själv för sällskapet,det var jätte kul!! Vi ska göra om det snart igen tycker jag! Men stackars din tå!! Ser riktigt ”ontigt” ut tycker jag:( Kollade på bilden av oss i gungan och ser att vi sitter precis likadant med benen.Kanske ett ”österbottniskt” sätt att sitta som vi har:D Puss till världens snällaste bebblor!!!

  • 1 juli, 2011 08:59

   Det går över. ^_^ Det är mest irriterande.

   Ja, jag tänkte på det också, vi sitter så andäktigt, kanske för att inte soffan ska rasa ner. 😀 De skickar massor med pussar tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: