Hoppa till innehåll

Nyhetssvep

2 maj, 2011

I morse satt jag uppe med Isaac i vardagsrummet. Normalt brukar jag sega ut i sovrummet, för att jag inte orkar vara uppe. Speciellt efter denna natt, då Milja inte alls var glad, utan somnade nån gång mellan tre och fyra på min arm och jag bara slocknade.

Jag missade morgonprogrammen, men lyssnade på Vega och såg Text-nytt. Möttes av dundernyheten att Osama (Usama?) bin Laden äntligen kolat vippen. Eller ja, han hade ju blivit dödad av USA. Jag är inte för dödsstraff, men i det här fallet ställer jag mig inte till de sörjandes skara. Jag hoppas bara att ingen försöker hämnas och därmed göra fler terrordåd för det.

En annan nyhet som fastnade på näthinnan var att svenska Centern har uteslutit Malax’ lokalförening ur distriktet. Den som har hängt här på bloggen.fi ett tag vet varför. Jag citerar:

Det svenska centerdistriktet och lokalavdelningen i Malax har länge varit i luven på varandra. Lokalföreningen har bland annat varit missnöjd med distriktets ordförande Peter Albäck och öppet velat avsätta honom.”

Jag säger bara en sak: Det var väl på tiden att någon reagerade! Jag har inte orkat hänga med de där ändlösa diskussionerna längre, men PA tycker jag har gått över gränsen för hundra år sedan. Självklart har det skadat hela landet. Att det har blivit mycket munhuggande fram och tillbaka och även kastats fram elaka kommenterar mot PA, säger jag inget om; det är inte ens fel när två träter. Fast bara nästan i det här fallet.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. Petra Nyman permalink
  2 maj, 2011 02:37

  http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=214914

  Vad tycker du om denna nyhet då?

  • 2 maj, 2011 02:58

   URK på burk! Jag såg den också och tänkte ”vart är vi på väg”? Sen tänkte jag på Sverigedemokraterna och Ny Demokrati. Jag läste också att de har ett hakkors som logga, ändå är det inte förbjudet att starta ett sånt där parti. Jag tycker inte det är okej att vara öppet rasistisk, fast alla har rätt till det fria ordet osv.

 2. 2 maj, 2011 07:35

  Inatt knorrade Lykke på också, då tänkte jag på dig i min tröttmössevärld 🙂 När man vet att någon mer sitter eller ligger vaken med sina guldägg så känns det ju nästans sällskapligt 😉 (flumm eller nåt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: