Hoppa till innehåll

Spetsigt

31 maj, 2011

Ja, hurra! Medan tvillingarna sov i vagnen på balkongen, hann jag sy färdigt tån på min första spetssocka. Jag har inte vågat mig på såna mönster förut. Fast jag gillar inte ordet ”spets”, det låter så gammaldags. Idag lärde jag mig hur man syr ihop tån, när man har 18 maskor kvar. Jag vet inte vad det heter på svenska, men på engelska heter det Grafting eller Kitchener Stitch. En bra video finns här. Det är vissa småsaker jag inte gjort helt rätt, några maskor ska eg vridas på ett annat sätt, men det här får vara testsockor. Och för att vara testisar tycker jag det är rätt bra. Här får ni en glimt av mina sexiga, håriga ben också. 😉

Ravely-länk här.

Okej, en kvar då. Nu är jag jättesugen på att sticka något i turkosblått!

10 kommentarer leave one →
 1. Essibo permalink
  31 maj, 2011 07:27

  Oj, va fin! Jag tycker också om att sticka sockor men att sticka spets har jag inte ännu vågat mig på. Är det svårt? Hur som helst, fint blev det! Du kan känna dig stolt som även hinner sticka fast du två småttingar och en lite större!

  • 1 juni, 2011 01:54

   Nej, det är inte särskilt svårt, det är ett mönster som är ganska lätt att memorera, om man dessutom tidigare har stickat sockor. Men det kräver lite pill. Det svåraste är att se var felet ligger, om man gjort något fel, eller att riva upp. Vilket jag gjorde ett par gånger, när det blev helt tokigt.

 2. Essibo permalink
  31 maj, 2011 07:28

  …fast du HAR två… skulle det ju stå.

 3. 31 maj, 2011 09:31

  Fina sockor du stickat. Är full av beundran över att du kan läsa mönster på engelska. Nu då jag också har stickat lite och sökt mönster, har jag märkt att det finns många engelska handarbetstidningar till salu. Många med just baby-mönster..och det har harmat..att jag int kan.

  • 1 juni, 2011 01:51

   Jag skulle inte ha vågat testa, om det inte vore för min sticktokiga och väldigt duktiga kompis Mikka, som visade mig mönstret. Hon har gjort likadana i grönt/brunt. Det är bra att ha en vän att fråga på riktigt, inte bara via en blogg.

 4. filifjonkan permalink
  1 juni, 2011 11:11

  Oj vilka fina sockor! Önskar man kunde sticka….

 5. Mamafive permalink
  2 juni, 2011 08:21

  Oi,ihanat sukat. Ja niin ihana värikin vielä,nam. Ihailen kyllä suuresti sinua kun osaat kutoa niin hienosti. Itse en saa edes ensimmäistä silmukkaa aikaseksi! Joten minusta voisi sanoa että peukalo keskellä kämmentä 🙂 Ei muuta kuin torille myymään,lupaan tulla ostamaan heti ainakin 7 sukka paria 🙂 🙂

  • 3 juni, 2011 11:41

   Tack, va snällt sagt. Jag önskar jag hade tid att sticka mera, men inte just nu. Den tiden kommer också. Just nu blir det lite då och då. Men kanske det är just därför det är extra roligt!

 6. Erica Wallenius permalink
  6 juni, 2011 06:21

  Men Bitte nu undrar jag faktiskt: Hur många par sockor finns det riktigt i ert hushåll??;) Ganska många tror jag bestämt!!

  • 6 juni, 2011 08:29

   Int så mång som du tror, faktiskt. Och vissa sockor har inget par ännu. Fast en massa småsockor finns det förstås, men jag använder de flesta, de som inte är för stora ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: